ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με το νέο βιβλίο της Victoria Hislop

    Αυτές τις μέρες μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο της Victoria Hislop με τον τίτλο “Οι καρτ ποστάλ”, από τις εκδόσεις διόπτρα. Πριν ακόμα το ανοίξω και διαβάσω κάποια λόγια της συγγραφέως για το περιεχόμενο του βιβλίου, ο τίτλος και μόνο με προδιάθεσε πως το βιβλίο θα ήταν σχετικό με ταξίδια και επειδή κι εγώ αγαπώ τα ταξίδια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το άνοιξα και ξεκίνησα το διάβασμα.

    Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με το νέο βιβλίο της Victoria Hislop

    Με πόση μαεστρία και συγγραφικό ταλέντο η Victoria Hislop περνάει στον αναγνώστη την ταξιδιωτική της αφήγηση! Μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με έναν και μοναδικό τρόπο. Μας ταξιδεύει νοερά, σε σημείο που θέλουμε να ανοίξουμε τον χάρτη και να σημειώσουμε τα μέρη από τα οποία πέρασε το πρόσωπο της ιστορίας της, ο Άντονι. Το μόνο που κάνει ο Άντονι είναι να στέλνει καρτ ποστάλ στην αγαπημένη του, μαγεμένος από τα μέρη που επισκέπτεται, με σκοπό να τη δελεάσει να πάει κοντά του. Η πραγματική παραλήπτρια όμως, ποτέ δεν πήρε την αλληλογραφία της.

    Με τα παράξενα παιχνίδια που παίζει η μοίρα του καθενός μας, τελικά η Έλι, μια αγγλίδα πωλήτρια διαφημιστικής εταιρίας, έγινε η παραλήπτρια αυτών των καρτ ποστάλ, που ερχόταν στο γραμματοκιβώτιό της, αντί της αγαπημένης του. Έτσι, η Έλι άθελά της έμαθε όλη την ιστορία του Άντονι μέσα από  το ημερολόγιό του, όταν αυτό ήρθε στα χέρια της. Μαγεμένη από τα χρώματα και τις ομορφιές των καρτ ποστάλ, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα, να δει αυτήν τη χώρα από κοντά και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

    Εμείς ταξιδεύουμε μαζί με τον Άντονι, πηγαίνοντας από την Καλαμάτα και την Μεθώνη έως το Ναύπλιο και την Πάτρα. Από το Μεσολόγγι και τους Δελφούς έως την Πρέβεζα και την Άρτα. Από τον Αχελώο, στα Μετέωρα και τη Θεσσαλονίκη. Από την Άνδρο και την Ικαρία έως και την Αθήνα… μαθαίνοντας ιστορίες συγκινητικές, νέες ή και παλιές ξεχασμένες από τον χρόνο, παραμύθια ή και αληθινά περιστατικά. Ο τρόπος όμως της αφήγησης του ταξιδιωτικού αυτού οδοιπορικού είναι αυτός που σε κρατάει μέσα στις σελίδες του βιβλίου και αυτός που σε αφήνει να ξεχαστείς μέσα στις ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα.

    Με ιδιαίτερο και πολλές φορές με συγκινητικό τρόπο περνάει μέσα από την αφήγηση, στην ανάλυση ενός γεγονότος ή μιας ιστορίας που πλανάται σε  κάθε πόλη στο διάβα του χρόνου. Αληθινές ή ψεύτικες; Διόλου δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως αυτές και ο χρόνος που είναι γιατρός, είναι αυτά που γιατρεύουν την ερωτευμένη ψυχή του Άντονι. Σε κάθε πόλη ή χωριό που βρίσκεται συναντά Έλληνες και την ελληνική φιλοξενία, που δεν τον αφήνουν να αισθανθεί ξένος, τον δέχονται ως φίλο και του διηγούνται ιστορίες από την πόλη τους.

    Με συνεπήρε πολύ ο τρόπος της συγγραφέως που κατάφερε με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής της, να με πάρει από το σημερινή πραγματικότητα και να με οδηγήσει, στο αληθινό ή ψεύτικο χθες. Απόλαυσα και εγώ τις ιστορίες, όπως η Έλι, όταν διάβαζε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου της στο Ναύπλιο το ημερολόγιο του Άντονι.

    Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με το νέο βιβλίο της Victoria Hislop

    Οι σκέψεις μου πολλές διαβάζοντας το βιβλίο, για το πώς μας τα φέρνει η μοίρα μας. Εν τέλει, είναι μόνο αυτή που καθορίζει το μέλλον μας; Το βιβλίο με οδήγησε μέσα από τα βήματα της Έλις πως η διαδρομή μας, είναι όλα αυτά που εμείς κάνουμε, είναι όλα αυτά που εμείς ποθούμε τόσο πολύ και που στο τέλος πραγματοποιούνται, είναι οι κινήσεις μας, είναι τα βήματά μας.

    Ίσως κάποια φορά τα λάθη μας να βγαίνουν σε καλό και ενώ σ’ εμάς φαίνονται καταστροφικά, μπορεί στο τέλος να μας οδηγήσουν σε κάτι καλύτεροΌπως λέει και η συγγραφέας σε κάποιο σημείο  του βιβλίου της, το  τι θα φέρει το ζάρι, άλλοτε εξάρες και άλλοτε ασσόδυο, είναι θέμα τύχης, Αλλά το τι θα κάνει με τη ζαριά ο παίκτης είναι δικό του θέμα.

    Ποιος θα περίμενε πως στο τέλος η Έλι από την Αγγλία θα αγαπούσε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα μέσα από τις καρτ ποστάλ και το οδοιπορικό του Άντονι;


    Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

    Η  Victoria Hislop, είναι η κορυφαία και πολυδιαβασμένη συγγραφέας που έγινε ευρέως γνωστή στην Ελλάδα από το μυθιστόρημά της “Το Νησί”, που έγραψε το 2005. Το μυθιστόρημά της διαδραματίζονταν στην Ελλάδα, στο μικρό νησάκι Σπιναλόγκα όπου ζούσαν ως εξόριστοι οι λεπροί και μας αφηγείται την ζωή τους, τα βάσανά τους έως ότου βρέθηκε το φάρμακο της λέπρας και επιτέλους έκλεισε το νησί ΄φυλακή΄ των άτυχων αυτών ανθρώπων. Το βιβλίο έγινε τηλεοπτική σειρά και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και ακροαματικότητα.

    Έγραψε και άλλα μυθιστορήματα, όπως το best seller “Ο γυρισμός”, “Το νήμα” που έφτασε ως τη βραχεία λίστα των βραβείων British Book Awards, “Η Ανατολή” που ανέβηκε στην πρώτη θέση των best sellers  των Sunday Times.  Τα τελευταίο της βιβλίο “Οι καρτ ποστάλ” είναι ένα εικονογραφημένο ταξίδι μυθοπλασίας και με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δεν το συναντούμε στα μυθιστορήματα, είναι γεμάτο με αυθεντικές έγχρωμες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο ¨διόπτρα¨.


    Θα μου ήταν πολύ εύκολο να σας διηγηθώ με λίγα ή πολλά λόγια το περιεχόμενο του βιβλίου. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μου. Σκοπός μου είναι πάρετε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας και να αφεθείτε στις σελίδες του, να ταξιδέψετε και να ταυτιστείτε και εσείς με τον πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος, να διδαχθείτε από τις εμπειρίες του ή και άλλες  φορές  από τις ιστορίες που αφηγούνται οι άλλοι σε αυτόν. 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης