Φτιάχνουμε εύκολα μια χαρούμενη αποκριάτικη στέκα

Kathy

Καλημέρα και καλή Κυριακή! Δεν ξέρω αν σας προλαβαίνω αλλά σας έχω εύκολη ιδέα για να φτιάξετε στα γρήγορα και μόνοι σας (do it your self, DIY που λέμε) μία αποκριάτικη στέκα. Μία χαρούμενη χρωματιστή τρελοστέκα, όπως την ονόμασα! Είναι πανεύκολη και μπορούν να την φτιάξουν ακόμη και τα παιδιά. Θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά! Απόκριες έρχονται! Καιρός για diy! 
apokria_steka

Υλικά που θα χρειαστείτε για την αποκριάτικη στέκα:

Μία μονόχρωμη στέκα (εγώ επέλεξα μία λεπτή μαύρη)

12 σύρματα πίπας σε διάφορα χρώματα 

14 πομ πομ σε διάφορα χρώματα

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ένα μολύβι «κυλινδρικό»

πιστόλι σιλικόνης/ανταλλακτικά στικ θερμόκολλας

Εκτέλεση:

Στο πάνω μέρος της στέκας, στο κέντρο τυλίγουμε τις άκρες από τα σύρματα πίπας δύο τρεις φορές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε κόλλα αλλά αν το κάνουμε θα γίνει πιο γερή.  Προσπαθούμε να μοιράσουμε τα χρώματα ώστε να μην πέσουν δίπλα δίπλα τα ίδια.

Ξεκινώντας από κάτω, τυλίγουμε κάθε σύρμα πίπας γύρω από το μολύβι.  Μετά τραβάμε το μολύβι προσεχτικά και μένει το σύρμα σε σχήμα σπιράλ. apokria_steka_2

Κρατάμε δυο ίδιου χρώματος πομ-πομ για το τέλος. Στο πάνω μέρος του κάθε σπιράλ βάζουμε κόλλα με το πιστόλι σιλικόνης και κολλάμε ένα ένα τα υπόλοιπα πομ πομ. Όσο πιο πολύ αντίθεση δημιουργούμε με τα χρώματα τόσο το καλύτερο! Τα δύο τελευταία πομ πομ τα κολλάμε ως φρένο στις άκρες των βάσεων των συρμάτων μας για να μην μετακινούνται. 

apokria_steka_3

Η τρελοστέκα είναι έτοιμη! Εγώ θα τη φορέσω στην αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μιας και θα βρίσκομαι στο σταντ με τις κατασκευές! Θα φτιάξουμε αποκριάτικες μάσκες με τα παιδιά και όχι μόνο φυσικά!!! apokria_steka_1 Επανέρχομαι πολύ σύντομα με DIY project από τις στολές που έφτιαξα για τα παιδιά! Έλα… προλαβαίνετε! Οι απόκριες δεν τελείωσαν ακόμη!

Δείτε ακόμα στο Ανθομέλι:

Αποκριάτικη diy στολή Ζαχαρωτό ή Marshmallow

Χειροποίητες αποκριάτικες στολές Τράπουλα και Τραπουλόχαρτο

Απόκριες χωρίς στολή δεν γίνεται!