ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το αίνιγμα της κερασόπιτας. Θέλετε να το κερδίσετε;

    “Το αίνιγμα της κερασόπιτας”. Όταν διάβασα τον τίτλο του βιβλίου της Βάσιας Ακαρέπη μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον! Γιατί άραγε στη φωτογραφία του εξώφυλλου η κοπέλα έχει κλειστά τα μάτια της; Αμέσως γύρισα στο οπισθόφυλλο για να διαβάσω περισσότερες λεπτομέρειες! 

    ainigma_kerasopitas_2

    Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της… Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της. Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια; Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως. Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις… Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

    Αυτά διάβασα και δεν άργησε το βιβλίο να γίνει δικό μου και μέρος της καθημερινότητάς μου κρατώντας μου συντροφιά. Κι αν νομίζετε πως τα παραπάνω αποκάλυψαν όλη την ιστορία του βιβλίου γελιέστε! Αν το πάρετε κι εσείς στα χέρια σας είναι σίγουρο πως έχετε πολλά ακόμη να αποκαλύψετε ως την τελευταία του σελίδα. Και τότε είναι σίγουρα πως θα κατανοήσετε και το εξώφυλλό του, της κοπέλας με τα δεμένα μάτια μέσα στην βάρκα στο χρώμα της κερασιάς.

    Βρείτε το βιβλίο εδώ.

    Η συγγραφέας, Βάσια Ακαρέπη, της οποίας δεν είχα διαβάσει άλλο βιβλίο, με ενθουσίασε με το απλό γράψιμό της αλλά ταυτόχρονα και με τον τρόπο που αποκαλύπτει τα στοιχεία της ιστορίας της. Κι ενώ όλο και κάτι υποθέτεις, όλο και κάτι υποψιάζεσαι εν όσο διαβάζεις το βιβλίο δεν σε αφήνει ως το τέλος να λύσεις το μυστήριο από μόνος σου! Γιατί όλο και κάτι κρύβεται πίσω από το αινιγματικό βιβλίο με τις συνταγές. Κάτι κρύβεται πίσω από τις συμπεριφορές των ηρώων. Ακόμη όμως και στο τέλος που αποκαλύπτεται το παρελθόν, όλο και κάτι αλλάζει για τη γνώμη που δημιουργήσαμε σχετικά με τους ήρωες αυτούς.

    Η Βάσια Ακαρέπη γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος νηπιαγωγών και τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή, τη ζωγραφική και την αρθρογραφία. Άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορους ιστότοπους, ενώ η ίδια διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο, από το 2010, με την επωνυμία «Vasia is writing».

    Ένα ακόμη στοιχείο που μου άρεσε στο γράψιμό της συγγραφέως είναι το πέρασμα από το παρόν στο παρελθόν με τρόπο που να μοιάζει μια συνέχεια σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της ιστορίας και της αποκάλυψης του αινίγματος. 

    ainigma_kerasopitas_3

    Η ιστορία του βιβλίου είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, ανάλαφρη, γεμάτη γρίφους και ανατροπές αλλά και μηνύματα για πολλά θέματα. Με τίποτα δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το τέλος της!

    Ανυπομονώ να γεμίσει η πλέον ολάνθιστη κερασιά στο πατρικό μου με τραγανά κεράσια και να φτιάξω κι εγώ τη δική μου κερασόπιτα. Η Κάλη μάλιστα έχει μοιραστεί μαζί σας τη δική της συνταγή παλιότερα και μάλιστα με μια εντυπωσιακή παρουσίαση! Είναι σίγουρο πως μετά το τέλος του βιβλίου αυτού, ακόμη κι αν δεν αγαπάτε τόσο την κουζίνα, θα ψάξετε να βρείτε εύκολες συνταγές σαν αυτές του βιβλίου, αν όχι της κερασόπιτας, αλλά τουλάχιστον συνταγές για μπισκότα ή  κορμό. Αν όχι, απλά θα περιμένετε για το επόμενο βιβλίο της Βάσιας Ακαρέπη!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Βιβλίο το καλύτερο δώρο.
      Ευχαριστούμε πολύ
      Πάντα με επιτυχίες καλές δουλειές με χαμόγελα πολλά
      Καλό Πάσχα με υγεία

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης