Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της

mama Maria

Η σημερινή ανάρτηση ήταν μια έκπληξη για εμάς μιας και η μητέρα μας, η μαμά Μαρία έγραψε και μας αφιέρωσε ένα υπέροχο κείμενο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Είναι η πρώτη φορά που δεν προλάβαμε εμείς πρώτες να της ευχηθούμε και το κάνει εκείνη για μας, αφού πλέον είμαστε κι εμείς μαμάδες! Μανούλα, σ’ ευχαριστούμε για τις όμορφες ευχές και συμβουλές σου! Χρόνια πολλά και σε σένα!

Kathy & Callie


Ευχές από τη μαμά για τις μανούλες-κόρες της

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας και όλοι και όλες θα τρέξουν να δώσουν ένα λουλούδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά στη μαμά τους. Είναι σίγουρο πως θα της πουν, πόσο πολύ την αγαπούν, γιατί μάνα είναι μόνο μία στη ζωή του καθενός μας.

Τα γραφόμενά μου είναι έκπληξη για τις δύο κόρες μου Κατερίνα και Κάλη και τους έδωσα το κείμενο να το αναρτήσουν στο Aνθομέλι, σήμερα το πρωί.

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Είναι έκπληξη, γιατί σήμερα που είναι η γιορτή της μητέρας, παίρνουν πρώτες αυτές ευχές από τη μαμά τους, ενώ θα ήταν έτοιμες να δώσουν αυτές πρώτες ευχές σε μένα, όπως κάθε χρόνο (δείτε παλιότερες εκπλήξεις τους εδώ και εδώ).Όμως εγώ δεν ξεχνάω, πως και αυτές είναι μανούλες και περιμένουν ευχές από τα παιδιά τους και από τους ανθρώπους που αγαπούν. Βέβαια και ευχές θα πάρουν και μια αγκαλιά λουλούδια και ποιηματάκια και ίσως και κάποιο δωράκι από τα παιδιά τους, (δείτε κι εδώΕγώ, όμως ως μαμά και γιαγιά (δεύτερη μαμά), θέλησα φέτος, πρώτη να δώσω ευχές και να στείλω κάποιες σκέψεις μου προς τις μανούλες κόρες μου. Νομίζω πως θα είναι μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη!

happy-mothers-day-anthomeliΚαταρχάς να τις ευχαριστήσω για την αγάπη και το σεβασμό που μου δείχνουν και να τις πω πως είμαι πολύ περήφανη για το ήθος τους, τον χαρακτήρα τους, για την ευγένειά τους ως άνθρωποι, αλλά και για το ότι έχουν δημιουργήσει οικογένειες και έγιναν και αυτές μανούλες και διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο. Είναι αυτές που ξυπνάνε κάθε πρωί με έναν και μοναδικό σκοπό να κάνουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα, χαρούμενα και να τα δουν να μεγαλώνουν υγιή και γεμάτα εμπειρίες για τη ζωή τους.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΜΑΝΟΥΛΕΣ-ΚΟΡΕΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!!!

  • Το πρώτο που εύχομαι για εσάς είναι να έχετε υγεία εσείς, τα παιδιά σας και οι άνδρες σας. Να έχετε δύναμη και αυτοπεποίθηση ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο δύσκολο ρόλο της μητέρας. Η ζωή μας τα φέρνει όπως τα θέλει αυτή και όχι όπως θέλουμε εμείς και γι αυτό θα πρέπει να μάθετε να ξεπερνάτε τις τυχόν δυσκολίες, γιατί ένα είναι σίγουρο, πως εσείς ως μάνες, θα είστε το στήριγμα σε αυτές τις στιγμές.
  • Να θυμάστε πάντα να μην αποθαρρύνεστε ποτέ στη ζωή σας, γιατί η καθεμιά σας είναι ένα θαυμάσιο δώρο του Θεού για την οικογένειά σας.
  • Να είστε ειλικρινείς και να κρατάτε πάντα τις υποσχέσεις που δίνετε στα παιδιά σας. Τα παιδιά περιμένουν την αλήθεια και θα πρέπει να την δίνετε με αγάπη και καλοσύνη.
  • Μπορεί τα παιδιά σας πάντα να μη σας ακούνε, να θέλουν να κάνουν το δικό τους, απλά εσείς να συνεχίσετε έτσι και να είστε σίγουρες πως τα τωρινά σας λόγια δεν θα πάνε χαμένα και κάποια στιγμή θα καρποφορήσουν γιατί τα παιδιά είναι σαν τα λουλούδια. Ανθίζουν, αφού πρώτα τα έχεις ποτίσει.
  • Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας. Να τους λέτε πόσο  τ’ αγαπάτε και πόσο σημαντικά είναι στη ζωή σας. Και αυτό να το κάνετε τώρα, σήμερα!
  • Δώστε στα παιδιά σας βιβλία και ξέρω πως το κάνετε, γιατί μέσα από αυτά θα πάρουν επιπλέον γνώσεις, θα αποκτήσουν φαντασία και… σοφία.
  • Να μη φοβάστε να ζήσετε τα όνειρά σας. Δεν έχει σημασία εάν είναι δύσκολα ή διαφορετικά από τα όνειρα των άλλων… Πάρτε το ρίσκο και κάνετε και λάθη.
  • Κάντε μια νέα αρχή και βάλτε σε σειρά κάποια πράγματα που θέλετε να κάνετε κάθε φορά. Έτσι δεν θα πελαγώνετε και θα σας μένει και χρόνος περισσότερος για τα παιδιά σας. Μη πείτε θα το κάνω αύριο ή τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μη κάνετε τίποτα.
  • Ταξιδέψτε! Ειδικά τώρα που είστε νέες. Μην περιμένετε μέχρι να έχετε αρκετά χρήματα. Αυτό δεν θα συμβεί ίσως ποτέ! (Μην ξεχνάτε πως σας μιλάει η ταξιδιάρα μαμά Μαρία!)

mama_maria_anthomeliΝα είστε ευγνώμονες προς τη ζωή. Έτσι θα μπορέσετε να ζήσετε αρμονικά και όμορφα με την οικογένεια σας.

  • Να θυμάστε πως η κάθε στιγμή, η κάθε μέρα είναι μια ημέρα που θα φύγει και δεν θα έρθει ξανά. Ζήστε την κάθε μέρα σας και δώστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες στα παιδιά σας, έχοντας πάντα αυτό στο μυαλό σας.

Με πολλή αγάπη σας γλυκοφιλώ και είμαι σίγουρη πως κάθε μέρα θα γίνεστε ακόμη καλύτερες ως μανούλες και όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν και γίνουν σωστοί άνθρωποι για τον εαυτό τους και την κοινωνία, θα είστε περήφανες, όπως και εγώ είμαι περήφανη για εσάς.

Χρόνια σας πολλά, χρόνια μου πολλά και χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου.

Αν θέλετε εκτυπώστε και το δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της μητέρας στα ελληνικά για να το συμπληρώσουν τα παιδιά σας σήμερα. Θα είναι ένα όμορφο αναμνηστικό!

μαμά Μαρία


 

Aφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας και πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα:

Η γιορτή της μητέρας όταν ήμασταν παιδιά  αλλά και τώρα που είμαστε μαμάδες (2012)

Αναμνήσεις μιας μαμάς για την μαμά της! (2013)

Δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της  μητέρας (2015)

Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της (2016)

Αφιέρωμα στη γιορτή του πατέρα με πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα και ιδέες:

Ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα

Γιορτή του πάτερα: ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα


Γιορτάστε αυτή την ημέρα με: