ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ουζομεζές με γαύρο ψημένο… στον ήλιο

    Ελληνικό σούσι μας είπε ότι θα μας φτιάξει ο φίλος μας Βασίλης μια μέρα του περασμένου καλοκαιριού! Κι εμείς τον κοιτάξαμε με δισταγμό γιατί σούσι δεν έχουμε ξαναφάει είναι η αλήθεια. Ωμό ψάρι; Μπα! Όταν όμως μας σέρβιρε τον γαύρο του και κάναμε την πρώτη δοκιμή… τα πιρούνια πήραν φωτιά! Κι αν και το τραπέζι περιλάμβανε ένα σωρό πεντανόστιμα μεζεδάκια, σαλάτες και ψητά ψαράκια, εμάς αυτό που μας έμεινε ήταν ο γαύρος, αυτός που ψήθηκε στον ήλιο με λεμονάκι!

    Η σημερινή συνταγή είναι μια συνταγή που τη λατρέψαμε και είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη. Ενδείκνυται για ουζομεζές ή για να συνοδεύσει το τσιπουράκι! Είναι από αυτές τις συνταγές που αφού τη δοκιμάσεις θέλεις οπωσδήποτε να τη φτιάξεις. Τα υλικά είναι στο περίπου κι έτσι θα τα μοιραστώ μαζί σας από δω, από το Ανθομέλι. Τολμήστε την και θα μας θυμηθείτε!

    Κι αν αυτό που σας σταματάει είναι το καθάρισμα των ψαριών, θα ήθελα να σας καθησυχάσω γιατί το καθάρισμα του γαύρου είναι πολύ εύκολο αφού δεν έχει λέπια.

    Tip: Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια και μετά τον ανοίγουμε από την πλευρά της κοιλιάς για να βγάλουμε και την ραχοκοκαλιά. Αμέσως μετά πλένουμε καλά τα ψαράκια μας και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην εκτέλεση της συνταγής.

    elliniko_sousi_1

    Ο φίλος μας ο Βασίλης, ο οποίος είναι πολύ μερακλής στα μεζεδάκια, έφτιαξε αυτή τη συνταγή πέρυσι στο camping και βρήκα την ευκαιρία να τη φωτογραφίσω, να τη γράψω και σήμερα να την ανεβάσω και στο blog. Από το τραπέζι δεν έλειπαν όμως και οι σαρδελίτσες που τον Αύγουστο (τότε έγινε η φωτογράφιση) είναι και η εποχή τους και ήταν πεντανόστιμες!

    sardeles_psites

    Η περίοδος που μπορείτε να βρείτε φρέσκο γάβρο είναι από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο.

    Καλή σας επιτυχία!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    16 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Λατρεύω το γαύρο, σε όλες του τις εκδοχές…ψητό, τηγανιτό, παστό, κτλ κτλ! Φτιάχνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο Κατερίνα μου! Η ιδιότητα του λεμονιού να “ψήνει” αλλά και ο ήλιος κάνουν μαγικά με αυτό το απλό αλλά πεντανόστιμο ψαράκι! Ευχαριστούμε, καλημέρα…

    2. Πω πω τι έπαθα τώρα!Ολα τα λιαστά είναι αδυναμία μου,μου αρέσουν και δίνω πολύ ψάρι και στα παιδιά!!Άλλα ήθελα να ρωτήσω η συνταγή αλάτι δεν έχει καθόλου;

    3. Τέλειος μεζές για ουζο-καταστάσεις και όχι μόνο!!! 🙂 Εγώ δε το έτρωγα ωμό αλλά πέρυσι που τον δοκίμασα σε φίλη που τον ‘ψήνει’ μέσα στο ξίδι έπαθα πλάκα! Άπαιχτος!!! Καλημέρα!!

      • Μαριναρισμένο σε ξίδι δεν τον έχω δοκιμάσει αν και είδα ότι υπάρχουν πολλές συνταγές! Ευχαριστώ για το σχόλιο Ελεάννα!

      • Κι εγώ να σου πω το ουζάκι προτιμώ! Τελευταία το γυρίσανε, οι άντρες ειδικά, στο τσίπουρο. Όχι με γλυκάνισο… όχι χωρίς γλυκάνισο! Εγώ ένα ποτηράκι ούζο το προτιμώ!

    4. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμος και από ότι διαβάζω είναι πανεύκολο να τον φτιάξεις. Θα τον κάνουμε και εμείς και μάλιστα πολύ γρήγορα!

    5. Αχ! Και λατρεύω τα μεζεδάκια με φρέσκο ψαράκι! Νομίζω πάντως πως το σούσι αλά ελληνικά θα το τιμήσω και σύντομα μάλιστα!!!Ευχαριστούμε για την άκρως καλοκαιρινή συνταγή!!!Όμορφο καλοκαίρι εύχομαι!!!

    6. Κυρία Κάθυ όλα καλά αλλά αυτό το είναι must τι το θέλατε, ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη δεν υπάρχει;
      Ευχαριστώ περιμένω απάντηση.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης