Ο Όλιβερ, o μικρός εξερευνητής και οι θαλάσσιες περούκες

Kathy

Οι γονείς του Όλιβερ είναι εξερευνητές! Χάρη σε αυτούς λύθηκαν πολλά μυστήρια και ανακαλύφθηκαν άγνωστα μέρη στον πλανήτη. Όταν ο Όλιβερ γεννήθηκε, συνέχισαν τα ταξίδια τους με το εξερευνοτροχόσπιτό τους και το μόνο εξτρά που χρειάστηκε να πάρουν μαζί τους ήταν ένα καροτσάκι μ ρόδες για το μωρό τους καταλληλο για κάθε έδαφος. 

Δέκα χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους και από τη στιγμή που δεν υπήρχαν άλλα άγνωστα σημεία στον χάρτη να εξερευνήσουν, αποφάσισαν να γυρίσουν στο σπίτι τους το οποιό ως τότε χρησιμοποιούσαν ως εξοχικό. Ήρθε η στιγμή που ο Όλιβερ έπρεπε  να πάει σχολείο! Ήταν πολύ χαρούμενος κι ακόμη περισσότερο που θα είχε το δικό του δωμάτιο.thalassies_peroukes_3

Όμως κάποιες φορές τίποτα δεν πάει όπως ακριβώς το θέλουμε σπίτι οι γονείς του ξεκίνησαν μια νέα εξερεύνηση στα νέα νησιά που έκανα την εμφάνισή τους στον κόλπο όπου ήταν χτισμένο το σπίτι τους. Δυστυχώς όμως δεν γύρισαν σπίτι τους! Εξαφανίστηκαν! Όμως ο Όλιβερ, δεν προήθηκε, πήρε τα απαραίτητα και ξεκίνησε να τους βρει. Τι συνάντησε σε αυτό το ταξίδι τους; Δεν θα πω κάτι παραπάνω. Σειρά των παιδιών να το διαβάσουν και να μάθουν  τη συνέχεια. Το σίγουρο είναι πως θα το απολαύσουν όπως και τα δικά μου παιδιά αλλά… κι εγώ η ίδια! 

Το βιβλίο είναι απλά γραμμένο με πολλή φαντασία και εμπλουτίζεται με πολύ ωραία εικονογράφιση εκεί όπου χρειάζεται (εκεί που πραγματικά ο συγγραφέας χρησιμοποιήσε πολύ φαντασία), κάνοντάς το ακόμη πιο κατανοητό και ευχάριστο για τα παιδιά. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο του συγγραφέα Philip Reeve σε εικονογράφιση της Sarah McIntyre που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις διόπτρα.

Για το πρώτο του βιβλίο «Τα ιπτάμενα κέικ», το οποίο είναι ακόμη πιο απολαυστικό σας έχουμε μιλήσει κι εδώ! thalassies_peroukes

Διαγωνισμός

Σειρά έχει ο διαγωνισμός μας! Ένας τυχερός ή μία τυχερή θα κερδίσει ένα δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου για παιδιά «O Όλιβερ και οι θαλάσσιες περούκες» από τις εκδόσεις διόπτρα. thalassies_peroukes_1


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ FACEBOOK

1) Κάντε like στην σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook εδώ

2) Κάντε like στην σελίδα των εκδόσεων διόπτρα εδώ

3) Αφήστε μας ένα σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρείτε εδώ.

4) Κοινοποιήστε τη φωτογραφία του διαγωνισμού.


 

Προσοχή!!! 

  • Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από τις 12 Ιουνίου 2017 ως τις 18 Ιουνίου 2017 στις 12 το βράδυ.
  • Στην κλήρωση μπορούν να συμμετέχουν οι αναγνώστες μας από Ελλάδα
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ την ανάρτηση. Οι νικητές θα ενημερωθούν στο inbox τους στο fb και θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό μέσα σε δύο μέρες αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.  
  • Τα σχόλια κάτω από την παρούσα ανάρτηση είναι ευπρόσδεκτα αλλά δεν μετράνε ως συμμετοχή στο διαγωνισμό.
  • Οι νικητές από Αθήνα θα παραλάβουν το δώρο τους από το βιβλιοπωλείο του εκδοτικού ενώ οι υπόλοιποι από επαρχία ταχυδρομικώς. 

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας. 

Καλή επιτυχία

Χορηγοί επικοινωνίας:  kerdiseto.grdiagonismos.grsaveandwin.gr 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εκτυπώστε το δωρεάν καλοκαιρινό #challenge για τα παιδιά


NIKHTEΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ FB: Katerina Vasalou