ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι

  Τι σας έχουμε σήμερα; Στολισμούς, ιδέες για δώρα, βιντεάκια και φοβερή ιδέα για το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι! Το Ανθομέλι αποχαιρετά τον εορταστικό μήνα των γενεθλίων του με μια ανάρτηση που αγάπησα πολύ γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστώ σε νέα μονοπάτια και εννοείται ότι πρόσφερε και πολλά χαμόγελα και χαρά στη Μελίτα που είδε τη μαμά της στο youtube

  Και ναι! Οι προηγούμενες μέρες ήταν όπως πάντα η κατάλληλη στιγμή του μήνα για να στολίσουμε. Και λέω όπως πάντα, γιατί κάθε χρόνο πριν τα γενέθλια του Κώστα, στις 29 Νοεμβρίου οι κούτες με τα χριστουγεννιάτικα βγαίνουν από τη θέση τους δημιουργώντας έναν στολιδοχαμό! Παντού τριγύρω βλέπεις χρυσόσκονη, πράσινα φυλλαράκια, στολίδια και λαμπάκια! Κάθε χρόνο δεν παραλείπουμε το brainstorming για νέες ιδέες στολισμού, έτσι για να μη βαριόμαστε! Φέτος μάλιστα όλο αυτό συνέπεσε με γενική καθαριότητα και με στρώσιμο χαλιών οπότε με νιώθετε φαντάζομαι!

  Όπως και να ‘χει όμως και παρ’ όλη την κούραση, το σπίτι μας φόρεσε όχι μόνο την χειμερινή του ενδυμασία αλλά και την άκρως εορταστική του. Δύο σε ένα φέτος, οπότε η αλλαγή είναι τόσο μεγάλη που κι εμείς νιώθουμε σαν να μπαίνουμε σε άλλο σπίτι. 

  Η Μελίτα σε όλο αυτό ενθουσιώδης βοηθός χμ, βοηθός είπα; Ναι, καλά, θα ‘θελα! Αυτό το παιδί ενώ ενθουσιάζεται στην ιδέα του στολισμού και στο άνοιγμα των κουτών, βαριέται να βάλει πάνω από 5-6 στολίδια. Αρχίζει τα κουράστηκα, πονάει το πόδι μου και τελικά καταλήγει να κάνει χορευτικά γύρω μας με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που εννοείται ότι είναι must κάθε χρόνο

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι
  Με το δέντρο που στόλισε φέτος για το δωμάτιό της σε κόκκινους χρωματισμούς.

  Ωστόσο, από τη συμπεριφορά της καταλαβαίνεις ότι αυτό που της αρέσει είναι η όλη ατμόσφαιρα, το ότι είμαστε μαζί και ότι κακά τα ψέματα ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά τον χρόνο εν’ όψη των Χριστουγέννων που περιμένουμε όλοι μας πως και πως. Οπότε, επειδή την ξέρουμε πια, δεν την πιέζουμε να στολίσει όλο το δέντρο μαζί μας και την αφήνουμε ευτυχισμένη να αδειάζει τις κούτες και να στροβιλίζεται στους χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. 

  Το κουτί του Αγιου Βασίλη και το Ξωτικό στο ράφι

  Φέτος, άρχισε από νωρίς να μας ρωτάει πότε θα γράψουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και πότε θα την επισκεφτεί το ξωτικό της. Αναρωτιόταν, βλέπετε, αν θα είναι το ίδιο με πέρσι και πότε θα έρθει επιτέλους. Κι εγώ όλο και της τα μασούσα γιατί κάθε μέρα όλο και κάτι έβγαινε και δεν προλάβαινα να ετοιμάσω αυτές τις μικρές εκπληξούλες που τόσο μου αρέσει να της κάνω (άσε που έχω ακόμα σε εκκρεμότητα το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!)

  Και ως από μηχανής Θεός ήρθε στην οθόνη του υπολογιστή μου η Μαρίνα από το Δημιουργούμε Μαζί και μου έδωσε τη λύση. Το Μαγικό Κουτί του Άγιου Βασίλη και το Κουτί του κ. Ξωτικουλη ήταν αυτά που χρειαζόμουν. Τι είναι αυτά; Δεν ξέρετε; Ε, τότε βάλτε τα βιντεάκια μου να παίζουν!

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι από το Δημιουργούμε Μαζί
  Προιόντα από το Δημιουργούμε Μαζί

  Η Μαρίνα και ο σύζυγός της βρίσκονται στον χώρο του χειροποίητου δώρου από το 2004 με το Δημιουργούμε μαζί. Από τους πρώτους στον χώρο που καθιέρωσαν τα προσωποποιημένα δώρα και τη συνεργασία με τον πελάτη για τη δημιουργία των πιο ευφάνταστων και πρωτότυπων δώρων. Γράψτε το όνομα του παιδιού σου, του παραλήπτη, της δασκάλας ή του νονού και πρόσθεστε το δικό σας προσωπικό μήνυμα. Μαξιλάρια τελάρα, καδράκια, δώρα για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, κονκάρδες για το τέλος της σχολικής χρονιάς, στολίδια και κάθ λογής γραφιστική δουλειά.Οι ιδέες για πάρτυ είναι αστείρευτες και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε δωράκι που να ταιριάζει στα γούσα σας. Θα τους βρείτε στο e-shop τους εδώ αλλά και στο facebook εδώ.

  Με δυο κουτιά, λοιπόν, γύρισα σπίτι και δημιούργησα το σκηνικό μου, έβαλα χριστουγεννιάτικη μουσική να παίζει και άναψα τα λαμπάκια του δέντρου. Αααα, να μην ξεχάσω να σας πω ότι γυρίζοντας σπίτι, συμπτωματικά είδα τη Μελίτα στην αυλή του σχολείου από το μπαλκόνι μας και αμέσως σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ευκαιρία να της κεντρίσω το ενδιαφέρον. Αφού χαιρέτησα την παρέα και τις δασκάλες, της είπα όλο έκπληξη και ενθουσιασμό (ο θεατρινισμός είναι το ατού μου!) ότι πριν από λίγο είχα βρει ένα κουδουνάκι κάτω από το μπαλκόνι μας. Πριν προλάβω να συνεχίσω, η Μελίτα άρχισε να φωνάζει από χαρά ότι επιτέλους την είχε επισκεφτεί ο κ. Ξωτικούλης και ότι δεν την ξέχασε και φέτος!

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι
  Το κουτί του Άγιου Βασίλη

  Όταν την πήρα και μπήκαμε στο σπίτι με τα λαμπάκια και τη μουσική, έτρεξε απευθείας στο δέντρο και ξαφνικά σταμάτησε μιας και αυτά τα κουτιά αρχικά δεν της έλεγαν τίποτα. Δεν ξέρει και να διαβάζει οπότε καθίσαμε μαζί και ανοίγοντας σιγά σιγά άρχισε ο ουσιαστικός ενθουσιασμός. Όταν μάλιστα απορημένη με ρώτησε πώς και συμβαίνουν τόσα μαγικά στο σπίτι μας, πριν καν της απαντήσω, είπε: “Ξέρω Μαμά! Είμαστε μια χαρούμενη και μαγική οικογένεια για αυτό μας συμβαίνουν τόσα μαγικά!” Ε, έλιωσα η μάνα! 

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι
  Το σουπλά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι
  Το γράμμα στον Αγιο Βασίλη

  Μιάμιση ώρα ασχολιόταν με τα δύο κουτιά! Το τι χαρά έκανε δεν περιγράφεται όταν κατάλαβε τι έγραφαν και ποιο ήταν το νόημά τους. Ειδικά όταν της είπα ότι ο Άγιος Βασίλης την είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τα καλά παιδιά και ότι θα της φέρει ΚΑΙ φέτος δώρο, εκστασιασμένη άρχισε να με αγκαλιάζει όλο χαρά. 

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι
  Το ξωτικό στο ράφι

  Φυσικά, γράψαμε και το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και, οϊμέ,διάλεξε τελικά άλλο δώρο από αυτού που είχε αρχικά σκεφτεί και ομολογώ ότι με βόλευε πολύ γιατί είχε σκεφτεί και από που θα το πάρω Αντί για το κουτί ομορφιάς που είχε διαλέξει αρχικέ επέλεξε ένα Πλανητάριο!!! Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Η κ. Πόπη η δασκάλα της, την οποία υπεραγαπάει, τους διδάσκει πολλά και υπέροχα πράγματα και ένα από αυτά ήταν για το Διάστημα και τους Πλανήτες! Ε, δεν θέλει πολύ, συν ότι από το καλοκαίρι συζητάμε για τα ονόματά τους. Εξ’ ού και το πλανητάριο! Άγιε μου Βασίλη, ξέρεις εσύ, αυτό το παιχνίδι που στήνεις το ηλιακό σύστημα. Μην μπερδευτείς!

  Το κουτί του Άγιου Βασίλη και το ξωτικό στο ράφι

  Οπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, το σκηνικό μας είναι άκρως κόκκινο και εορταστικό. Μια ακόμα όμορφη ανάμνηση ήρθε να πρστεθεί στη ζωή της μικρής μου και εύχομαι να μπορώ να κάνω διάφορα τέτοια όμορφα και τα επόμενα χρονια!

  Callie 

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τρελοκόριτσο μου! Τι υπέροχα πραγματάκια είναι αυτά, μπράβο σας! Με χαρά πήρα μέρος στον υπέροχο διαγωνισμό σας και μακάρι να κερδίσω!!! φιλάκια

  2. Να χαιρεστε τον μπαμπα σας!!! Πολυχρονος!!! Υγεια, χαρα κι ευτυχια Καλη μου στο σπιτικο σας και με το καλο οι γιορτες!!! Κι εμεις το μαγικο κουτι θελουμε!!! Κανε τα μαγικα σου ξωτικουλα μου

  3. Εσύ παιδί μου, ποτέ δεν θα μεγαλώσεις! Έχεις το παιδί μέσα σου και αυτό σου βγαίνει παντού.Υπέροχη η έκπληξη για την Μελίτα, αλλά και ο τρόπος που την έκανες. Μετά η Μελίτα πως να μη σε μοιάσει? Ανυπομονώ να σας σφίξω στην αγκαλιά μου!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης