ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κατασκευές origami για παιδιά παρέα με τη Μαρία

    Η κόρη μου Μαρία ετοίμασε για όλους εσάς αλλά και για τα παιδιά σας ένα βιντεάκι με δύο εύκολες κατασκευές origami για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι! Αν και οι εικόνες και οι γραπτές οδηγίες στο βιβλίο “Το πρώτο μου ΟΡΙΓΚΑΜΙ” καθοδηγούν ακόμη και τους αρχάριους σίγουρα το βίντεο θα σας διευκολύνει ακόμη περισσότερο! 

    Το οριγκάμι (από τα όρι και κάμι, που σημαίνουν το δίπλωμα χαρτιού) είναι η τέχνη του διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του και είναι επινόηση των Ιαπώνων. 

    Το χαρτί που χρησιμοποιείται για το οριγκάμι μπορεί να είναι οποιοδήποτε τετράγωνο χαρτί. Υπάρχουν όμως και ειδικά χαρτιά, πιο ανθεκτικά που δεν σκίζονται και έτσι παίρνουν πιο εύκολα την επιθυμητή φόρμα. Οι τεχνικές που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να δημιουργήσει έργα οριγκάμι είναι πολλές και καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται, νέες ιδέες και μέθοδοι προκύπτουν.

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλημερα,
      ονομαζομαι Βαγγελη και ειμαι 9 χρονων και τον τελαυταιο καιρο ασχολουμαι πολυ με τη τεχνη του οριγκαμη.
      Θα ηθελα πολυ να σας στειλω μερικες απο τις κατασκευες μου για να τις δειτε.
      8α ηθελα πολυ να λαβω μερος και στο διαγωνισμο σας.
      Και θα ηθελα καποια στιγμη να γινουν περισσοτερα εργαστηρια οριγκαμης για παιδια στην Αθηνα.

      ευχαριστω πολυ.

      • Βαγγέλη, σ’ ευχαριστούμε για το τόσο ωραίο σου σχόλιο παρόλο που είσαι μικρός και μπράβο σου για τις κατασκευές σου. Θα χαρούμε να μας στείλεις φώτο στο [email protected] και να τις δούμε!
        Δυστυχώς όμως ο διαγωνισμός έχει λήξει πολύ καιρό πριν. Όσο για τα εργαστήρια δεν ξέρω αν γίνονται συχνά και πού. Ωστόσο υπάρχουν βιβλία αλλά και βιντεάκια στο youtube που μπορούν να σου μάθουν να φτιάχνεις σχέδια και σιγά σιγά να βελτιωθείς και να γίνεις πολύ καλός! Τα φιλιά μας!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης