ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    4 χρήσεις για την Tapis Roulade και η επιτυχημένη αποτυχία μου!

    Αλήθεια, μετά από τόσες φορές που σας το έχουμε προτείνει, έχετε χρησιμοποιήσει  τις φόρμες σιλικόνης της Silikomart; Εγώ, σας το έχω ξαναπεί, από τότε που τις πρωτοχρησιμοποίησα τις λάτρεψα! Νομίζω πως οι φόρμες σιλικόνης είναι πολύ εύχρηστες για κάθε γυναίκα που της αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική. Για μένα αυτό που κάνει τις φόρμες σιλικόνης Silikomart να ξεχωρίζουν είναι το ποιοτικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες, τα “στεφανάκια” που έχουν κάποιες από αυτές που με διευκολύνουν στη μεταφορά της φόρμας όταν είναι γεμάτη, και το ότι δεν κολλάνε. Έτσι το ξεφορμάρισμα γίνεται παιχνιδάκι.

    Οι φόρμες σιλικόνης έχουν συνήθως πολλές χρήσεις. Για παράδειγμα στη φόρμα Plum Cake Catheddral σε σχήμα καθεδρικού έφτιαξα γιαουρτόπιτα, χαλβά σιμιγδαλένιο αλλά και το υπέροχο κέικ κάστανο της Κάλης. Σήμερα θα προσπαθήσω να σας δείξω πόσες πολλές χρήσεις μπορεί να έχει η επιφάνεια ψησίματος Tapis Roulade. 

    Τι είναι η Tapis Roulade; Είναι μια τετράγωνη επιφάνεια ψησίματος από σιλικόνη που θυμίζει πολύ ρηχό ταψάκι. Θέλετε να δούμε παρέα κάποιες από τις χρήσεις της; 

    4 διαφορετικές χρήσεις για την Tapis Roulade

    • Στην Tapis Roulade μπορείτε να ψήσετε λαχανικά στον φούρνο. 

    Εκτός από τα συνηθισμένα λαχανικά όπως πιπεριές, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες, δοκιμάστε να ψήσετε λεπτές φέτες από κόκκινη κολοκύθα. Προτείνω να τις προσθέσετε μέσα σε σαλάτες ή να τις δοκιμάστε με λίγο αλάτι και κρέμα μπαλσάμικου ως σνακ ή ορεκτικό. 

    • Στην Tapis Roulade μπορείτε να ψήσετε τυροπιτάκια
    tiropitakia-trigona

    Σπιτικά ή έτοιμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα για να ψήσετε τυροπιτάκια ή ακόμη 3-4 ατομικές στριφτές πίτες. Ένα γρήγορο κολατσιό για όλη την οικογένεια που μπορείτε να έχετε έτοιμο ακόμη και λίγο πριν φύγουν τα παιδιά για το σχολείο. 

    • Στην Tapis Roulade μπορείτε να ψήσετε μπισκότα (Σύντομα θα σας δώσω μια τέλεια συνταγή με υγιεινά μπισκότα!)
    mpiskota_vromis
    Να τα μπισκοτάκια μου άψητα ακόμη…
    • Στην Tapis Roulade μπορείτε να ψήσετε παντεσπάνι για να φτιάξετε ένα εύκολο ρολό με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε περισσότερη δόση και να “χτίσετε” μια μεγάλη τούρτα!
    rolo_padespani

    Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Με μία δόση θα ψήσετε δύο φορές με την φόρμα.

    Tip: Τοποθετήσετε τη φόρμα πρώτα στη σχάρα του φούρνου στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας, γεμίστε με τον χυλό για το παντεσπάνι και μετά βάλτε τα μαζί στον φούρνου που ήδη είναι προθερμασμένος. Αυτό θα σας βοηθήσει για να μην λυγίσει η φόρμα και χυθεί το υλικό σας.   

    Μπισκότα από παντεσπάνι με πραλίνα

    mpiskota_pantespani_pralina

    4 χρήσεις για την Tapis Roulade και η επιτυχημένη αποτυχία μου!

    Prep Time 30 minutes
    Cook Time 40 minutes
    Total Time 1 hour 10 minutes
    Course Γλυκά, ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    Servings 4 servings
    Calories 300 kcal

    Ingredients
      

    • 125 γρ βούτυρο
    • 220 γρ γάλα
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 3 αυγά
    • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν
    • ελάχιστο αλάτι
    • 1 βανίλια

    Instructions
     

    • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκια το βούτυρο και το γάλα σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν κι έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    • Στο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυτά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
    • Μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την βανίλια και μόλις ενσωματωθούν το γάλα με το βούτυρο (το μείγμα θα είναι λίγο πιο ρευστό από αυτό του κέικ).

    Προσοχή όμως στο ψήσιμο! Αν η συνταγή σας λέει 20 λεπτά ψήσιμο εσείς θα ψήσετε μόνο 10΄. Εγώ την πάτησα την πρώτη φορά, αν και δεν μου βγήκε σε κακό τελικά και θα σας εξηγήσω τον λόγο. Άπειρη, βλέπετε, στο να παρασκευάζω παντεσπάνι, το παραέψησα και όταν προσπάθησα να το τυλίξω, αυτό έσπασε. Έλα όμως που ήδη είχα βάλει την πραλίνα επάνω; Να πάει χαμένη; Έτσι τυλιγμένο το έσπασα σε ασύμμετρα κομμάτια δημιουργώντας σάντουιτς μπισκότων με πραλίνα φουντουκιού! Έτσι τα ονόμασαν τα παιδιά μου καθώς ενθουσιάστηκαν και ίσα που πρόλαβα να φωτογραφίσω την αποτυχία μου, όπως αρχικά νόμιζα τουλάχιστον! Σούπερ νόστιμα ήταν τα μπισκοτάκια μας.

    Μπισκότα από παντεσπάνι με πραλίνα 

    mpiskota_pantespani
    Η αποτυχία που έγινε επιτυχία!

    Αν όμως εσάς ο στόχος σας είναι το ρολό τότε σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο. 

    rolo_pantespani

    Extra tip: Ενώ είναι ακόμη ζεστό τυλίξτε το παντεσπάνι, μετά ξετυλίξτε το, αλείψτε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τέλος ξανατυλίξτε. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

    Δείτε εδώ το ρολό που μας προτείνει η Αθηνά από το Craft Cook Love χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη φόρμα

    Το καλό με την φόρμα Tapis Roulade είναι, όπως και με όλες τις φόρμες σιλικόνης Silikomart, ότι πλένεται πανεύκολα, ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων. Δεν πιάνει χώρο όπως ένα ταψάκι και μπορείτε να την τυλίξετε και να την αποθηκεύσετε σε ένα ντουλάπι. Αν και, αν κρίνω από τον εαυτό μου, την χρησιμοποίησα τόσες φορές τελευταία που δεν έχω προλάβει να την βάλω στο ντουλάπι!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Η επόμενη αγορά μου είναι το Tapis Roulade. Με ενθουσίασε το ότι δεν κολλάει και φυσικά ότι αποθηκεύεται σε ρόλο. Βέβαια, καταπληκτική και η φόρμα cake cathedral, εντυπωσιακή. Την συνταγή για το παντεσπάνι θα τη δοκιμάσω.

    2. Πολύ ωραία όλα έχω να σου πω!!! Ναι αυτό με το ρολό και εμένα με παιδεύει πάντα!! Με λίγη πραλίνα όλα διορθώνονται!!! Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου και για την αναφορά!! Πολλά πολλά φιλιά!

    3. Α εγώ πάντως έχω αγανακτήσει τον τελευταίο καιρό με τις αποτυχίες μου στα γλυκά. Και όχι τίποτα άλλο δεν τρώνε και τίποτα εκτός σοκολάτας μπαμπάς και κόρη. Ει άι στο καλό πια! Τέλος, μόνο σοκολατιένια που είναι και εύκολα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογία Συνταγής




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης