ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    10+ προορισμοί στην Ελλάδα που πρέπει να επισκεφτείτε

    Οι μέρες περνάνε πολύ γρήγορα και η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει. Αν δεν έχετε ήδη επιλέξει προορισμό και κατάλυμα, η Μαμά Μαρία σας προτείνει 10 προορισμούς στην Ελλάδα που μπορείτε να επισκεφτείτε είτε αυθημερόν, είτε για 3ήμερο, είτε ακόμη και να τους βάλετε στο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς ή γιατί όχι και για το υπόλοιπο της ζωής σας! Η αγαπημένη σας ταξιδιωτική ανταποκρίτρια, Μαμά Μαρία, θέλοντας να μη γράψει για τετριμμένους και πολυταξιδεμένους προορισμούς, που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε πάει, προσπάθησε να επιλέξει μέρη που έχει επισκεφτεί από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα (για νησιά θα μιλήσουμε μια άλλη φορά) που ενδεχομένως να αφήνουμε πάντα ως δεύτερη ή τρίτη επιλογή μας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να μπουν πρώτοι στην λίστα μας; Εμπιστευτείτε την και δεν θα χάσετε! 

    10 προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε!

    10_proorismoi_stin_ellada

    Λουτρά Πόζαρ (Μακεδονία) 

    Μόλις 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, θα φτάσετε στις ιαματικές πηγές λουτρών Λουτρακίου ή στα Λουτρά Πόζαρ, όπως είναι γνωστά. Μια περιοχή γεμάτη με θεόρατα πλατάνια, με καταρράκτες θερμούς και παγωμένους που ρίχνουν τα νερά τους δημιουργώντας λιμνούλες σε ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Εκτός από την ιαματική αξία των λουτρών του Πόζαρ (Πο+ζαρ=κάτω από τη φωτιά) που θα απολαύσετε κάνοντας μπάνιο είτε σε υπαίθριες πηγές θερμού νερού, είτε σε κλειστή ατομική πισίνα, είτε σε μεγάλη πισίνα υπαίθρια ή στεγασμένη, θα χαρείτε και τις πολλές ομορφιές της φύσης, που σας χαρίζονται απλόχερα. Επίσης μία επίσκεψη στο μικρό μουσείο των λουτρών θα σας μάθει ότι, σύμφωνα με ευρήματα,  η περιοχή ήταν κατοικημένη από τον άνθρωπο κατά την νεολιθική εποχή. Γι’ αυτόν τον λόγο η περιοχή έχει κηρυχθεί “Σπηλαιοπάρκο”, που είναι και το πρώτο του είδους αυτού στην Ελλάδα.

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Roes Suites

    loutra_pozar

    Μέτσοβο (Ήπειρος)

    Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια από τις ψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου και ακόμη και σήμερα διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα. Πάντα θα δείτε στους δρόμους του να περπατούν τουρίστες, ανάμεσα στα στενά του γραφικά δρομάκια, που έχουν έντονη την μυρωδιά των σουβλιστών κρεάτων και κοκορετσιών από τις ψησταριές. Τα μαγαζιά με ξυλόγλυπτα, υφαντά και άλλα είδη λαϊκής τέχνης καθώς και οι γραφικές του ταβέρνες είναι πάντα γεμάτες. Έτσι, όπως θα περιδιαβαίνετε στους δρόμους του, είναι σίγουρο πως θα ανταμώσετε τις γερόντισσες καθισμένες στις γωνιές τους με τις χαρακτηριστικές μετσοβίτικες φορεσιές να σου χαμογελούν και να σε καλωσορίζουν στον τόπο τους.  

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Ξενοδοχείο-Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο

    metsovo

    Λίμνη Πλαστήρα (Θεσσαλία)

    Θα ξεκινήσετε από την Καρδίτσα και ακολουθώντας μία όμορφη καταπράσινη διαδρομή ανάμεσα από πολλά γραφικά χωριά, θα φτάσετε στη λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη είναι τεχνητή, δημιουργήθηκε το 1959 και έγινε με χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα από τον πόλεμο. Σήμερα το έργο το διαχειρίζεται η ΔΕΗ και είναι ένα από τα πιο τουριστικά και ενδιαφέροντα μέρη της χώρας μας. Φυσικά θα επισκεφτείτε το φράγμα και θα κάνετε και τον γύρο της λίμνης που είναι 70 χιλιόμετρα. Πολλά καταλύματα καθώς και μικρά ξενοδοχεία μπορούν να σας φιλοξενήσουν κατά μήκος της λίμνης. Από κει ξεκινάει και η οροσειρά των Αγράφων και αν είστε αθλητικοί τύποι μπορείτε να επιλέξετε είτε να κολυμπήσετε στη λίμνη, είτε να νοικιάσετε κανό για μία βόλτα σε αυτήν ή και ακόμη να ανηφορίσετε προς την οροσειρά. Νομίζω πως θα πάρετε εμπειρίες εκπληκτικές!

    Πρόταση για κατάλυματα στην περιοχή:

    • Oreiades Suites
    • Ξενοδοχείο & spa Νεβρός  
    limni_plastira-1

    Μετέωρα (Θεσσαλία) 

    Εάν θέλετε να περάσετε μερικές μέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας επισκεφτείτε τα Μετέωρα. Λίγο μετά τα Τρίκαλα θα φτάσετε στην Καλαμπάκα και θα εμφανιστεί μπροστά σας το “Δάσος των βράχων”. Είναι τα Μετέωρα που επάνω τους, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, είναι χτισμένα τα μοναστήρια. Οι καλόγεροι παλιά ανέβαιναν με το δίχτυ αφού δρόμοι δεν υπήρχαν αλλά τώρα μπορεί κανείς να φτάσει σε όλα τα μοναστήρια με αυτοκίνητο. Τόπος μαγικός, τόπος θρησκευτικός! Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της ανθρωπότητας για την ιδιαιτερότητά της αλλά και για το συνταίριασμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς.  

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Grand Meteora Hotel-Kalampaka

    meteora_1
    meteora

    Τρίκερι, Αγία Κυριακή Πηλίου 

    Η Αγία Κυριακή βρίσκεται στο άκρο του Πηλίου εκεί που ενώνεται ο Παγασιτικός κόλπος με τον Ευβοϊκό. Είναι ένας οικισμός-χωριό επίνειο του Τρίκερι. Ο δρόμος που ένωσε τον Βόλο με το Τρίκερι έγινε το 1984 ενώ πριν έφταναν εκεί μόνο με το πλοίο. Το πηλιορείτικο τοπίο αλλάζει και τα πλατάνια και τα πεύκα γίνονται θάμνοι όμως παρόλα αυτά η ομορφιά του τόπου είναι απίστευτη. Η Αγία Κυριακή λούζεται πάντα από το φως του ήλιου και το πανέμορφο λιμανάκι της είναι μία ζωγραφιά. Τι να πει κανείς όμως και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα; Ο ήλιος χρυσίζει τον Παγασητικό, οι σκιές των βουνών καθρεφτίζονται στο νερό και δημιουργούν μαγικές εικόνες άξιες να τις ζήσει κανείς.  

    Βρείτε εδώ καταλύματα στην περιοχή.

    agia_kiriaki_trikeri

    Λίμνη Ευβοίας 

    Η λίμνη Ευβοίας βρίσκεται ανάμεσα στην Χαλκίδα και στην Αιδηψό. Είναι μια όμορφη παραλιακή πόλη που έχει ένα δικό της στυλ, λίγο νησιώτικο και λίγο στεριανό. Περπατήστε στα στενά σοκάκια της και δείτε την όμορφη αρχιτεκτονική των σπιτιών τους τα βαμμένα με έντονα χρώματα. Τα όμορφα σπίτια της, η εντυπωσιακή φύση της, τα πολλά πεύκα που την περιτριγυρίζουν σε συνδυασμό με την θάλασσα, την κάνουν επιθυμητό τουριστικό προορισμό. Είναι ένας μικρός παράδεισος που μπορείτε να τον επισκεφτείτε χειμώνα-καλοκαίρι για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.  

    Πρόταση για κατάλυματα στην περιοχή:

    Ξενοδοχείο Souris Μαντούδι, Λίμνη Αγία Άννα

    Ξενοδοχείο Ilia Mare Ιστιαία Αιδoιψός

    limni_evias_3

    Γαλαξίδι (Στερεά Ελλάδα)

    Το γραφικό Γαλαξίδι είναι κρυμμένο σ’ ένα μικροσκοπικό φιόρδ στις βόρειες ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Διατηρεί ακόμη πολλά στοιχεία από την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος του. Αξίζει μια επίσκεψη στο Γαλαξίδι για να ζήσετε με ηρεμία, αλλά μέσα σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον, αφού χειμώνα και καλοκαίρι οι επισκέπτες του είναι πάρα πολλοί. Βολτάρετε στο λιμανάκι του με τα καράβια και αφήστε το μάτι σας να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και να φτάσει ως τα απέναντι φώτα της Πελοποννήσου. Μην ξεχάσετε στο τέλος να πάρετε φρέσκια αμυγδαλόπαστα και ραβανί από ρύζι, κανέλα και γαρίφαλο.  

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Ξενώνας Χηρόλακας

    Βρείτε εδώ κι άλλα καταλύματα που μπορεί να σας ταιριάζουν

    galaxidi

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι/ Read also about Galaxidi:

    • Οικογενειακό Ταξίδι στο Γαλαξείδι

    Πύλος (Πελοπόννησος)

    Μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας μας που αποκαλείται η πριγκίπισσα του Νότου. Χτίστηκε πρόσφατα (1828-33) αλλά η ιστορία της μεγάλη, γιατί στον όρμο της έγινε η σύγκρουση των σκλαβωμένων Ελλήνων με τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και όταν ανεβείτε στο Παλαιόκαστρο, δηλ. στο κάστρο που την περιβάλλει το οποίο χτίστηκε τον 13ο αι. από του Φράγκους, απολαύστε από εκεί την υπέροχη θέα που σας προσφέρεται απλόχερα. Φυσικά, μην αμελήσετε να επισκεφτείτε και τον υπέροχο τόπο της Βοιδοκοιλιάς.

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Ξενοδοχείο Karalis City Hotel, Πύλος

    pilos

    Μεθώνη (Πελοπόννησος)

    Ξέρετε από πού βγήκε η έκφραση “του Κουτρούλη ο γάμος”; Όταν η Μεθώνη ήταν ενετοκρατούμενη ένας ιππότης ερωτεύτηκε την παντρεμένη Ασάνα και περίμενε 14 χρόνια ώσπου να πάρει εκείνη διαζύγιο. Ήταν καθολική και ήθελε το “ναι” του Πάπα. Στο τέλος την παντρεύτηκε και τότε έγινε… του Κουτρούλη ο γάμος. Και όλα αυτά έγιναν στην Μεθώνη που σας καλεί να την επισκεφτείτε. Ο όμορφος οκταγωνικός πύργος δεσπόζει στη μύτη της πόλης και ήταν πάντα σημείο ορατό για όλα τα διερχόμενα πλοία. Η Μεθώνη είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή. Θα περπατήσετε στα δρομάκια του χωριού κάτω από τα σιδερένια μπαλκόνια, στις πλατείες με τους φοίνικες και τις λεμονιές και θα απολαύσετε το γαλάζιο της θάλασσας με τις χρωματιστές βαρκούλες και το κάστρο της. Μια βόλτα στα παλιά της καλντερίμια θα σας αποζημιώσει για την επιλογή της επίσκεψής σας.  

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Νηρηίδες luxury villas Πύλος

    methoni

    Καρδαμύλη-Μάνη (Πελοπόννησος)

    Κάτω από την κορυφή του Ταΰγετου είναι χτισμένη η Καρδαμύλη. Στην ίδια θέση και με το ίδιο όνομα από τα αρχαία χρόνια. Ο Όμηρος την αναφέρει ως την πόλη ανάμεσα σε άλλες που είχε προσφέρει ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα για να επιστρέψει στη μάχη κατά την πολιορκία της Τροίας. Πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια περιμένουν για να σας φιλοξενήσουν. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το φαράγγι του Βυρού που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά έξω από την Καρδαμύλη. Θα εντυπωσιαστείτε από την άγρια ομορφιά του περπατώντας σε ένα από τα περιπατητικά μονοπάτια του. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας εκεί πηγαίνοντας ως το άκρο της Μάνης για να απολαύσετε την ξεχωριστή ομορφιά της.  

    Πρόταση για κατάλυμα στην περιοχή: Βίλα Πολίσματα, Καρδαμύλη

    kardamili_mani
    kardamili_mani_2
    Μάνη

    Πώς σας φάνηκαν οι προορισμοί που σας προτείνουμε; Ποιους έχετε επισκεφτεί και ποιον ιδανικά θα επιλέγατε για την επόμενη εξόρμησή σας; Η Ελλάδα μας είναι γεμάτη ομορφιές και πρέπει να την τιμάμε με κάθε τρόπο… και ο εσωτερικός τουρισμός είναι ένας από αυτούς.  

    Περιμένω τα σχόλιά σας με ιδιαίτερη χαρά, τα οποία φυσικά δεν παραλείπω ποτέ να απαντήσω, και σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις μην διστάσετε να με ρωτήσετε για αποστάσεις, προορισμούς και αξιοθέατα. 

    Μαμά Μαρία

     Βρείτε το κατάλυμα που σας ταιριάζει μέσα από την πλατφόρμα του: 



    Booking.com


    Extra bonus destinations

    • Ξάνθη η ξελογιάστρα (Xanthi)
    • Τοξότες Ξάνθης και τα Στενά του Νέστου (Toxotes and Nestos)
    • Καστοριά η Αρχόντισσα (Kastoria)
    • Ορεινή Ναυπακτία με το Καστανόδασος (Orini Nafpaktia)
    • Ερμιόνη η Γραφική  (Ermioni)
    • Ζαγοροχώρια με τα Γεφύρια τους (Zagorohoria)
    • Νάουσα η Περιποιημένη (Naousa)
    • Έδεσσα με τους Καταρράκτες της (Edessa and Agios Athanasios)
    • Ναύπλιο το Αγαπημένο (Nafplio)
    • Θεσσαλονίκη η νύμφη του Θερμαϊκού (Thessaloniki)
    • Πήλιο (Pelion)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολυ ενημερωτικη η αναρτηση σας και οι τιμες των προτεινομενων ξενοδοχειων προσιτες. Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.

      • Χαιρόμαστε που σου άρεσε Κατερίνα. Η μαμά Μαρία έχει επισκεφτεί όλους αυτούς τους προορισμούς και γράφει από ιδία πείρα. Όσο για τα καταλύματα που σας προτείνουμε, επιλέξαμε αυτά που θα επιλέγαμε αν ήταν να πάμε εμείς και από άποψη διακόσμησης αλλά και από άποψη τιμής.

    2. Πολύ ωραίες προτάσεις! ό,τι πρέπει για χειμερινούς προορισμούς! άντε να μεγαλώσει λίγο ακόμη η μικρή μου να ξεκινήσουμε τα ταξιδάκια!

      • Δάφνη μου στο εύχομαι! Αν και δεν ξέρω πόσο είναι η μικρή σου, νομίζω πως από νωρίς πρέπει να ταξιδεύουμε με τα παιδιά. Όσο πιο νωρίς το μάθουν τόσο καλύτερα και για μας και γι αυτά!

    3. καλησπερα !!! πολυ ομορφες προτασεις και πολυ οργανωση…. το αρθρο αυτο έχει ήδη αποθηκευτεί στα αγαπημενα… Γιατι σε μερικα μερη απο αυτα θελω να παω… ευχαριστουμε και για τις προτασεις σου … για το που μπορουμε να μεινουμε!!! φιλακια πολλα!!!

      • Οι προορισμοί αυτοί για ταξίδια στην Ελλάδα, είναι ένα πολύ μικρό μέρος των επιλογών μας που θα συνεχισθούν να δίδονται σε εσάς που ενδιαφέρεσθε. Επομένως ο χώρος των αγαπημένων σου, Ελένη, φρόντισε να είναι …μεγάλος.

    4. H πατριδα της μαμας μου ειναι ενα χωριο λιγα χιλιομετρα πριν τα Λουτρα Ποζαρ…Επομενως για εμενα ειναι σιγουρα ο πιο νοσταλγικος προορισμος..Γενικα ολη η περιοχη της Αλμωπιας εχει μοναδικη και απαραμιλλη ομορφια που δυστυχως δεν προβαλεται οσο της αξιζει…Εχω επισκεφτει επισης το Μετσοβο, το Γαλαξειδι, την Πυλο, τη Λιμνη Ευβοιας απο τους υπολοιπους προορισμους και πραγματικα ειναι ολα υπεροχα μερη…Θα προτεινα να επισκεφτειτε το Αγγιστρο Σερρων με το υπεροχο παραδοσιακο χαμαμ και το κοντινο οχυρο Ρουπελ, τη Ναυπακτο με το καστρο της, την μοναδικη καστροπολιτεια της Μονεμβασιας, το ιστορικο Ναυπλιο, το ανυποτακτο Μεσσολογγι και τοσα αλλα μερη…Και αν μιλησουμε για ιδιαιτερα ιστορικα, πολιτιστικα και φυσικα μνημεια, εχω πολλα να σας προτεινω ακομη…Keep travelling κυρια Μαρια στην πανεμορφη πατριδα μας!!!Ευχαριστουμε!

    5. Σοφία συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,πως υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη στην πατρίδα μας που θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε σε αυτά και να μας μαγέψουν.Σιγά σιγά θα πούμε και για άλλους προορισμούς. Ευχαριστώ για τα μερη που μου προτείνεις.Σε όλα αυτά ταξίδεψα και έχω και φωτο.Γιατί ξέρεις οι προτάσεις μας πρέπει να είναι αυθεντικές και να πλαισιώνονται από δικές μας φωτογραφίες. Εξάλλου ο στόχος της ανάρτησης ήταν να ταξιδέψουμε σε μικρότερες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας μας και όχι σε πόλεις πιο γνωστές και μεγάλες.

    6. Mommy έχω πάει μόνο στα πέντε από τα δέκα και μάλιστα στα 2 από αυτά όταν ήμουν μικρή. Οπότε έχω πολύ δουλειά ακόμα και πολλά χιλιόμετρα να διανύσω. Ουφ, πάλι δουλειές μου άνοιξες, χεχε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης