Ο Όλιβερ, o μικρός εξερευνητής και οι θαλάσσιες περούκες

Kathy

Οι γονείς του Όλιβερ είναι εξερευνητές! Χάρη σε αυτούς λύθηκαν πολλά μυστήρια και ανακαλύφθηκαν άγνωστα μέρη στον πλανήτη. Όταν ο Όλιβερ γεννήθηκε, συνέχισαν τα ταξίδια τους με το εξερευνοτροχόσπιτό τους και το μόνο εξτρά που χρειάστηκε να πάρουν μαζί τους ήταν ένα καροτσάκι μ ρόδες για το μωρό τους καταλληλο για κάθε έδαφος. 

thalassies_peroukes_3

Δέκα χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους και από τη στιγμή που δεν υπήρχαν άλλα άγνωστα σημεία στον χάρτη να εξερευνήσουν, αποφάσισαν να γυρίσουν στο σπίτι τους το οποιό ως τότε χρησιμοποιούσαν ως εξοχικό. Ήρθε η στιγμή που ο Όλιβερ έπρεπε  να πάει σχολείο! Ήταν πολύ χαρούμενος κι ακόμη περισσότερο που θα είχε το δικό του δωμάτιο.

Όμως κάποιες φορές τίποτα δεν πάει όπως ακριβώς το θέλουμε σπίτι οι γονείς του ξεκίνησαν μια νέα εξερεύνηση στα νέα νησιά που έκανα την εμφάνισή τους στον κόλπο όπου ήταν χτισμένο το σπίτι τους. Δυστυχώς όμως δεν γύρισαν σπίτι τους! Εξαφανίστηκαν! Όμως ο Όλιβερ, δεν προήθηκε, πήρε τα απαραίτητα και ξεκίνησε να τους βρει. Τι συνάντησε σε αυτό το ταξίδι τους; Δεν θα πω κάτι παραπάνω. Σειρά των παιδιών να το διαβάσουν και να μάθουν  τη συνέχεια. Το σίγουρο είναι πως θα το απολαύσουν όπως και τα δικά μου παιδιά αλλά… κι εγώ η ίδια! 

thalassies_peroukes

Το βιβλίο είναι απλά γραμμένο με πολλή φαντασία και εμπλουτίζεται με πολύ ωραία εικονογράφιση εκεί όπου χρειάζεται (εκεί που πραγματικά ο συγγραφέας χρησιμοποιήσε πολύ φαντασία), κάνοντάς το ακόμη πιο κατανοητό και ευχάριστο για τα παιδιά. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο του συγγραφέα Philip Reeve σε εικονογράφιση της Sarah McIntyre που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις διόπτρα.

Για το πρώτο του βιβλίο «Τα ιπτάμενα κέικ», το οποίο είναι ακόμη πιο απολαυστικό σας έχουμε μιλήσει κι εδώ! 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εκτυπώστε το δωρεάν καλοκαιρινό #challenge για τα παιδιά