ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Tο βιβλίο “Το Χιόνι στη Φωτιά”

    Όπως σας έχω ξαναπεί, ούτε εγώ αλλά ούτε και κανένα μέλος της οικογένειάς μου δεν ήμασταν φαν της Χρυσηίδας Δημουλίδου. Στο παρελθόν είχα διαβάσει τα Δάκρυα του Θεού… που πραγματικά με είχε ενθουσιάσει ως βιβλίο αλλά δεν έτυχε ποτέ να ξαναπάρω ή να πέσει στα χέρια μου άλλο της βιβλίο. Και ξέρετε πως είναι αυτά, όταν ακούς και πολλά για έναν συγγραφέα και οι γνώμες διίστανται, κρατάς και μικρό καλάθι. Ωστόσο το καλοκαίρι που διάβασα το “Οι Δαίμονες δεν έχουν όνομα”, συνειδητοποίησα ότι εκείνη η μεστή και λογοτεχνική γραφή που είχα παρατηρήσει κάποτε δεν ήταν τυχαία. Ενθουσιάστηκα με την αμεσότητά του λόγου της που όμως δεν καταλήγει σε απλοϊκότητα, όπως έχω δει σε άλλες συγγραφείς. Η πλοκή όμορφα πλεγμένη και η ροή των γεγονότων με διαφορετική χρονική σειρά χωρίς όμως να καταλήγει μπερδεμένη. Έτσι, όταν ήρθε στα χέρια μου το καινούργιο της βιβλίο εννοείται ότι ξεκίνησα να το διαβάζω με πολύ καλή διάθεση και δεν είχα άδικο. Το “Χιόνι στη Φωτιά” από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ήταν για ακόμη μια φορά ένα απολαυστικό ανάγνωσμα. 

    diagonismos_vivlio_anthomeli

    Βρείτε όλα τα βιβλία της Δημουλίδου εδώ.

    To “Χιόνι στη Φωτιά” ουσιαστικά αποτελεί επανέκδοση ενός παλιότερου βιβλίου που κυκλοφορούσε από άλλο εκδοτικό και φυσικά είχε εξαντληθεί. Το υπέροχο όμως είναι ότι όχι απλά επανακυκλοφόρησε αλλά προστέθηκαν στο παλιότερο βιβλίο σχεδόν άλλες 100 σελίδες και φυσικά και αρκετές λεπτομέρειες που για προσωπικούς λόγους η συγγραφέας δεν είχε συμπεριλάβει. Και γιατί όλο αυτό; Γιατί ουσιαστικά αποτελεί τη βιογραφία μιας γυναίκας που η ζωή της έδειξε το καλύτερο αλλά και το χειρότερο πρόσωπό της.  Η Βασιλική γεννήθηκε την δεκαετία του 60 σε ένα μικρό χωριό και σε μια αγροτική οικογένεια. Πάλεψε για να καταφέρει να ανοίξει τα φτερά της και να πάρει αυτό που της άξιζε. Ή μήπως τελικά αυτό που νόμιζε λύτρωση δεν ήταν; Θα είναι ο γάμος της η πραγματοποίηση του ονείρου της ή θα την εγκλωβίσει ακόμα περισσότερο; Και όταν τελικά το χιόνι συναντήσει την φωτιά, θα βρεθεί στον παράδεισο ή θα καταλήξει στον όλεθρο; 

    diagonismos_vivlio_anthomeli_2

    Και όλα αυτά υπό το πρίσμα της αληθινής ζωής… που μερικές φορές ξεπερνάει το μυθιστόρημα. 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης