ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ξεναγηθείτε στην Eλλάδα με την προσωπική σας ξεναγό Clio Muse

    Και κάπου εκεί ανάμεσα στα e-mail μας λαμβάνουμε ένα από τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ACEin (https://acein.aueb.gr/). What?  Μήπως είναι spam; Κι όμως δεν ήταν ευτυχώς γιατί μέσα του έκρυβε θησαυρούς. Το συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου βοηθάει νέους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και συγκεκριμένα να δημιουργήσουν τη δική του start-up. Στην περίπτωσή μας μάλιστα, αφού ασχολούμαστε με το travel blogging, έγινε η πρώτη επαφή με μία από τις start up  που θα ενδιέφερε τουρίστες και ταξιδιώτες καθώς θα βελτίωνε τη συνολική ταξιδιωτική τους εμπειρία. Ποιο είναι αυτό το application; Ονομάζεται Clio Muse και είχαμε τη χαρά να το γνωρίσουμε μέσα από προσωπική εμπειρία και φυσικά να σας το παρουσιάσουμε.

    To Clio Muse είναι μια εφαρμογή ξενάγησης. Διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου στα 60 tours, κάποια από τα οποία  έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με κάποιους πολιτιστικούς φορείς (π.χ. μουσεία) και για αυτό υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάν διάθεσης στο κοινό. Ανάμεσα στα tour θα βρείτε και αρκετές θεματικές διαδρομές για παιδιά, όπως αυτή που κάναμε εμείς για τις Γάτες της Αθήνας. Υπάρχουν tour για κάθε γούστο και είναι τόσο αναλυτικά, με προτεινόμενες διαδρομές στο χάρτη και φυσικά στα Ελληνικά που θα σας λύσουν τα χέρια στην επόμενη βόλτα σας. Οι ξεναγήσεις μπορεί να αφορούν στην αρχιτεκτονική, στις αρχαιότητες, στην γαστρονομία, στη λογοτεχνία. Θα εντυπωσιαστείτε από την ποικιλία σας λέω!

    clio_muse_app_1
    clio_muse_app_7

    Εμείς συγκεκριμένα, ακολουθώντας το tour με τις Γάτες, είδαμε την Πλάκα, τα Αναφιώτικα, τη Ρωμαϊκή αγορά, την Αρχαία αγορά και το Μοναστηράκι. Δηλαδή, χωρίς να φορτώνετε τα παιδιά με περιττές ενδεχομένως ιστορικές λεπτομέρειες και ψάχνοντας τις γατούλες στο δρόμο, μαθαίνουν για την ιστορία τους, βλέπουν το ιστορικό κέντρο της πόλης και χωρίς να το καταλάβετε έχετε κάνει μια υπέροχη βόλτα στην Αθήνα.

    clio_muse_app_2
    clio_muse_app_5
    clio_muse_app_6

    Όσον αφορά στο συγκεκριμένο tour, τις Γάτες της Αθήνας, πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Μάθαμε πολλά και είδαμε ακόμα περισσότερα. Βέβαια για να μη γίνετε βαρετοί, καλό θα ήταν να διαβάσετε τις πληροφορίες πριν ξεκινήσετε το tour και έτσι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού να πείτε μόνο αυτά που πιστεύετε ότι θα το ενδιαφέρουν. Φυσικά αν δεν έχετε παιδιά και είστε απλά λάτρεις των γατών, αυτό το tour θα σας ξετρελάνει.

    clio_muse_app_3
    clio_muse_app_4

    Ξέρατε ότι πριν 2.500 χρόνια δεν υπήρχαν γάτες στην Αθήνα; Ξέρατε ότι ήρθαν από την Αίγυπτο; Ποιον θεό αντιπροσώπευαν; Γιατί τις λάτρευαν; Πώς τις αντιμετώπισαν οι Αθηναίοι; Τέτοιες και άλλες πολλές πολλές πληροφορίες θα σας κάνουν να χάσετε το μέτρημα των γατών που θα βρείτε στο δρόμο σας, ειδικά ανάμεσα από τα αρχαιολογικά χαλάσματα και των στενών δρόμων των Αναφιώτικων


    Διαβάστε για την παλιότερη βόλτα μας στα Αναφιώτικα εδώ:


    Ωστόσο, σε πολύ καλή τιμή θα βρείτε και αρκετές διαδρομές και ξεναγήσεις επί πληρωμή  και από εκεί και πέρα εξαρτάται από εσάς πόσο θέλετε να γνωρίσετε την πόλη που θα επισκεφτείτε. Μάλιστα αρκετές από τις ιστορίες είναι και αρκετά εξειδικευμένες ώστε να μην μείνετε στα κλασσικά tour που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε κάνει στο κέντρο μιας πόλης. Δείτε τις διαδρομές και τα stories εδώ. 

    Είπα πόλη και ευτυχώς δεν ξέχασα να σας πω ότι το Clio Muse δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος (και άλλες) αλλά κι η Ιταλία.  

    Και όσον αφορά στη γλώσσα. Μην μου ανησυχείτε καθόλου! Εννοείται πως υπάρχουν όλα τα tour στα ελληνικά αλλά και σε άλλες πολλές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Κινέζικα). 


    Η Clio Muse APP είναι διαθέσιμη σε:

     Android (http://bit.ly/cliomuseapp_android) και iOS (http://bit.ly/cliomuse_ios

     Διαβάστε περισσότερα για αυτή την ελληνική και πρωτοποριακή εφαρμογή στο site


    Τέλος, να σας ενημερώσω ότι το tour, αφού το κατεβάσετε, μπορείτε να το αποθηκεύσετε και να το χρησιμοποιήσετε χωρίς τη χρήση ίντερνετ κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν δεν θέλετε να ξοδέψετε τα δεδομένα στο κινητό σας ή βρίσκεστε στο εξωτερικό!

    Πώς σας φάνηκε; Για να βλέπω το App Store να παίρνει φωτιά! Γνωρίστε την Ελlάδα έχοντας τη δική σας προσωπική ξεναγό που ακούει στο όνομα Κλειώ!!!

    Στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά, στηρίζουμε τους Έλληνες που παλεύουν στην χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον δικό τους και δικό μας! 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Φαίνεται πολύ καλό! θα το δοκιμάσω και θα πω εντυπώσεις. (είναι αυτό που έλεγα τις προάλλες ότι πάμε σε ένα “μέρος” και απλά κοιτάμε.. – οι περισσότεροι Έλληνες-..δεν πληρώνουμε ξεναγό και είναι δύσκολο να σταχυολογήσουμε όλες τις σημαντικές-ενδιαφέρουσες πληροφορίες από το ιντερνετ)

    2. Έχω ενθουσιαστεί! Την κατέβασα ήδη και ανυπομονώ να την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Μπράβο σε αυτή την προσπάθεια! Εύχομαι σύντομα να βρω στοιχεία και για περιοχές της βόρειας Ελλάδας και κυρίως για τη Θεσσαλονίκη!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης