ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά

    Όταν ακούτε κέρινα ομοιώματα τι σας έρχεται στο νου; Σίγουρα το Μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο! Το ξέρετε όμως ότι έχουμε Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με φιγούρες Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων στην Ελλάδα και μάλιστα στην Βόρεια Ελλάδα; Τα Χριστούγεννα επισκεφτήκαμε το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά της Ελευθερούπολης.

    mousio_kerinon_omiomaton_2

    Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

    Πρόκειται για έναν νέο καλλιτέχνη και το μουσείο του που ιδρύθηκε το 2010. Με σπουδές στη μουσική και τη ζωγραφική, 16 ετών ακόμη, ενθουσιασμένος με το τι μπορεί να κάνει κάποιος με το κερί, βλέποντας κέρινα ομοιώματα από άλλα μουσεία στον κόσμο, έφτιαξε το πρώτο του κέρινο ομοίωμα. Δεν ήταν άλλο από αυτό του Michael Jackson. Μάλιστα στην έκθεση θα δείτε δύο ομοιώματα του τραγουδιστή και είναι αξιοθαύμαστο πόσο βελτιωμένη πλέον είναι η τεχνική του! mouseio_kipiaΑργότερα ακολούθησε και το κέρινο ομοίωμα της Τζένης Καρέζη. Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης μαθήτευσε κοντά σε καλλιτέχνες του μουσείου της Μαντάμ Τισό και από τότε δεν έχει σταματήσει να φτιάχνει φιγούρες από κερί. 

    mousio_kerinon_omoiomaton
    Το κέρινο ομοίωμα της Βούλας Πατουλίδου φοράει τις φόρμες που η ίδια δώρισε στον δημιουργό γι αυτόν τον σκοπό.

    Όταν επισκεφτήκαμε, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών μας στη Μουσθένη, δεν πιστεύαμε ότι θα δούμε μια τόσο καλή δουλειά.

    Ομοιώματα που έχουν δημιουργηθεί με πολύ μεράκι και μάλιστα σ’ ένα μικρό χωριό κοντά στην Καβάλα. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν μιας και ήταν η πρώτη φορά που συναντούσαν κάτι παρόμοιο. Ήθελαν να φωτογραφηθούν με όλα τα κέρινα ομοιώματα!mouseio_kerinwn_omoiomatwn

    Αγαπημένη της Μαρίας η Αλίκη Βουγιουκλάκη, της Μελίτας η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, του Θάνου ο Ζαγοράκης. Δικός μας αγαπημένος… ο Τζόνι Ντεπ! Χιχι! 
    mousio_kerinon_omiomaton_3Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του Θοδωρή ο οποίος συνεχώς εμπλουτίζει το εκθεσιακό του χώρο με νέα κέρινα ομοιώματα. Αν βρεθείτε στην περιοχή μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε!


    Το μουσείο λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου.

    Οκτώβριο – Μάιο 10:00 πμ – 18:00 μμ.

    Ιούνιο – Σεπτέμβριο 10:00 πμ – 20:00 μμ

    Για τις ομαδικές εκδρομές (γκρουπ) και σχολεία το ωράριο είναι προσαρμόσιμο κατόπιν συνεννόησης.

    Τιμές εισιτηρίων


     Να έχετε μία όμορφη μέρα!

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι τέλεια!Θέλω να πάω και εγώ!Είναι κάποια πράγματα τόσο κοντά μας και όμως δεν τα ξέρουμε εάν κάποιος δεν μας το υποδείξει.Με εντυπωσίασε ο νέος αυτός δημιουργος που καταπιάστηκε με ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, όπως με είχε καταπληξει και ο δημιουργός στο μουσείο της σκιάς στην Ξάνθη. Ευχαριστούμε Ανθόμελι για τις ιδιαίτερες προτάσεις σου!

    2. καταπληκτικό!δεν ήξερα ότι έξω από την Καβάλα υπάρχει ένα τόσο όμορφο και καλοστημένο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Σίγουρα στην επόμενη απόδραση μου στην Βόρειο Ελλάδα θα το επισκεφτώ !!!!

      • Πράγματι Μαρία, είναι πολύ αξιόλογη η προσπάθεια του καλλιτέχνη και μάλιστα θεωρούμε σημαντικό να στηρίξουμε και την συγκεκριμένη προσπάθεια αλλά και τον τουρισμό στην περιοχή αυτή.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης