Μια εναλλακτική βόλτα στην Αθήνα

Callie

Ένα από τα θέματα που κάθε χρόνο, ως καθηγήτρια ετοιμάζω για τα παιδιά που θα δώσουν lower είναι τα γκράφιτι. Κλασικό θέμα αλλά όχι και τόσο κλασικές οι απαντήσεις των παιδιών. Άλλα αγαπούν αυτό το καλλιτεχνικό θέαμα, άλλα μένουν στις γραμμένες μουτζούρες στον τοίχο και φυσικά υπάρχουν πάντα και αυτά (όπως κι εγώ) που βλέπουν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τα ωραία και artistic γκράφιτι αλλά και αυτά που γίνονται από ατάλαντους και απλά οργισμένους νεαρούς/ές. Έτσι, όταν οι Travel Bloggers Greece μου πρότειναν να πάρω μέρος στην ξενάγηση του Alternative Athens θέμα το Street Art, ομολογώ ότι το πρώτο που πράγμα που σκέφτηκα ήταν οι μαθητές μου και φυσικά είπα ναι! Πάμε για ξενάγηση στην Αθήνα για να την δούμε… αλλιώς; 

street_art_alternative_athens_1

Η ξενάγηση γίνεται από έναν ειδικό του είδους μιας και είναι και ο ίδιος καλλιτέχνης και πιστέψτε με θα εκπλαγείτε από το πόσα θα μάθετε όχι μόνο για το street art αλλά και για τις γειτονιές της Αθήνας. To tour διαρκεί 3 ώρες και οι γειτονιές που θα επισκεφτείτε είναι πολλές: Γκάζι, Μεταξουργείο, Κεραμικός, Θησείο κ.α. 

street_art_alternative_athens_6

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην γενικότερα, διότι ποτέ δεν είχα σκεφτεί τις τεχνικές αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από αυτά τα καλλιτεχνήματα. Και από τις φωτογραφίες που θα δείτε σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι δεν πρόκειται απλά για μερικές μουτζούρες με συνθήματα στον τοίχο αλλά για ολόκληρη τέχνη. Αλήθεια εσείς ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε την υπογραφή του καλλιτέχνη; Ποιός χρησιμοποιεί καθρέφτες στο γράφιτί του;

street_art_alternative_athens_7

Στην Αθήνα κάποια από αυτά τα έργα έχουν γίνει με προσωπική ανάθεση και κάποια μέσα από διαγωνισμό. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι επίσης αρκετά έντονη καθώς υπάρχουν αρκετές εταιρίες που ζήτησαν τη συμβολή καλλιτεχνών για την καλυτέρευση ενός τοίχου του κτιρίου τους. 

street_art_alternative_athens_2

street_art_alternative_athens_3


Το Alternitve Athens αποτελεί ένα πρωτότυπο μέσο γνωριμίας με την Αθήνα. Και πώς το κάνει αυτό; Διοργανώνοντας ιδιαίτερες ξεναγήσεις για ενήλικες, εφήβους και παιδιά σε διάφορα σημεία της πόλης. Και το καλό είναι ότι δεν είναι μόνο για τουρίτστες αλλά και για Έλληνες που θέλουν να μάθουν την πόλη τους… αλλιώς! Food Tours, Street Tours, Tours of Ancient Athens… everything differently, everyhting alternatively!

Βρείτε τους στο FB εδώ 

ή στην πλατφόρμα μηνυμάτων της σελίδας τους εδώ


street_art_alternative_athens_4Να σας πω την αλήθεια, λόγω της δουλειά μου, ακούω πολλές φορές τις μαμάδες με παιδιά στην εφηβεία ότι τους ζητάνε να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας και οι ίδιες φοβούνται να τα αφήσουν. Να, λοιπόν η ευκαιρία τους. Πραγματικά αυτή η ξενάγηση είναι η απόλυτη αφορμή για να επιτρέψετε σε έναν έφηβο να κατέβει στο κέντρο και να δει την πόλη του με ένα διαφορετικό μάτι. Θα μάθει ενδιαφέρονται πράγματα και θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ιδία άποψη για ένα θέμα που σίγουρα είναι μέσα στις συζητήσεις με τους φίλους τους. Γιατί όχι, να μην κλείσει ένα τουρ μαζί με τους φίλους του; Σκεφτείτε να τους κάνετε δώρο γενεθλίων κάτι τέτοιο; Ε και μετά έναν καφέ στο κέντρο θα τον δικαιούνται πιστεύω! Αααα, και για να μην ξεχάσω, το τουρ μπορεί να γίνει και στα αγγλικά… οπότε να η ευκαιρία να εξασκήσει και τα αγγλικά τους! Δύο σε ένα σας λέω! 

street_art_alternative_athens_5

Κι αν νομίζετε ότι μόνο το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Βερολίνο αποτελούν πόλεις του street art… αυτή η ξενάγηση θα σας αλλάξει τα δεδομένα. Τολμήστε το! 

Κάλη