Παρουσίαση του βιβλίου «Θυσία» (+Διαγωνισμός)

Kathy

Φέτος, τα ματάκια μου έχουν πάρει φωτιά! Έχω τόσο υπέροχα βιβλία να διαβάσω και να διαλέξω που ιδανικά θα ήθελα να διαβάζω όλη μέρα. Καθώς όμως αυτό δεν είναι εφικτό, όπως καταλαβαίνετε, διαβάζω κυρίως το βράδυ που στο σπίτι βρίσκω την ησυχία που χρειάζομαι. Ενα από τα βιβλία όμως που πραγματικά με αναστάτωσαν και άρχισα να σκέφτομαι αν πρέπει να το διαβάζω βράδυ ή όχι ήταν η «Θυσία» της Αννα Γαλανού από τις Εκδόσεις Διόπτρα που θα σας ταξιδέψει σε εποχές με πειρατές και σκλαβοπάζαρα και θα σας κάνει να πείτε και ένα»δόξα τον Θεό» που ζείτε τώρα! Και επειδή δεν είναι δίκαιο να διαβάζω μόνο εγώ, σας έχουμε και διαγωνισμό.

thisia_dioptra

Η Ρούσσα έτυχε να γεννηθεί σε μια εποχή που εκ πρώτης φαίνεται ιδανική… ήταν πλούσια, με καλούς γονείς και σε μια περιοχή, την Κρήτη, που θα ζήλευαν πολύ! Οι πολιτικές συνθήκες όμως της εποχής δεν της επέτρεψαν να ζήσει για πολύ το όνειρο και από πολύ μικρή χάνει τους πάντες και τα πάντα και από τα σκληρά χέρια των Ενετών πέφτει σε πειρατές και από εκεί φτάνει στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης. Ο δρόμος την οδηγεί όμως στην Ανδριανούπολη όπου θα βρει τον έρωτα στα μάτια του Σεκίρ και εκεί αλλάζουν όλα!

Ο λόγος που αυτό το βιβλίο δεν με άφηνε να κοιμηθώ πολύ ήσυχη τα βράδια ήταν ο δυνατός λόγος της συγγραφέως που μέσα από σκληρές αλλά και ταυτόχρονα πραγματικές εικόνες της εποχής περιγράφει τη ζωή των γυναικών που έπεφταν στα χέρια των Ενετών, Οθωμανών… ακόμα και των πειρατών! Με σόκαραν οι συνθήκες της ζωής των γυναικών που τύχαινε και έπεφταν στα χέρια τους και η βιαιότητα των ανδρών. Και επειδή μάλιστα δεν είχα ξαναδιαβάσει βιβλίο που να εκτυλισόταν σε αυτή την εποχή (1550-70) όλο και έλεγα μέσα μου πόσο τυχερή είμαι που γεννήθηκα σε αυτή την χώρα και σε αυτή την εποχή! Ζορίστηκα εγώ προσωπικά να σας πω την αλήθεια και μέχρι την μέση σκεφτόμουν αν θα το συνέχιζα ή όχι. Ωστόσο, η ιστορία από μόνη της οδηγεί και όλο αναρωτιέσαι πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο για να έρθει η λύτρωση. Θα έρθει όμως στο πρόσωπο του Σεκίρ ή υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα;

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας και το δεύτερο βιβλιο κυκλοφορεί τον Οκτώβριο τους 2017. Οπότε αν σας αρέσουν οι τριλογίες… αυτό το βιβλίο θα σας κάνει να αποζητάτε σίγουρα και τη συνέχεια! 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ακόμη μία φορά ότι οι όροι των διαγωνισμών έχουν αλλάξει. Πλέον, το ένα αντίτυπο θα δίνεται μέσω του facebook στους αναγνώστες μας που επιθυμούν να κάνουν κοινοποίηση και σχόλιο εκεί και το άλλο αντίτυπο στους αναγνώστες μας που επιθυμούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και δεν έχουν facebook (ή ακόμα κι αν έχουν). Έτσι θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι! Θερμή παράκληση… όχι διπλές συμμετοχές καθώς θα ακυρώνεστε αυτόματα. Θα πρέπει να επιλέξετε είτε τον έναν είτε τον άλλον τρόπο. Ευχαριστούμε!

Επιλέξτε έναν από δύο τρόπους συμμετοχής:


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK

1) Κάντε like στην σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook εδώ

2) Κάντε like στην σελίδα των εκδόσεων διόπτρα εδώ

3) Αφήστε μας ένα σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρείτε εδώ.

4) Κοινοποιήστε τη φωτογραφία του διαγωνισμού.


 ή


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ BLOG

1) Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.


thisia_diagonismos

Προσοχή!!! 

  • Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από τις 30 Ιουλίου 2017 ως τις 4 Αυγούστου 2017 στις 12 το βράδυ.
  • Στην κλήρωση μπορούν να συμμετέχουν οι αναγνώστες μας από Ελλάδα
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ την ανάρτηση. Οι νικητές θα ενημερωθούν στο inbox τους στο fb και θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό μέσα σε δύο μέρες αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.  
  • Τα σχόλια κάτω από την παρούσα ανάρτηση είναι ευπρόσδεκτα αλλά δεν μετράνε ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.
  • Οι νικητές από Αθήνα θα παραλάβουν το δώρο τους από το βιβλιοπωλείο του εκδοτικού ενώ οι υπόλοιποι από επαρχία ταχυδρομικώς. 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. 

Καλή επιτυχία