ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Κάθε χρόνο στολίζουμε την είσοδο του σπιτιού μας με διαφορετικό τρόπο. Ο στολισμός της εισόδου μας είναι τόσο σημαντικός όσο και ο στολισμός του σπιτιού μας. Φέτος το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και δημιουργήσαμε ένα χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο που λειτούργησε και ως χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για την κόρη μας. Προσωπικά το λάτρεψα! Πάμε όμως να δούμε τα πάντα με τη σειρά.

  Με την Κατερίνα να σας ετοιμάζει τα πρώτα εκτυπώσιμα των γιορτών για τα παιδιά και εμένα επιτέλους να στολίζω το σπίτι μου μπαίνουμε επιτέλους στο κλίμα των εορτών. Φέτος η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε λιγάκι. Πάντα αμέσως μετά τα γενέθλιά μας ξεκινούσαμε πυρετωδώς τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μας. Αυτή η χρονιά όμως ήταν αρκετά διαφορετική. Η περίοδος μετά τα γενέθλιά μας μάς βρήκε αρκετά κουρασμένες και εντελώς απροετοίμαστες.

  Για να καταλάβετε ποτέ στη ζωή μας δεν έχουμε στολίσει μέσα στον Δεκέμβριο, στολίζαμε πάντα 22-29 Νοεμβρίου και κόβαμε το νήμα σε σχέση με όλους τους φίλους μας. Οι συνήθειες όμως είναι για να αλλάζουν και αφού δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την αργοπορία είπαμε τουλάχιστον να κάνουμε κάτι διαφορετικό φέτος μιας και χρόνος πολύς δεν υπήρχε. Και έτσι έκανα τη διαφορά στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης της Μελίτας που δεν δεχόταν να μην το κάνουμε έστω κι αν εγώ της είχα πει ότι είχα άλλες ιδέες για φέτος.  Κι έτσι ως μάνα που “έχω τον πρώτο λόγο” υπέκυψα στις εντολές της κόρης μου. 

  Είσοδος σπιτιού: Χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Ένα χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο για την είσοδο του σπιτιού μας

  Η αρχική μου ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε κάπου στο σπίτι μας το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη. Βλέπετε όταν είχαμε πάει στη Λαπωνία, το ταχυδρομείο ήταν για εμάς το highlight ολόκληρου του χριστουγεννιάτικου χωριού, γραφικό, ζεστό, γεμάτο από τα γράμματα των παιδιών απ’ όλο τον κόσμο και με τα ξωτικά να σε βάζουν πλήρως στο πνεύμα των γιορτών. Έτσι, ήθελα με κάποιον τρόπο να φέρω αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα και στο σπίτι μας. Μετά από σκέψη καταλήξαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να γίνει στον χώρο που υπάρχει εξωτερικά και δεξιά από την εξώπορτα του σπιτιού μας που ούτως ή άλλως κάθε χρόνο στολίζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο (δείτε παλιότερους στολισμούς εδώΟπότε χώρος, τσεκ!

  Δεύτερο θέμα ήταν ποιος θα το φτιάξει και πώς. Εκεί βοήθησε πολύ μια κάρτα που είχαμε στο σπίτι μας με ένα παραδοσιακά στολισμένο σπίτι που μας θύμιζε πολύ παραδοσιακό ταχυδρομείο του εξωτερικού και έτσι ο Κώστας ως καλλιτέχνης του σπιτιού μας πήρε τα χαρτιά και τα ψαλίδια του και… χειροτέχνησε! Οπότε καλλιτέχνης και εμφάνιση ταχυδρομείου, τσεκ! 

  Είσοδος σπιτιού: Χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Και τώρα ερχόμαστε στο καλύτερο σημείο. Το κουτί αυτό το ταχυδρομικό το αγάπησε η Μελίτα από την πρώτη στιγμή που το είδε. Λάτρεψε στο σημαιάκι που σηκώνεται (δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο) και όταν της εξήγησα ότι ο ταχυδρόμος το σηκώνει κάθε φορά που βάζει μέσα κάποιο γράμμα, η αγορά του ήταν μονόδρομος. 

  Ταχυδρομικά κουτιά για τα Χριστούγεννα μπορείτε να βρείτε στο Amazon.

  Έτοιμο και το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!

  Ε, αν τα συνδέσεις όλα αυτά τι μένει; Οι ιδέες που θα μπαίνουν κάθε μέρα μέσα στο κουτί επί 24 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Και παρόλο που ιδέες κατά καιρούς σας έχουμε δώσει πολλές στο Ανθομέλι για το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, φέτος αποφάσισα να έχει μέσα μόνο μικροδωράκια και όχι δραστηριότητες ή βόλτες που ούτως ή άλλως τις κάνουμε. Η χαρά της άλλωστε είναι μεγάλη όταν παίρνει έστω και ένα αυτοκολλητάκι και έτσι κάθε πρωί θέλω να ξυπνάω και να βλέπω το χαμόγελό της πάνω από το μικρό της δωράκι. Φέτος το είχα περισσότερο εγώ ανάγκη νομίζω να πάω για μικροψώνια παρά αυτή! 

  Είσοδος σπιτιού: Χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης
  Είσοδος σπιτιού: Χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Δείτε κι άλλα χριστουγεννιατικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης και ιδέες εδώ:

  Είσοδος σπιτιού: Χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

  Οι πρώτες μέρες έχουν ήδη περάσει με χριστουγεννιάτικο μολυβάκι (που γράψαμε το γράμμα του Άγιου Βασίλη), με αυτοκολλητάκια, με καρτούλες santoro που τόσο λατρεύει και θα συνεχίσει με ξυπνητηράκι μονόκερο που μου το ζητούσε καιρό, με ημερολογιάκι για το 2018, με στολισμένο τριγωνάκι για τα κάλαντα, με σβηστρούλες, με βιβλία δραστηριοτήτων, με βιβλία χριστουγεννιάτικα κ.α. και φυσικά με ένα σοκολατάκι τη ημέρα! 

  Αυτό ήταν το διαφορετικό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησής μας για φέτος και ελπίζω να σας άρεσε. Θα χαρώ να μάθω αν εσείς αγαπάτε αυτό το ξενόφερτο μεν έθιμο που όμως σιγά σιγά έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές μας. 

  Κάλη 

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η καλύτερη είσοδος και το πιο δημιουργικό ημερολόγιο αντιστροφής μέτρησης!!! Να περάσετε τέλεια στις γιορτές και να ξεκουραστειτε!

   • Βάζω βάζω Μαριαλένα μου αλλά ποιος τα εκτιμάει, χαχα! Ξέχασα να το γράψω η αληθεια είναι. Βέβαια εγώ το διαβάζω, εγώ το ακούω! Γιατί το μυαλό της είναι στο δωράκι της! Ισως τα εκτιμήσει αργότερα όπως εσύ! Καλές γιορτές!

  2. Πιστεύω πως το φετινό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι το καλύτερο και το πιο εύκολο στην χρήση του από άλλες χρονιές. Δεν χρειάζεται να έχεις προμηθευθεί τα δωράκια σου για όλες τις μέρες από πριν και έτσι το χειρίζεσαι καλύτερα το θέμα ανάλογα με το τι θέλεις να βάλεις και πόσο θέλεις να σου κοστίσει. Είναι βέβαια και πολύ χαριτωμένο να έχεις την Μελίτα, με την τσίμπλα στο μάτι που λένε, να ανοίγει το γραμματοκιβώτιο για να πάρει το δωράκι της πριν πάει ακόμα στο σχολείο.
   Και του χρόνου σε ακόμα πιο πρωτότυπες ιδέες!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης