ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οικογενειακοί προορισμοί στην Ελλάδα

    Καλημέρα καλημέρα! Και εκεί που τελειώνει το Πάσχα και όλοι νομίζουμε ότι θα ξαναμπούμε σε ρυθμούς… είμαστε γελασμένοι. Χαμογελάστε! Πριν το καλοκαίρι μας μένει ακόμα ένα τριήμερο! Αυτό της Πρωτομαγιάς! Και δεν είναι μακριά!! Ένα ολόκληρο τριήμερο για να το ευχαριστηθείτε με την οικογένειά σας, ειδικά εάν δεν είχατε την τύχη να πάτε κάπου τις ημέρες του Πάσχα. Και φυσικά το Ανθομέλι σας έχει προτάσεις! 5 προτάσεις για περιοχές αλλά και ξενοδοχεία-ξενώνες που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Ελλάδα. Και το καλύτερο; Και οι πέντε προτάσεις μας είναι απόλυτα family friendly ώστε να ευχαριστηθείτε κι εσείς και τα παιδιά!

    Ξυλόκαστρο

    Η ολοκαίνουργια πρότασή μας είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαμονής στο Daphne’s Studio Appartments στο “εξωτικό” Ξυλόκαστρο! Και εντάξει, μπορεί το Ξυλόκαστρο να μην είναι τόσο εξωτικό, όμως είναι μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα και επίσης το Daphne’s Studio Appartments έχει μια ιδέα μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Τι θα λέγατε όσοι έχετε παιδιά έως 1 έτους να συνδυάζατε την χαλάρωση του τριημέρου με γιόγκα και μασάζ για τα μικρά σας;

    Κλείστε τη διαμονή σας πατώντας εδώ

    dapnes_hotel_appartements
    Βρείτε κι άλλες φωτογραφίες από το ξενοδοχείο στο Pinterest εδώ.

    Συνδυάστε το ταξίδι σας στην Πελοπόνησσό και με άλλους προορισμούς. Στο Ανθομέλι θα βρείτε ένα μεγάλο αφιερωμα στην Πελοπόννησο για να εμπνευστείτε:

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο, από την Πάτρα έως την Πύλο (α’ μέρος)

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο από τη Μεθώνη έως την Καλαμάτα (β’ μέρος)

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Οδοιπορικό στη Μάνη I

    Ταξίδι στην Πελοπόννησο. Οδοιπορικό στη Μάνη II

    Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο μουσείο της

    Πορταριά – Πήλιο

    Ε, πια, για το Πήλιο δεν χρειάζεστε και άλλες συστάσεις! Νομίζω ότι φέτος θα μπορούσαμε άνετα να στεφτούμε και πρέσβειρες του τουρισμού του! Εννοείται, λοιπόν, ότι ως προορισμός είναι must και σας περιμένει και την άνοιξη για να τον εξερευνήσετε. Μπορείτε να δείτε όλες τις αναρτήσεις μας για το Πήλιο εδώ. Αυτή τη φορά όμως ως κατάλυμα θα σας προτείναμε δύο ξενώνες, που ναι μεν δεν σας έχουμε παρουσιάσει ξεχωριστά, αλλά ξέρουμε ότι είναι άψογοι γιατί ανήκουν και αυτοί στην οικογένεια Καραϊσκου – εγγύηση! 

    Κλείστε πατώντας τα παρακάτω links: Kritsa Gastronomy Hotel, Country Hotel Triantaffilies και τo Σπίτι της Άννας.

    volos_anthomeli
    Εάν επισκεφτείτε το Πήλιο, αφιερώστε και μία μέρα στον όμορφο Βόλο!

    Ξάνθη – Τοξότες

    Πολύ κοντά στην Ξάνθη και μια ανάσα από τα Στενά του Νέστου, στο χωριό Τοξότες, βρίσκεται ο Παραδοσιακός ξενώνας Κοκκύμελον. Στην ουσία πρόκειται για ένα πανέμορφο διώροφο σπίτι πέντε δωματίων με αυλή αλλά και μια τεράστια βεράντα, με σαλόνι, καθιστικό, τραπεζαρία και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα όπου θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας! Η Ελένη θα σας περιποιηθεί και θα σας φτιάξει με τα χεράκια της ένα σωρό νοστιμιές για πρωινό! Ακόμη έχουν να λένε τα ανίψια μου για τις μέρες εκείνες!  

    xenonas_kokkimelon_domatia_4

    Αλλά και για το κυρίως γεύμα ή το βραδινό σας, εάν δεν θέλετε να φτιάξετε κάτι μόνοι σας στην κουζίνα του Κοκκύμελον σας έχουμε προτάσεις (πατήστε στην επόμενη εικόνα). Οργανώστε μια εξόρμηση μόνο με την οικογένειά σας ή γιατί όχι και με την παρέα σας, άλλωστε το σπίτι ενδείκνυται και για παρέες με παιδιά.

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Τρεις μέρες με τα παιδιά στον ξενώνα Κοκκύμελον

    Κάντε την κράτησή σας από εδώ.

    Οι δραστηριότητες στα στενά του Νέστου είναι άπειρες και η φύση θα σας ενθουσιάσει! Τι θα λέγατε για ένα πικ-νικ στoν Νέστο; 

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Τα στενά του Νέστου και το Φεστιβάλ Via Egnatia

    Τολό

    Τα καταλύματα, τα εστιατόρια αλλά και η απόσταση του Τολού από βασικούς αρχαιολογικούς χώρους δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άλλες παραλιακές πόλεις της περιοχής. Να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε όμορφες οικογενειακές διακοπές σας στο Τολό με τα παιδιά σας. 

    Οικογενειακές διακοπές στο Τολό με τα παιδιά

    Διακοπές στο John & George Hotel στο Τολό

    Για διαμονή στο John & George Hotel πατήστε εδώ.

    Ερμιόνη  

    Η Ερμιόνη είναι μία μικρή πόλη που όμως με μάγεψε. Κι έστω κι αν τη θεωρούμε κυρίως καλοκαιρινό προορισμό, η πόλη αυτή έχει πολλά να δώσει και μια οικογένεια μπορεί να ξεκουραστεί αλλά και να συγχρόνως να ξεναγηθεί στις γύρω περιοχές. Μπορείτε επίσης στην επιστροφή σας προς Αθήνα (αν αυτή είναι η αφετηρία σας) να συνδυάσετε την εκδρομή σας με την Αρχαία Επίδαυρο

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Εκδρομή στην Ερμιόνη, την πόλη με τον αέρα νησιού

    ermioni_anthomeli_23

    Όσον αφορά τα ξενοδοχεία και επειδή όταν το επισκεφτήκαμε δεν μείναμε σε ξενοδοχείο αλλά στο σπίτι ενός φιλικού ζευγαριού, σαςαφήνουμε στα χέρια του booking.

    Ναύπλιο  

    Για το Ναύπλιο τι να πω πια! Είναι έρωτας! Από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα αρκετά χρόνια πριν ήξερα ότι αυτή η σχέση δεν θα σταματούσε γρήγορα! Υπέροχα καλντερίμια, τουριστικά αξιοθέατα, το Κάστρο, το Μπούρτζι, τα γραφικά καφέ! Ό,τι ζητάει μια οικογένεια μπορεί να το βρει εκεί! Η Άνοιξη μάλιστα στο Ναύπλιο είναι μαγική μιας και οι μπουκαμβίλιες κάνουν το τοπίο απλά μαγικό! 

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Ξενάγηση στις Μυκήνες: αρχαιολογικός χώρος και μουσείο

    Ναύπλιο… payback time!

    Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ασκληπιείο

    nafplio

    Ακούσαμε πολύ καλά λόγια για το Ξενοδοχείο Περιβόλι στα Πυργιώτικα Ναυπλίου.

    Μονεμβασιά

    Εμπνευστείτε από το άρθρο μας πατώντας εδώ: Οικογενειακές διακοπές στην Μονεμβασιά

    Κάντε την κράτησή σας για διαμονή στο Monemvasia Village (ex Topalti) πατώντας εδώ.

    Ναύπακτος

    Μπορεί εμείς να επισκεφτήκαμε τη Ναύπακτο τον Οκτώβριο όμως ο καιρός μας επιφύλασσε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και έτσι είχαμε τη χαρά να δούμε την πόλη στο καλύτερό της πρόσωπο. Θάλασσα, υπέροχα καφέ, φιλικά προς την οικογένεια ξενοδοχεία και φυσικά ιστορικού ενδιαφέροντος κτίρια αλλά και κάστρα για τους επίδοξους μικρούς ιππότες και τις όμορφες πριγκίπισσες. 

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Οικογενειακό ταξίδι στην όμορφη Ναύπακτο

    Δελφοί, το κέντρο του αρχαίου κόσμου

    Το αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών και δραστηριότητες στην περιοχή

    Ημερήσια εκδρομή στο νησί Τριζόνια με τα παιδιά

    nafpaktos_30

    Όσο για τα ξενοδοχεία σίγουρα θα βρείτε πολλά. Εμείς μείναμε και σας προτείνουμε τα ξενοδοχεία Ναύπακτος και Ακτή. Θα βρείτε και άλλες προτάσεις για καταλύματα στην περιοχή (πιο ορεινά) στις αναρτήσεις μας για τη Ναύπακτο

    Αίγινα

    Κι αν η ηπειρωτική Ελλάδα για κάποιο λόγο δεν σας κάνει “κλικ” τι θα λέγατε για μια επίσκεψη στην Αίγινα; Μιάμιση ώρα με το πλοίο από τον Πειραιά είναι ένας κοντινός προορισμός που επίσης θα σας ενθουσιάσει. Θέλετε δείτε αρχαία; Θέλετε να επισκεφτείτε μοναστήρια; Θέλετε να κάνετε μπάνιο; Θέλετε να κάνετε βόλτα με παϊτόνι; Θέλετε να βολτάρετε σε όμορφα γραφικά δρομάκια; Θέλετε να πιείτε το ουζάκι σας δίπλα στη θάλασσα; Όλα τα έχει η Αίγινα! Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στην ανάρτηση για την επίσκεψη της Κατερίνας (πατήστε στην εικόνα). 

    Διαβάστε για τη δική μας επίσκεψη στην Αίγινα εδώ.

    Aigina_Agios_Nektarios_5

    Ιωάννινα

    Αν και επισκέφτηκα δύο φορές τα Γιάννενα, μία με το σχολείο και μία με τον Κώστα, η ανάρτηση αυτή της μαμάς Μαρίας αλλά και τα ενθουσιώδη σχόλια της Κατερίνας από τη δική της επίσκεψη το Πάσχα, με έκαναν να θέλω να ξαναπάω. 

    Τα Γιάννενα είναι μια πανέμορφη πόλη που έχει να δώσει πολλά στον επισκέπτη της. Μουσεία, αξιοθέατα, υπέροχη θέα, βόλτες σε γραφικά δρομάκια αλλά και βόλτα στη πανέμορφη λίμνη της. Γιατί μην ξεχνάτε και το νησάκι στη λίμνη που είναι επισκέψιμο και αξιόλογο. 

    Διαβάστε στο Ανθομέλι:

    Η Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων, ο Αλή Πασάς και η κυρά Φροσύνη

    Ασπράγγελοι, το δικό μας Πάσχα στα Ζαγοροχώρια

    Ioannina_14

    Για διαμονή στα Iωάννινα σας προτείνουμε και το Kamares. Για τη διαμονή μας εκεί μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Μέτσοβο

    Αν και το Μέτσοβο είναι ένας καταπληκτικός προορισμός από μόνος του μπορείτε να το συνδυάσετε με τα Γιάννενα ή τα Ζαγοροχώρια. Εμείς ανακαλύψαμε πολλές όμορφες δραστηριότητες με παιδιά ή και χωρίς αν το θέλετε και θα τα βρείτε στα παρακάτω άρθρα μας:

    Μέτσοβο, ένας προορισμός με κρυμμένα μυστικά!

    Επίσκεψή στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου – Αρχοντικό Τοσίτσα

    Τζουμέρκα

    Ταξίδι στα Τζουμέρκα για οικογένειες με παιδιά


    Κι αν δεν σας έφτασαν οι παραπάνω προτάσεις μας, επισκεφτείτε την ανάρτηση με τους 10 must-see προορισμούς στην Ελλάδα της Μαμάς Μαρίας. 

    Μην κάθεστε σπίτι! Μη βρίσκετε δικαιολογία τα μικρά παιδιά ή τα χρήματα γιατί μπορείτε να βρείτε και πολύ οικονομικά καταλύματα για να κάνετε έστω και μια εξόρμηση με μία διανυκτέρευση! Τα ταξίδια έχουν τα προσφέρουν τόσα πολλά στα παιδιά μας αλλά και στην δική μας ψυχολογία και στην ανανέωση της σχέσης με το ταίρι μας! Καλή εβδομάδα! Θα τα πούμε και πάλι σύντομα! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    6 ΣΧΟΛΙΑ

      • Νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να τα καταφέρει περίφημα μόνο από τον τουρισμό της. Δυστυχώς το κράτος δεν ξέρει μάλλον τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τις ομορφιές της! (ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο πρέπει) Ως τώρα είχα την εντύπωση (κι όχι ότι δεν ισχύει) ότι οι επαγγελματίες φταίνε με την συμπεριφορά τους ή αυτά που προσφέρουν. Αλλά τελικά μπαίνοντας σε αυτό το τρυπάκι με τα ταξίδια βλέπω πως έχουμε καταπληκτικά καταλύματα, εξαίρετους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο! Να διαδώσουμε παντού το πόσο όμορφη χώρα είναι η Ελλάδα για διακοπές!

    1. Μπράβο Ανθόμελι που εν τέλει μέσα από τις αναρτήσεις σου εξελισεσαι τουριστικά και μπορεί κάθε ένας που σε διαβάζει να μάθει, να γνωρίσει και ίσως τελικά να διαλέξει τον επόμενο ταξιδιωτικό του προορισμό

      • Κασσιανή μου πάντα με τον καλό σου τον λόγο! Ευχαριστούμε τόσο πολύ! Να είσαι καλά και σου εύχομαι πολλά ταξίδια!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης