ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πασχαλινό καλάθι για τον νονό και την οικογένειά του

    Και κάπως έτσι σιγά σιγά πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα. Σαν χθες μου φαίνεται που είχαν τελειώσει οι απόκριες και η Μελίτα μου ζητούσε να βάψουμε αυγά και να αρχίσει να φοράει κοντομάνικα. Και παρόλο που κοντομάνικα δεν φορέσαμε, τις πασχαλινές κατασκευές μας τις κάναμε και γενικά έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε με mood πασχαλινό. Κάπως έτσι θυμήθηκα ότι πέρυσι δεν σας είχα δείξει το πασχαλινό καλάθι που φτιάξαμε για το νονό και τη νονά μας που τόσο αγαπάμε αν και δυστυχώς με τις ασχολίες, τις δικές μας και τις δικές τους, δεν βλεπόμαστε και τόσο συχνά. 

    pasxa_nonos_nona_4

    Καθώς κάθε χρόνο δίνουμε ιδιαίτερα έμφαση στα δώρα για τη νονά και τα παιδιά τους και κάπως αδικούμε το νονό μας. Πέρυσι αποφασίσαμε το κεντρικό στοιχείο του καλαθιού να είναι για αυτόν. Σκέφτηκα να τυπώσουμε μια μπλούζα που θα γράφει World’s Best Dad. Δεν ήθελα κάτι με τη λέξη νονός για να μην τη δεσμεύσω πολύ την μπλούζα. Κι αν κρίνω από τη μπλούζα που είχα φτιάξει στον Κώστα για τη γιορτή του πατέρα, σίγουρα είναι ένα δώρο που θα φορεθεί πολύ. Το μόνο πρόβλημα ήταν λίγο το νούμερο. Βλέπετε στα καταστήματα που τυπώνουν μπλούζες, πρέπει να είστε σίγουροι για την παραγγελία σας. Εμείς νομίζω πέσαμε μέσα. 

    Διαβάστε και άλλες πασχαλινές αναρτήσεις:

    Δείτε όλες τις πασχαλινές μας αναρτήσεις εδώ

    pasxa_nonos_nona_3

    Πασχαλινό Καλάθι για τον νονό

    Φυσικά το καλάθι είχε και άλλα μικρά καλούδια, όπως ένα τσόχινο πασχαλινό διακοσμητικό, ένα παπάκι με ήχο για τον μικρό γιο τους, δύο λαμπάδες για τον νονό και τη νονά, πασχαλινά αυγουλάκια, μια κορδέλα με λουλούδια για την μικρή κόρη τους και φυσικά το πατροπαράδοτο τσουρέκι


    pasxa_nonos_nona_5

    Κι όπως έχουμε ξαναπεί, για να χτιστεί αυτή η σχέση βαφτισιμιού και νονού θέλει δύο. Ας μην περιμένουμε μόνο εμείς το δώρο για το παιδί μας αλλά ας δείξουμε στον νονό και στη νονά ότι τους τιμάμε και τους αγαπάμε! Κι αν το budget σας δεν σηκώνει δώρο ή είστε κατά αυτού του καινούργιου εθίμου ένα τσουρεκάκι και 3-4 αυγουλάκια είναι ό,τι πρέπει!

    Πως σας φάνηκε το καλάθι μας;

    Κάλη

    Pin it for later:

    Πασχαλινό καλάθι για τον νονό και την οικογένειά του 4

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πραγματικα όσο πρεπει να είναι κοντά οι νονοί στα βαπτιστήρια άλλο τόσο οφείλουμε σαν γονεις να τους τιμαμε και να μάθουμε και στα παιδιά μας να κάνουμε το ίδιο. Όσο για το καλαθάκι σας πολύ πρωτοτυπο

    2. Χαχα… Μου αρέσει που έβαλες και εσύ μέσα λαμπάδες γιατί πριν δύο χρόνια στο δικό μου καλάθι είχα βάλει και η Κατερίνα απορρουσε που προσφέραμε και εμείς λαμπάδες στους νονους, μιας και το έθιμο προστάζει το αντίθετο. Και τι έγινε, λοιπόν; Αφού εμάς έτσι μας αρέσει!!!! Τέλειο το καλάθι σας, και του χρόνου! Ξέρεις, στο φετινό δηλαδή… χιχιχι. Σμουτς!

      • Ευχαριστώ Ειρήνη μου! Καλέ γιατί όχι! Εντάξει το αντίθετο ναι αλλά πάντα και οι γονείς έχουν κεράκι στην εκκλησία… γιατί αυτονών να μην είναι λίγο στολισμένο και δωρισμένο με αγάπη;

    3. Πάντα με πρωτότυπες ιδέες και εκπλήξεις, μας είσαι Κάλη! Να χαίρεστε και να τιμάτε πάντα τους νονούς σας, γιατί κατά πρώτον είναι οι νονοί σας, αλλά και κατά δεύτερον γιατί είναι θαυμάσια παιδιά. Η σχέση της φιλίας που σας ένωσε από παλιά είναι πολύ όμορφο που συνεχίστηκε και δέθηκε ακόμα περισσότερο. ώστε να μείνει παντοτινή.Και του χρόνου!

      • Και του χρόνου με το καλό θα σας δείξω ακόμα πιο πρωτότυπη ιδέα που είχα φέτος για kit βαψίματος αυγών! Ηταν πολύ καλό . Και όντως είναι υπέροχα παιδιά και η Μελίτα είναι πολύ τυχερή!

    4. Δυστυχώς πλέον η καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε όσο συχνά θα θέλαμε. Αλλά δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να τους δείχνουμε ότι τους αγαπάμε σε κάθε ευκαιρία, ειδικά με ένα τόσο γλυκό καλάθι!

      • Ναι μωρέ όντως! Ειδικά εδώ στην Αθήνα είναι και οι αποστάσεις που πολλές φορές σε καθυστερούν. Αλλά όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται! Ευχαριστούμε Χριστίνα μου!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης