Παρουσίαση του βιβλίου «Θυσία» της Αννας Γαλανού

Kathy

Φέτος, τα ματάκια μου έχουν πάρει φωτιά! Έχω τόσο υπέροχα βιβλία να διαβάσω και να διαλέξω που ιδανικά θα ήθελα να διαβάζω όλη μέρα. Καθώς όμως αυτό δεν είναι εφικτό, όπως καταλαβαίνετε, διαβάζω κυρίως το βράδυ που στο σπίτι βρίσκω την ησυχία που χρειάζομαι. Ενα από τα βιβλία όμως που πραγματικά με αναστάτωσαν και άρχισα να σκέφτομαι αν πρέπει να το διαβάζω βράδυ ή όχι ήταν η «Θυσία» της ‘Αννας Γαλανού από τις Εκδόσεις Διόπτρα που θα σας ταξιδέψει σε εποχές με πειρατές και σκλαβοπάζαρα και θα σας κάνει να πείτε και ένα»δόξα τον Θεό» που ζείτε τώρα! Και επειδή δεν είναι δίκαιο να διαβάζω μόνο εγώ, σας έχουμε και διαγωνισμό.

thisia_dioptra

Η Ρούσσα έτυχε να γεννηθεί σε μια εποχή που εκ πρώτης φαίνεται ιδανική… ήταν πλούσια, με καλούς γονείς και σε μια περιοχή, την Κρήτη, που θα ζήλευαν πολύ! Οι πολιτικές συνθήκες όμως της εποχής δεν της επέτρεψαν να ζήσει για πολύ το όνειρο και από πολύ μικρή χάνει τους πάντες και τα πάντα και από τα σκληρά χέρια των Ενετών πέφτει σε πειρατές και από εκεί φτάνει στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης. Ο δρόμος την οδηγεί όμως στην Ανδριανούπολη όπου θα βρει τον έρωτα στα μάτια του Σεκίρ και εκεί αλλάζουν όλα!

Ο λόγος που αυτό το βιβλίο δεν με άφηνε να κοιμηθώ πολύ ήσυχη τα βράδια ήταν ο δυνατός λόγος της συγγραφέως που μέσα από σκληρές αλλά και ταυτόχρονα πραγματικές εικόνες της εποχής περιγράφει τη ζωή των γυναικών που έπεφταν στα χέρια των Ενετών, Οθωμανών… ακόμα και των πειρατών! Με σόκαραν οι συνθήκες της ζωής των γυναικών που τύχαινε και έπεφταν στα χέρια τους και η βιαιότητα των ανδρών. Και επειδή μάλιστα δεν είχα ξαναδιαβάσει βιβλίο που να εκτυλισόταν σε αυτή την εποχή (1550-70) όλο και έλεγα μέσα μου πόσο τυχερή είμαι που γεννήθηκα σε αυτή την χώρα και σε αυτή την εποχή! Ζορίστηκα εγώ προσωπικά να σας πω την αλήθεια και μέχρι την μέση σκεφτόμουν αν θα το συνέχιζα ή όχι. Ωστόσο, η ιστορία από μόνη της οδηγεί και όλο αναρωτιέσαι πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο για να έρθει η λύτρωση. Θα έρθει όμως στο πρόσωπο του Σεκίρ ή υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα;

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας και το δεύτερο βιβλιο κυκλοφορεί τον Οκτώβριο τους 2017. Οπότε αν σας αρέσουν οι τριλογίες… αυτό το βιβλίο θα σας κάνει να αποζητάτε σίγουρα και τη συνέχεια! 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.