ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλία που διαβάσαμε και σας προτείνουμε

    Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου περίοδος για διάβασμα και φέτος ειδικά νομίζω πως είναι η χρονιά μου και θα κάνω ρεκόρ διαβάσματος! Καθώς τα παιδιά μου μεγαλώσανε, διαβάζω συνέχεια και είμαι τυχερή που οι επιλογές μου ήταν και είναι επιτυχημένες. Γι’ αυτό και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας! Εκτός, λοιπόν, από τα βιβλία για τα οποία πολύ συχνά στο Ανθομέλι γράφουμε τη γνώμη μας και διοργανώνουμε διαγωνισμούς χαρίζοντάς σας αντίτυπα (θα τα βρείτε στην κατηγορία Προτάσεις ->Βιβλία) σήμερα επέλεξα να σας προτείνω άλλα 4, νέας κυκλοφορίας, βιβλία που διάβασα και μου κράτησαν ευχάριστη συντροφιά. 


    Διαβάστε επίσης:

    Ο απόλυτος οδηγός για παιδικά βιβλία με δώρο εκτυπώσιμο έκπληξη αλλά και το Στο κατώφλι της εφηβείας, βιβλία για αγόρια και κορίτσια.


    protaseis_vivlion

    Βιβλία ενηλίκων για το καλαίρι και όχι μόνο…!

    Εκείνη τη νύχτα

    Συγγραφέας: Chevy Stevens

    Εκδόσεις: διόπτρα

    ekini_ti_nihta

    Πρωτοδιάβασα βιβλίο της Chevy Stevens πριν λίγους μήνες και πραγματικά έγινε μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς στο είδος της! Για το προηγούμενο βιβλίο της Πουθενά να κρυφτείς σας είχα γράψει άλλωστε και πριν λίγους μήνες και κυριολεκτικά μου πήρε την ανάσα.

    Το νέο της βιβλίο “Εκείνη τη νύχτα” με απορρόφησε το ίδιο! Πρόκειται και πάλι για ένα ψυχολογικό θρίλερ μια ιστορία γεμάτη σασπένς και πιο συγκεκριμένα για την ιστορία της Τόνι που καταδικάστηκε άδικα με τον φίλο της στα 18 της για τη δολοφονία της μικρότερης αδερφής της. Βγαίνοντας από την φυλακή και μετά από όσα έχει περάσει εκεί επί 17 χρόνια, παλεύει με τον εαυτό της για το αν θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς μπλεξίματα έχοντας όμως το στίγμα της δολοφόνου ή να βρει με τη βοήθεια του φίλου της Ράιαν, που κι αυτός αποφυλακίστηκε την ίδια περίοδο, τον αληθινό δολοφόνο! 

    Ένα βιβλίο που με έκανε να προβληματιστώ ακόμη και ως μητέρα! Θήγει θέματα όπως το builing, τον εκφοβισμός κατά την σχολική περίοδο, την εφηβεία αλλά και τις σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους. Είναι σίγουρο πως θα προβληματίσει κι εσάς αλλά και θα σας συναρπάσει με το απλό γράψιμο και το ανατρεπτικό story του και την τολμηρή πλοκή του.

    Βρείτε το βιβλίο εδώ με έκπτωση

    Στην παγίδα του νερού

    Συγγραφέας: Πόλα Χόκινς

    Εκδόσεις: Ψυχογιός

    Μια οικογένεια που η μοίρα της σφραγίστηκε από μία λίμνη. Η Τζουλς κάνει το λάθος να μην σηκώσει το τηλέφωνο που την πήρε η αδερφή της, η Νελ, και την επόμενη μέρα μαθαίνει για τον θάνατό της. Πήδηξε τελικά μέσα στη λίμνη όπως λένε όλοι ή όχι; Πώς θα αντέξει η Τζουλς να ανοίξει το κουβάρι των αναμνήσεών της και να επιστρέψει σε εκείνο το μέρος που όλοι ονομάζουν “η Κολυμπήθρα των Πνιγμών”;

    stin_pagida_tou_nerou

    Για όσους έχετε διαβάσει “Το κορίτσι του τρένου”, η Πόλα Χόκινς αποτελεί εγγύηση! Το “Στην παγίδα του νερού” είναι το δεύτερο βιβλίο της και ήδη έχει μεταφραστεί σε 44 γλώσσες! Η ίδια καταιγιστική γραφή της συνεχίζεται και σε αυτό το βιβλίο, ακουμπώντας επίσης για ακόμη μία φορά στην ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών της. Το παρελθόν με το παρόν γίνεται ένα και ο αναγνώστης προσπαθεί να βρει την λύση στο μυστήριο. Η Χόκινς όμως ξέρει καλά να γράφει και σίγουρα δεν θα σας επιτρέψει να της χαλάσετε το μυστήριο από την πρώτη στιγμή. Εγώ πάντως εξεπλάγην! Εσείς; 

    Βρείτε το βιβλίο με έκπτωση εδώ

    Οι αδερφές Ραζή

    Συγγραφέας: Κατερίνα Ζαρόκωστα

    Εκδόσεις: Μεταίχμιο

    Πραγματικά καθώς διάβαζα το βιβλίο αναρωτιόμουν γιατί η συγγραφέας επέλεξε αυτόν τον τίτλο για το βιβλίο της. Ναι, η ιστορία είναι για τη ζωή των αδερφών Ραζή, μα σε πολλά σημεία, κυρίως ως τα μέσα περίπου του βιβλίου η αναφορά στα δικά τους πρόσωπα είναι σύντομη, γίνεται μέσα από την εξιστόρηση γεγονότων για τρίτα πρόσωπα και δεν είναι τόσο έντονη. Πιο πολύ θα μου ταίριαζε ο τίτλος “Ινώ” ή κάτι τέτοιο. Εμένα φυσικά δεν μου πέφτει λόγος αλλά η αλήθεια είναι πως λίγο με μπέρδευε ο τίτλος με όσα διάβαζα, τουλάχιστον στην αρχή.

    Λίγο οι απότομες εναλλαγές σκηνών, τα νέα πρόσωπα, η λογοτεχνική γραφή, με δυσκόλευαν στις πρώτες σελίδες ώστε να μπορέσω να δέσω πρόσωπα και καταστάσεις. Από τα μέσα του βιβλίου όμως και μετά η ιστορία των τριών αδερφών της Μέλπως, της Τέτας και της Χαρίκλειας, που δεν μοιάζουν μεταξύ τους σαν χαρακτήρες και η ζωή τις έχει χωρίσει, ξεδιπλώνεται κι όλα δένουν μεταξύ τους. Και οι αρχικές  εξιστορήσεις δικαιολογούνται γιατί αιτιολογούν καταστάσεις, χαρακτήρες, συμπεριφορές των μετέπειτα χρόνων της ζωής των αδερφών Ραζή, αφού το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. 

    aderfes_razi_metaixmio


    Σμαρώ. Από τον Βόσπορο στον Σηκουάνα

    Συγγραφέας: Δέσποινα Χατζή

    smaro_hatzi

    Εκδόσεις: Μίνωας

    Κωνσταντινούπολη 1953 και η νεαρή Σμαρώ ερωτεύεται τον καθηγητή της. Κι εκείνος το ίδιο! Όμως η ζωή της οικογένειάς της μετά τα γεγονότα του 1955 αλλάζει ριζικά κι εκείνη αναγκάζεται να παντρευτεί. Ο ατυχής γάμος της όμως την οδηγεί στην εξαφάνιση. Σαράντα χρόνια μετά ο γιος της Μηνάς αναζητά τα ίχνη της στο Παρίσι και ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήμα στον γάμο του αλλά και στην δουλειά του. Ένα μυθιστόρημα με ωραία πλοκή που σε ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και στο Παρίσι, στο τότε και το σήμερα! Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ο τρόπος με τον οποίο ξεδιπλωνόταν τα γεγονότα που έχουν συμβεί. 

    Βρείτε το βιβλίο εδώ με έκπτωση

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλό μήνα ανθομελένιες!
      Εξαιρετικές και οι 4 προτάσεις!
      Εγώ πάντως θα ήθελα να στην παρούσα φάση να διαβάσω τα βιβλία που προτείνεις από τις εκδόσεις Μίνωα και Μεταίχμιο που είναι γραμμένα από Ελληνίδες συγγραφείς και δεν είναι πολυδιαφημισμένα…
      Πολλά πολλά φιλιά

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης