ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Spinning bike… αφού μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ!

    Σήμερα, λοιπόν, η ανάρτηση αυτή έχει διπλό λόγο ύπαρξης. Πρώτον θα σας ενημερώσω, για όσους με ρωτάτε, για το τι είναι τελικά αυτό το spinning bike και θα σας παρουσιάσω και την πρόοδό μου μέσα από τα 10 βιντεάκια που έφτιαξα για να μου δίνω ώθηση να προχωρήσω κι άλλο.   

    Πριν λίγες ημέρες σας έδωσα μία μικρή γεύση από την αλλαγή που έκανα το τελευταίο τρίμηνο στη ζωή μου. Μια αλλαγή που παρόλο που για πολλούς δεν ήταν αναγκαία, μιας και στα μάτια τους ήμουν αδύνατη, τελικά αποδείχτηκε εντυπωσιακή, ορατή και πραγματικά αναζωογονητική για μένα. Το spinning μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητά μου και με αρκετή βοήθεια από τις αλλαγές που έκανα και στη διατροφή μου κατάφερα να μειώσω τα κιλά μου και να φτάσω στα επίπεδα που ήμουν πριν 15 χρόνια! 

    Κι έστω κι αν τα κιλά δεν ήταν πολλά, μόνο 4 ήθελα αρχικά να χάσω αλλά τελικά έφτασα στα μείον 5-6 κιλά, οι πόντοι που έχασα ήταν τόσοι που μπήκα στα ρούχα που φορούσα πριν καν παντρευτώ. Ωστόσο, παρόλο που από κιλά και πόντους είμαι ευχαριστημένη, δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ γιατί είμαι αποφασισμένη να κρατήσω τη γυμναστική στη ζωή μου καθώς και κάποιες καλές συνήθειες διατροφής που απέκτησα και κάποιες καινούργιες γεύσεις που έβαλα στο μενού της ημέρας.  

    spinning_bike_damakoupa_5

    Τι είναι το spinning ή ποδηλασία εσωτερικού χώρου

    To spinning είναι ένα μάθημα ποδηλασίας, σε εσωτερικό χώρο, όπου μέσα από την εκτέλεση ασκήσεων με αυξομείωση ταχύτητας, σηκώματα και διαλείμματα ο αθλητής ασκεί ολόκληρο το σώμα του με σκοπό το χάσιμο λίπους αλλά και την ενδυνάμωση. Ακολουθώντας τον ρυθμό δυνατής μουσικής και φυσικά τις οδηγίες του προπονητή που έχει τον πρώτο λόγο στη δημιουργία του προγράμματος μπορείτε να χάσετε έως και 500 θερμίδες ανά μάθημα και να ενδυναμώσετε γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα αλλά και άλλους μύες και φυσικά να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας λειτουργία

    Το μάθημα διαρκεί συνήθως 45-50 λεπτά και για αρχή 2 φορές την εβδομάδα αρκούν. Στην πορεία όμως, κι αν σας αρέσει όπως εμένα, οι 3 φορές θα είναι απαραίτητες.  

    Ο προπονητής

    Ο instructor είναι για μένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της προπόνησης. Είναι αυτός που θα σας δίνει το έναυσμα να συνεχίσετε όταν πλέον έχετε εξαντληθεί. Είναι αυτός που θα προσπαθεί να ακουστεί περισσότερο από τη μουσική και σας διορθώνει όταν χρειάζεται. Είναι αυτός που θα ιδρώνει περισσότερο αλλά και αυτός που θα βρίζετε από μέσα σας κάθε φορά που θα σας ζητάει να γυρίσετε τον μοχλό του ποδηλάτου και να ανεβάσετε τον βαθμό δυσκολίας. Όμως είναι σίγουρα και αυτός που στο τέλος θα χειροκροτήσετε για το υπέροχο μάθημα που σας έκανε!

    Η θέση σας

    Η πρώτη φορά που θα κάνετε μάθημα ενδέχεται να είναι λίγο… δύσκολη. Για τη μείωση ωστόσο των αρνητικών συναισθημάτων, ζητήστε από τον προπονητή σας να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε κατάλληλα το ποδήλατο και τοποθετήστε από την αρχή σωστά τα πόδια σας στο πεντάλ. Καλύτερα προτιμήστε τη μπροστά σειρά για να μπορείτε να βλέπετε καλύτερα και να σας βοηθάει ο ρυθμός του προπονητή να βρείτε τον δικό σας.

    Όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχετε μαζί σας στην προπόνηση σε αυτό το βιντεάκι:

    Τι να φοράτε στην προπόνηση

    Εγώ σταθερά επιλέγω αθλητικά είδη από το damakoupa.gr γιατί είναι άνετα, δροσερά και φυσικά δεν χάνουν τη φόρμα τους. Μάλιστα, επειδή σας αγαπάμε πολύ σας έχουμε και 20% έκπτωση για όλα τα αθλητικά είδη και φυσικά τα υπέροχα κολάν. Ανεξάρτητα όμως από που θα ψωνίσετε, σημασία έχει να νιώθετε όμορφη και να έχετε αυτοπεποίθηση!

    Κατηγορία Ομορφιά στο Anthomeli

    spinning_bike_damakoupa_3

    Η γυμναστική μόνο δεν φτάνει

    Εσείς νομίζατε ότι τα κιλά και οι πόντοι θα χαθούν μόνο με 2 ώρες γυμναστική την εβδομάδα; Λυπάμαι που το λέω αλλά αν δεν βάλουμε φερμουαράκι στο στοματάκι δουλειά δεν θα δούμε. Και όταν λέω φερμουάρ δεν εννοώ να μην τρώτε τίποτα ή να επιλέξετε εξαντλητικές δίαιτες. Μην ακούω χαζά! Ουσιαστικές αλλαγές από κάθε τι που πιστεύετε ότι σας κάνει κακό ή που τρώτε σε τεράστιες ποσότητες. Αλλαγές ουσιαστικές που θα μπορέσετε να κρατήσετε για μια ζωή!

    Τα καλά κόποις κτώνται

    Και φυσικά μην νομίζετε ότι δεν θα πονέσετε ή δεν θα ιδρώσετε ή δεν θα καρδιοχτυπήσετε. Εγώ προσωπικά ένιωσα έντονο πόνο στο στήθος τις πρώτες φορές (ειδικά την πρώτη μέρα) καθώς οι αναπνοές μου ήταν χάλια. Ο προπονητής μου όμως, ο Κωνσταντίνος, πολύ σοφά μου είπε ότι με δύο φορές την εβδομάδα, σε δέκα μαθήματα οι ανάσες θα έχουν βελτιωθεί… και είχε απόλυτο δίκαιο.

    Περίπου στο έβδομο με όγδοο μάθημα η έντονη δυσαρέσκεια λόγω των κακών αναπνοών θα μειωθεί και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Όσο για τα υπόλοιπα μικροπονάκια… ε, τι περιμένετε… χωρίς πόνο δεν κερδίζεται τίποτα! Ειδικά ο πόνος στο σημείο που το σώμα ακουμπάει τη σέλα είναι αναπόφευκτος αλλά μην ανησυχείτε θα είναι μόνο για το πρώτο ή δεύτερο μάθημα. 


    Info: Βέβαια όσο εμείς εδώ στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμα να μάθουμε τι είναι το spinning, στο εξωτερικό τα πράγματα έχουν προχωρήσει με ειδικά ποδήλατα πάνω σε ράγες που κάνουν τις κινήσεις και τις στροφές να μοιάζουν αληθινές ή ακόμα και μέσα στο νερό με υποβρύχια κίνηση των ποδιών. 


    spinning_bike_damakoupa_1

    ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ

    Όπως είδατε το spinning bike ήρθε στη ζωή μου για να μείνει. Εκτός κι αν σαν Υδροχόος μετά από λίγο καιρό επιλέξω κάτι άλλο που θα μου κάνει κλικ και θα πωρωθώ μαζί του. Μέχρι τότε όμως απολαμβάνω να σας εμπνέω…

    αλλά και να γιορτάζω τα δέκα μου πρώτα μαθήματα…


     


    Κάντε την εγγραφή σας στο youtube στο κανάλι του Ανθομέλι, πατώντας επάνω δεξιά πάνω στο κόκκινο κουμπί που γράφει Εγγραφή, για να δείτε και τα υπόλοιπα βιντεάκια μας αλλά και τα επόμενα που θα έρθουν. 


    Από το τελευταίο μου βέβαια βιντεάκι έχουν περάσει αρκετές ημέρες και ήδη τελειώνω και τα επόμενα δέκα και φαντάζομαι μέχρι να φύγω διακοπές τον Αύγουστο θα έχω κάνει αρκετά ακόμη. Ένα διάλειμμα τον Αύγουστο και μετά βουρ για τον Σεπτέμβριο και το νέο πρόγραμμα γυμναστικής!

    Θα επανέλθω όμως με ανάρτηση για γυμναστική γιατί ξέρω ότι αν είστε σαν κι εμένα χρειάζεστε έμπνευση, πραγματικά παραδείγματα και φυσικά παρότρυνση! 

    Θα χαρώ να μάθω πώς σας φάνηκαν όλα τα παραπάνω και ειδικά τα βιντεάκια μου. Εσείς ποιό είδος γυμναστικής προτιμάτε; 

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Μπράβο βρε κορίτσι, χαρά στο κουράγιο σου!!!
      Keep Going και… από Σεπτέμβρη θα σου ζητήσω πλήρη ενημέρωση μπας και ξεκινήσω και εγώ μαζί σου (ξέρεις, κάτι σαν το “από Δευτέρα” η δίαιτα!!!)
      Σε φιλώ γλυκά, σμούτςςςςςςςς

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης