ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    DIY πασχαλινό δώρο για τη δασκάλα αλλά και τη νονά και τον νονό

    Τα παιδιά χαίρονται πολύ όταν προσφέρουν στη δασκάλα τους πριν από τις σχολικές διακοπές ένα συμβολικό δωράκι. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Λίγα λουλούδια, μια όμορφη καρτούλα, μια ζωγραφιά είναι αρκετά. Εμείς επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα εναλλακτικό καλάθι με λουλούδια για να τα φυτέψει η δασκάλα μας κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών. Η Μ. Εβδομάδα πλησιάζει και θα ξεκινήσουν οι διακοπές του Πάσχα για μικρούς και μεγάλους μαθητές και είμαι σίγουρη πως όλα τα παιδιά το περιμένουν με ανυπομονησία! Αποχαιρετώντας όμως τη σχολική ζωή, έστω και γι’ αυτές τις 15 μέρες, ένα μικρό «ευχαριστώ» με ένα συμβολικό δώρο στη δασκάλα ή στον δάσκαλο είναι μια όμορφη χειρονομία από τα παιδιά μας. Αν μάλιστα είναι και χειροποίητο τότε είναι ακόμη πιο καλά!

    DIY pasxalino dwro gia ti daskala

    Αυτό που προτείνει το Ανθομέλι είναι να φτιάξουμε ένα εναλλακτικό καλάθι στο οποίο, αφού το διακοσμήσουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορα λουλούδια. Το δώρο αυτό φυσικά ενδείκνυται όχι μόνο για τη δασκάλα αλλά ακόμα για τη νονά ή κάποιον συγγενή μας.

    Πασχαλινό Δώρο για τη Δασκάλα

    Υλικά που θα χρειαστούμε:

    • 4 είδη λουλουδιών που μας αρέσουν πιο πολύ (στα πλαστικά γλαστράκια με τα οποία τα πουλάνε στα φυτώρια)
    • Ένα χάρτινο κουτί μεταφοράς ποτηριών (το βρήκα έτοιμο σε πολυκατάστημα αλλά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με ένα μικρό χαρτόκουτο)
    • 2 χαρτιά αφής κομμένα στη μέση, σύνολο 4 κομμάτια (θα το βρείτε και σε βιβλιοπωλεία)
    • Χαρτόνια σε διάφορα χρώματα
    • To εκτυπώσιμο του λαγού*
    • Το εκτυπώσιμο μπάνερ Happy Easter που ετοιμάσαμε στο Ανθομέλι (πατήστε στο link για αποθήκευση και εκτύπωση)
    • Άσπρη κόλλα χειροτεχνίας
    • Μολύβι
    • Ψαλίδι
    DIY pasxalino dwro gia ti daskala_4

    *Δωρεάν εκτυπώσιμα θα βρείτε στο google γράφοντας τις λέξεις κλειδιά: free printableς, bunnies ή free printables, easter bunnies

    1. Συναρμολογούμε το κουτί και τοποθετούμε στον πάτο του χαρτιά ή διαφανείς νάιλον σακούλες (Εγώ χρησιμοποίησα διάφανες νάιλον σακούλες συσκευασίας από ρούχα). Αυτό το κάνουμε για να μειώσουμε το βάθος της κούτας και να ακουμπήσουν τα γλαστράκια σε αυτήν χωρίς να τη βρέξουν.
    2. Κόβουμε μια χοντρή λωρίδα από το πράσινο χαρτόνι (εγώ επέλεξα ένα πράσινο τυπωμένο σε καρό ντεσέν) και με το ψαλίδι δημιουργούμε τα χόρτα. Την κολλάμε στο κουτί με άσπρη κόλλα χειροτεχνίας.
    3. Εκτυπώνουμε το πατρόν του λαγού * και το κόβουμε γύρω-γύρω. Σχεδιάζουμε με ένα μολύβι το λαγό σε χαρτόνι της αρεσκείας μας (εγώ επέλεξα ένα κίτρινο με σχέδια) και μετά το κόβουμε και το κολλάμε κι αυτό πάνω στο κουτί.
    4. Εκτυπώνουμε και το μπανεράκι για καλό Πάσχα του Ανθομέλι, το κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε (εγώ το έκοψα σαν συννεφάκι) και το κολλάμε στο κουτί.
    DIY pasxalino dwro gia ti daskala_3

    Διαβάστε περισσότερες πασχαλινές αναρτήσεις εδώ:

    Δείτε όλες τις πασχαλινές μας αναρτήσεις εδώ

    DIY pasxalino dwro gia ti daskala_2

    Κάνοντας όλα τα παραπάνω δίνουμε ένα χαρούμενο και πασχαλινό ύφος στο καλαθάκι μας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουμε όλα τα τυχόν τυπωμένα μέρη του κουτιού μας.

    Στο πίσω μέρος του κουτιού, αν υπάρχουν τυπωμένα σημεία, μπορούμε να κολλήσουμε μία ζωγραφιά του παιδιού ή ένα γράμμα με ευχές από το παιδί! Εναλλακτικά μπορούμε να εκτυπώσουμε και μια φωτογραφία του παιδιού.

    Τελευταίο βήμα είναι να τοποθετήσουμε μέσα στο καλάθι τα λουλούδια. Για να δώσουμε χρώμα τυλίγουμε το κάθε γλαστράκι με ένα κομμάτι χαρτιού αφής.

    Διαβάστε αναρτήσεις με ιδέες για Δώρο Δασκάλας και Δασκάλου:

    Βρείτε κι άλλες ιδέες και αναρτήσεις για δώρο στη δασκάλα εδώ.

    DIY pasxalino dwro gia ti daskala_5

    Το δωράκι μας είναι έτοιμο και δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 45 λεπτά για να το φτιάξετε.

    Το Ανθομέλι σας εύχεται σε όλους καλό Πάσχα! Μακάρι αυτές οι Άγιες ημέρες να προσφέρουν σε όλους μας τη γαλήνη στις καρδιές μας. 


    Η παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε για το site Δέλτα moms και πρωτοδημοσιεύθηκε, εκεί, στην κατηγορία mamadoblog, στις 20/04/2016. Διαβάστε εκεί κι άλλα άρθρα του Ανθομέλι σε συνεργασία με τη Δέλτα. Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη νέα συνεργασία του Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.


    Pin it for later

    Πασχαλινό καλάθι για τη δασκάλα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης