Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα με τη Μαρία και την Τζοάνα Μπάσφορντ

Kathy

Ένα πράγμα για το οποίο χαίρομαι πάρα πολύ είναι που την αγάπη μου για τη ζωγραφική την πήρε και η κόρη μου, όπως κι εγώ από τους γονείς μου. Μεγαλώνοντας μου το αποδεικνύει καθημερινά γιατί κάθε ώρα και στιγμή την βλέπουμε να ζωγραφίζει με χαρτί και με μολύβι, με μπογιές ή μαρκαδόρους. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε ενθουσιαστεί και οι δύο με τα βιβλία ζωγραφικής της Τζοάνα Μπάσφορντ από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Σας έχω μιλήσει και παλιότερα γι αυτά τα βιβλία ζωγραφικής που απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες. Αυτό που μπορεί κάποιος να κερδίσει με αυτά τα βιβλία είναι η χαλάρωση! Χαλάρωση με ζωγραφική! Και δεν χρειάζεται να ξέρετε να σχεδιάζετε! Φτάνουν λίγα χρώματα, μπογιές, στυλό, μαρκαδοράκια για να χρωματίσετε τις υπέροχες ζωγραφιές της εικονογράφου Johanna Basford. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αδειάζει το μυαλό με τη ζωγραφική!

diagonismos_vivlio_zografikis

Οι τρόποι για να χρωματίσετε ένα βιβλίο ζωγραφικής είναι πολλοί και το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε: ξυλομπογιές, χρωματιστά στυλό, στυλό gel (με glitter ή χωρίς), μαρκαδοράκια, ξηρά παστέλ κλπ. 

Παρέα με τη 10χρονη κόρη μου Μαρία ετοιμάσαμε 4 βιντεάκια για να σας δείξουμε πώς μπορείτε κι εσείς, ακόμη κι αν είστε αρχάριοι, να τα χρωματίσετε δίνοντας, καθένας από εσάς, στα σχέδια της Joanna ξεχωριστό ύφος. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Κάθε σελίδα του βιβλίου μπορείτε να τη σχίσετε αφού αυτό το τεύχος έχει διάτρητες σελίδες, ειδικά γι αυτόν τον λόγο, ώστε να μπορέσετε να βάλετε σε κορνίζα ή να χαρίσετε τα μικρά έργα τέχνης σας. 


 Τεχνικές για να χρωματίσουμε σε βιβλία ζωγραφικής

Πώς να κάνετε φόντο με ξηρά παστέλ

Στο παρακάτω βίντεο η Μαρία σας δείχνει τον τρόπο για να χρωματίστε πανεύκολα το φόντο και να αναδείξετε την ζωγραφιά σας χρησιμοποιώντας ξηρά παστέλ.

Χρωματίστε με ξυλομπογιές δίνοντας όγκο

Χρησιμοποιώντας τις ξυλομπογιές και να μην έχουμε ένα επίπεδο αποτέλεσμα μπορούμε να δώσουμε έμφαση σε κάποια σημεία, χωρίς να έχουμε γνώσεις σκίασης, βγάζοντας προς τα έξω την ζωγραφιά μας. 

Tip: Όσο πιο καλής ποιότητας είναι οι ξυλομπογιές σας τόσο πιο ευχάριστο το χρωμάτισμα και ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα.Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι!

Ένα άλλο tip που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάφοντας με ξυλομπογιές είναι να περνάτε στο χρώμα μέσα τμήμα που θέλετε να χρωματίσετε κάνοντας διαγώνιες κινήσεις πρώτα από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη. Αυτό είναι καλό για να να μην φαίνονται οι γραμμές που κάνει η μπογιά και για να γίνεται το χρώμα ομοιόμορφο. Προσέξτε επίσης να μην πατάτε τη μπογιά με το πρώτο πέρασμα πολύ δυνατά στο χαρτί. 

Χρωματίστε με στυλό gel

Στο επόμενο βίντεο η Μαρία δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στυλό-gel σε τμήματα της ζωγραφιάς μας ώστε να την κάνουμε ακόμη πιο εντυπωσιακή. Αν μάλιστα περιέχουν και glitter τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο λαμπερό. Μπορείτε να τα βρείτε μεμονωμένα ή σε πακέτο. To ασημένιο και το χρυσό είναι απαραίτητα χρώματα! Χρήσιμα θα σας φανούν και μαρκαδοράκια με λεπτή μύτη.

Χαρίστε βιβλία ζωγραφικής στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε και με υλικά για χρωμάτισμα.