Πασχαλινό καλάθι για το Νονό

Callie

Και κάπως έτσι σιγά σιγά πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα και σαν χθες μου φαίνεται που είχαν τελειώσει οι απόκριες και η Μελίτα μου ζητούσε να βάψουμε αυγά και να αρχίσει να φοράει κοντομάνικα. Και παρόλο που κοντομάνικα δεν φορέσαμε, τις πασχαλινές κατασκευές μας τις κάναμε και γενικά έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε με mood πασχαλινό. Κάπως έτσι θυμήθηκα ότι πέρσι δεν σας είχα δείξει το πασχαλινό καλάθι που φτιάξαμε για το νονό και τη νονά μας που τόσο αγαπάμε αν και δυστυχώς με τις ασχολίες μας/τους δεν βλεπόμαστε και τόσο συχνά. 

pasxa_nonos_nona_4

Καθώς κάθε χρόνο δίνουμε ιδιαίτερα έμφαση στη νονά και στα παιδιά και κάπως αδικούμε το νονό μας, πέρσι αποφασίσαμε το κεντρικό στοιχείο του καλαθιού να είναι για αυτόν. Έτσι, σκέφτηκα να τυπώσουμε μια μπλούζα που θα γράφει World’s Best Dad (δεν ήθελα κάτι με τη λέξη νονός για να μην την δεσμεύσω πολύ την μπλούζα). Κι αν κρίνω από την μπλούζα που είχα φτιάξει στον Κώστα για τη γιορτή του πατέρα, σίγουρα είναι ένα δώρο που θα φορεθεί πολύ. Το μόνο πρόβλημα ήταν λίγο το νούμερο. Βλέπετε στα καταστήματα που τυπώνουν μπλούζες, πρέπει να είστε σίγουροι για την παραγγελία σας. Εμείς νομίζω πέσαμε μέσα. 

Πασχαλινά έθιμα και άλλες παραδόσεις

pasxa_nonos_nona_3

Φυσικά το καλάθι είχε και άλλα μικρά καλούδια, όπως ένα τσόχινο πασχαλινό διακοσμητικό, ένα παπάκι με ήχο για τον μικρό Α., δύο λαμπάδες για το νονό και τη νονά, πασχαλινά αυγουλάκια, μια κορδέλα με λουλούδια για την μικρή Σ. και φυσικά το πατροπαράδοτο τσουρέκι


 

Νονά μου σ’ αγαπώ!


pasxa_nonos_nona_5

Κι όπως έχουμε ξαναπεί, για να χτιστεί αυτή η σχέση βαφτισιμιού και νονού θέλει δύο. Ας μην περιμένουμε μόνο εμείς το δώρο για το παιδί μας αλλά ας δείξουμε στον νονό και στη νονά ότι τους τιμάμε και τους αγαπάμε! Κι αν το budget σας δεν σηκώνει δώρο ή είστε κατά αυτού του καινούργιου εθίμου, ένα τσουρεκάκι και 3-4 αυγουλάκια είναι ό,τι πρέπει!

Πως σας φάνηκε το καλάθι μας;

Κάλη

Υ.Γ. To φετινό μας καλάθι δεν ξέρω αν προλάβω να σας το δείξω … αν όχι τότε του χρόνου, χιχι!


 Περισσότερες ιδέες για το δώρο του Νονού και της Νονάς: 

Προσφέροντας πασχαλινά καλούδια στη νονά

Το φετινό δώρο για τη Νονά… garden kit!

Δώρα για τη νονά και βάζο με υλικά για cookies

Πασχαλινό καλάθι για την νονά και τον νονό.

https://www.anthomeli.com/2012/04/blog-post_09-3.html