ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο

    Συμβουλές και προτάσεις για να αξιοποιήσετε τις μέρες που σας έμειναν πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο αλλά και για την πρώτη εβδομάδα που ούτως ή άλλως θα είναι της προσαρμογής! 

    Μόλις τρεις μέρες έμειναν για την πρώτη μέρα στο σχολείο και πρέπει να σας πω ότι κανένα άγχος δεν έχω. Διαβάζω τα όμορφα άρθρα φίλων και γνωστών για το πώς θα ενταχθεί το πρωτάκι τους στο σχολείο και χωρίς να σας κρύβω ότι έχω κάνει κι εγώ αυτές τις σκέψεις, ευτυχώς δεν με έχουν καταβάλει και σκέφτομαι ότι όπως όλα τα παιδιά του κόσμου προσαρμόστηκαν, έτσι θα γίνει και με το δικό μου. Οπότε το να αγχώνομαι από τώρα δεν έχει αξία. Συζήτηση και προετοιμασία με το παιδί κι αν προκύψει κάποιο θέμα το συζητάμε.

    Άλλα με απασχολούν εμένα. Πώς θα ξυπνάω το πρωί; Πείτε μου; Πώς; Η Μελίτα εδώ και καιρό μου έχει ζητήσει ξυπνητήρι (όχι θα της το πάρω για να δει τη γλύκα!) και ο Κώστας μου ξεφούρνισε προχθές ότι τώρα που θα ξυπνάμε όλοι μαζί το πρωί (πέρσι και πρόπερσι σηκωνόμασταν με τη Μελίτα σχεδόν την ώρα που έφευγε) γιατί θέλει λέει να κάνουμε πρωινό όλοι μαζί στο τραπέζι! Πιο οικογένεια βιτάμ πεθαίνεις! Χεχε! Τέλος πάντων, όλα θα γίνουν σιγά σιγά.

    Πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο

    Αρχίστε να βάζετε τα παιδιά για ύπνο λίγα λεπτά νωρίτερα (ή να τα ξυπνάτε λίγα λεπτά νωρίτερα)

    Η κόρη μου προσωπικά εμένα το καλοκαίρι το έδωσε και κατάλαβε! Απολαύσαμε και τηλεόραση το βραδάκι λίγο παραπάνω και βόλτες μέχρι αργά και την πυλωτή μας! Ε, δεν καταλάβατε, όχι μόνοι μας! Μαζί της! Τι κι αν έκλειναν τα μάτια της και χασμιουρόταν, εκεί μαζί μας! Και φυσικά το πρωί απολάμβανε τον ύπνο της σχεδόν έως τις 10.00 με 10.30.

    Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες όσο κι αν γκρινιάζει έχω αρχίσει να μειώνω το βραδινό ωράριο και ήδη από μόνη της έχει αρχίσει να ξυπνάει καμιά ώρα πιο νωρίς. Το Σαββατοκύριακο θα φροντίσω να την ξυπνήσω το πρωί νωρίτερα οπότε τσούκου τσούκου θα το βολέψουμε το 7.30 τη Δευτέρα. Αλλά μην περιμένετε ως διά μαγείας να ξυπνήσουν νωρίτερα! Θέλει λίγο και τη δική σας βοήθεια σε αυτό, το βράδυ. Τι λέτε θα το καταφέρουμε;  

    Tip: αγοράστε καινούργιο ξυπνητήρι!


    Αλλάξτε το ξυπνητήρι στο κινητό σας

    Πρακτικό αλλά τόσο σημαντικό. Ειδικά την πρώτη μέρα στο σχολείο σίγουρα θα χρειαστεί να το βάλετε λίγο πιο μπροστά από το κανονικό καθώς θα τους πάρει και λίγο παραπάνω για να σηκωθούν. Εκτός κι αν έχουν τρελή αγωνία και σας ξυπνήσουν αυτά. Ωστόσο εγώ σας το λέω, μην μου ζητήσετε τα ρέστα μετά αν αργήστε να ξυπνήσετε!

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο
    Η Σοφή Κουκουβάγια άραγε θα τα βοηθήσει;

    Οργανώστε τα ρούχα και την ντουλάπα τους τα παπούτσια τους

    Τι να σας πω τώρα; Ότι χθες με έβαλε να της “θυμίσω” τα χειμωνιάτικα για να δει τι θα φοράει στο σχολείο τον Χειμώνα; Και καλά αυτή το ζήτησε… εγώ γιατί το έκανα; Χαχα! Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά σε αυτό είμαι αρκετά οργανωμένη οπότε δεν έχω πρόβλημα. Εσείς αν δεν είστε σαν κι εμένα, αρχίστε να κάνετε μια αναδιοργάνωση στις ντουλάπες με σετάκια για το σχολείο, πλύνετε τα αθλητικά τους παπούτσια και φυσικά την τσάντα τους, αν ειναι ίδια με πέρυσι. Δείτε τι σας λείπει από φόρμες και κολάν, από κάλτσες και εσώρουχα και μια τελευταία εξόρμηση στα μαγαζιά πιστεύω θα σας βοηθήσει πολύ. 

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο
    Έτσι έγιναν τα συρτάρια της όταν κάναμε την Back to School φωτογράφιση και άλλαξε 3 σύνολα για να μην είναι ίδια σε όλες τις φωτογραφίες! Οπότε έχω δουλειά το Σ/Κ!

    Οργανώστε το γραφείο τους και τα σχολικά είδη

    (τα περυσινά είδη αφού για τα φετινά θα σας δοθεί λίστα από τη δασκάλα)

    Σε αυτό μιλάμε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πόσα σβηστράκια και μολυβάκια να αντέξει κανείς; Τέλος πάντων, έβαλα τσεκ και σε αυτή την υποχρέωση καθώς τις προηγούμενες μέρες μαζέψαμε ό,τι είχαμε ώστε να ξέρουμε και τι θα αγοράσουμε όταν θα έρθει η λίστα του σχολείου. Οπότε κάνουμε και οικονομία. Κρίμα δεν είναι να τα διπλοαγοράσουμε; Οπότε όσο δύσκολη αγγαρεία κι αν είναι, βάλτε τα παιδιά να “ψαρέψουν” τα σχολικά είδη που είναι σκορπισμένα εδώ κι εκεί και δείτε τι πιάσατε! Πρώτη μέρα στο σχολείο και οργανωμένοι!

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο

    Διαβάστε περισσότερα:


    Φτιάξτε το δωμάτιο και αγοράστε καινούργια έπιπλα ή αξεσουάρ

    Ααα και εδώ τσεκ! Φέτος αλλάξαμε το δωμάτιο της Μελίτας και από ένα καθαρό παιχνιδό-υπνοδωμάτιο έγινε πλέον και κατάλληλο για μια μαθητριούλα. Θα σας τα πω όλα σύντομα. Εσείς ωστόσο, δείτε τι σας λείπει… ένα βαψιματάκι, ένα λαμπατέρ, μια λάμπα που κάηκε, ένα χαλί, ένα πλαστικό δάπεδο, μια καινούργια καρέκλα και πάει λέγοντας. Είδατε; Πάλι σε έξοδα σας έβαλα!

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο

    Τσεκάρετε τις τελευταίες λεπτομέρειες με τα άτομα που θα τα κρατάνε όταν εσείς λείπετε. 

    Τώρα που το ωράριο των παιδιών αλλάζει, φαντάζομαι αλλάζουν και οι υποχρεώσεις των ανθρώπων που τα κρατάνε όταν εσείς εργάζεστε. Έτσι συμβαίνει και με μένα που τα μεσημέρια πια θα αναλαμβάνει η γιαγιά για λίγες ώρες. Μια λίστα με τα τηλέφωνα ανάγκης, οργάνωση του προγράμματος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Κι αν ακόμα δεν τα ξέρετε, βάλτε αυτή την υποχρέωση στη λίστα to do των επόμενων ημερών. 


    Δείτε εδώ ακόμα:


    Οργανώστε μια Back to School φωτογράφιση

    Τι πιο όμορφο να θυμάστε την πρώτη μέρα του σχολείου του παιδιού σας μέσα από εικόνες. Φωτογραφίες φυσικές ή ακόμα και στημένες, πίνακες με τα στοιχεία του παιδιού, πόζες στο καινούργιο του δωμάτιο! Φαντασία να υπάρχει… ε, και λίγο pinterest! 

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο
    Η συγκεκριμένη φωτογράφιση έγινε πριν 3 χρόνια από την αγαπημένη φωτογράφο της οικογένειάς μας, την Μαριάννα από το 365 days of bliss. Την φετινή την έκανα μόνη μου και θα σας την δείξω σε λίγες μέρες!

    Διαβάστε περισσότερα:


    Οργανωθείτε για τα πρωινά τους

    Σχολείο χωρίς κολατσιό δεν παίζει. Κι όσο κι αν χαίρομαι που το σχολείο μας έχει κυλικείο (για τις δύσκολες μέρες, καταλαβαίνετε…) δεν μπορεί το παιδί να τρώει συνέχεια από εκεί. Το Ανθομέλι σας έχει τη λύση με δωρεάν εκτυπώσιμα για την οργάνωσή σας αλλά και ιδέες για κολατσιό. Πρώτη μέρα στο σχολείο και νόστιμη παρακαλώ!


    Θα σας βοηθήσουν οι παρακάτω αναρτήσεις:


    Ετοιμάστε μία έκπληξη για την πρώτη μέρα του σχολείου ή ένα πάρτυ επιστροφής

    Μμμ, αυτό ακόμα το σκέφτομαι η αλήθεια είναι. Τι να είναι; Το αγαπημένο της φαγητό; Ένα μάτσο μπαλόνια; Τώρα όσο για το πάρτυ, εντάξει το προχώρησα αρκετά αλλά τι είναι ένα τόσο δα παρτάκι; Ένα γλυκάκι, το αγαπημένο τους φαγητό, άντε καλέστε και τον κολλητό ή την κολλητή τους. Ομορφα πιατάκια και ένα μικρό δωράκι. Τόσο απλά! Ωστόσο για εσάς που θα είστε στη δουλειά την ώρα που θα επιστρέψουν, μπορείτε να οργανώσετε ένα δείπνο εξόδου στο αγαπημένο τους εστιατόριο για να το γιορτάσετε! 


    Κανονίστε μία τελευταία καλοκαιρινή δραστηριότητα τα πρώτα Σαββατοκύρια του Σεπτεμβρίου

    Και ως travel bloggers δεν θα μπορούσαμε να μην σας προτείνουμε μια εξόρμηση πριν μπείτε βαθιά στον Χειμώνα (όχι ότι τον χειμώνα δεν μπορείτε να πάτε). Αλλά να έτσι ως αποχαιρετιστήριο. Μια διανυκτέρευση σε ένα αγαπημένο μέρος ή ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή σας. Μια βουτιά στην πισίνα ή στη θάλασσα και όλα θα φαίνονται καλύτερα! 

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο
    Πέρσι, το Σ/Κ πριν την έναρξη των σχολείων το περάσαμε στην Κύθνο!

    Κάποιες από τις παραπάνω προτάσεις έχουν και ένα κόστος. Μην μου αρχίσετε τώρα το πού θα βρεθούν τα λεφτά και τέτοια. Το σκέφτηκα κι εγώ πριν από εσάς! Εγώ ιδέες σας δίνω, εσείς βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει γιατί είπαμε η ζωή θέλει τρόπο και όχι κόπο (ε, λίγο χρήμα το θέλει αλλά τέλος πάντων!) και φυσικά θέλει να την βλέπετε πάντα με το ποτήρι μισογεμάτο! Καλά μας σχολικά έξοδα… εεε… εννοώ καλή μας δύναμη και γιατί όχι καλή μας διασκέδαση! 

    Κάλη


    ***Για την πρώτη μέρα στο σχολείο σας άφησα το καλύτερο… σούπερ εκτυπώσιμα για την οργάνωση των μικρών αλλά και μεγάλων μαθητών!


    Pin in for later

    10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Καλά έ? Το δωμάτιό της έγινε αγνώριστο!
      Ελπίζω να υπάρχουν όλα τα τζίτζιλι μίτζιλι ώστε να ανακατεύει η Stacy όταν έρχεται..αχαχα….Είναι υπέροχο, πανέμορφο, μοδάτο, φωτεινό και γουστόζικο όπως και το κορίτσι μας! ΕΠίσης η τσάντα είναι σουπερ επιλογή! Οι φωτογραφίες όλες φανταστικές! Καλή σχολική χρονιά φιλαράκι μου, έστω και χώρια!! Σνιφ!Κλαψ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης