Κι εμείς ΙΚΕΑ ΗACKERS! Η μεταμόρφωση του κρεβατιού ΚURA της Μελίτας

Callie
Και κάπου εκεί στα μέσα του καλοκαιριού, λίγο πριν μας χτυπήσουν τα capital controls, εμείς αποφασίσαμε ότι το παιδί μας πρέπει να «ενηλικιωθεί». Να δει τον νυχτερινό κόσμο έξω από τα ροζ κάγκελα του μικρού του κρεβατιού που τόσα όμορφα βράδια, όμως, είχε περάσει! 
 
Φυσικά, όπως κάθε blogger που σέβεται τον εαυτό της, η έρευνα για το κρεβάτι της Μελίτας είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Όχι, αλλαγές άλλες δεν θα κάναμε γιατί το δωμάτιο ήταν ήδη καινούργιο και τα έπιπλά μας είχαν το χρώμα της σημύδας που τόσο μας αρέσει και δεν θέλαμε να χαλάσει η ομοιομορφία. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έβρισκα τόσα ωραία κρεβάτια και νηπιακά δωμάτια στο pinterest (δείτε τον πίνακά μου εδώ) που ομολογώ ότι μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό. Εν καιρώ βέβαια κρίσης κάνεις τα όνειρά σου παγάκι και προχωράς με αυτά που έχεις και εμείς για ακόμη μία φορά ήμασταν πολύ τυχεροί! 
               
Βέβαια, σε όλο αυτό δεν γινόταν να μην υπολογίσουμε και την άποψη της Μελίτας. Και έτσι μπήκε και αυτή στο παιχνίδι. 
– Μαμά, θέλω κρεβάτι με σκάλα και τσουλήθρα. 
– Βρε Μελίτα είσαι σίγουρη; 
– Ναι, μαμά, σαν την Πέππα. Εγώ θα κοιμάμαι επάνω και από κάτω θα βάλω τον αδερφό μου! (ουδέν σχόλιο!) 
 
Εντάξει η σκάλα αλλά η τσουλήθρα; Εκεί, ομολογώ ότι είχε παίξει ρόλο μια διαφήμιση που είχε δει στην τηλεόραση και κάτι (λίγες βρε!) φωτογραφίες που της είχα δείξει στο pinterest, μην το κάνουμε και θέμα, χεχε! Α, φυσικά να πω ότι ο στόχος της δεν ήταν μόνο ένας (μελλοντικός!) αδερφός αλλά και να κοιμούνται μαζί με τις φίλες της και τα ξαδέρφια της. Να ζήσουν τα πυτζάμα πάρτυ!!!
 
Οπότε είχε κλείσει. Επειδή χρήματα για να πάρουμε αυτές τις σούπερ ντούπερ πανάκριβρες (αλλά τέλειες κουκέτες) δεν υπήρχαν αποφασίσαμε να πάμε στο γνωστό σουηδικό κατάστημα. Το κρεβάτι ήδη το ξέραμε καθώς το έχουν η Κατερίνα, οπότε όλα εντάξει!
 
Όταν, όμως, είπαμε στους φίλους μας που μένουν στον τρίτο ότι ψάχνουμε για το συγκεκριμένο κρεβάτι (kura bed by ikea!) μας είπαν όλο χαρά ότι αυτοί θέλουν να ξεφορτωθούν το δικό τους! Το παιδί δεν το είχε βολευτεί και ούτως ή άλλως θα έφτιαχναν καινούργιο δωμάτιο. Το στρώμα ήταν ολοκαίνουργιο μιας το παιδί είχε κοιμηθεί ελάχιστα. Ουάου! Έτσι, όταν εμείς με την Μελίτα λείπαμε στο γνωστό 3G το καλοκαίρι ο μπαμπάς έκανε την ξεσυρμολόγηση από το σπίτι τους και φυσικά την επανασυρμολόγηση στο δικό μας… και βουαλά! Το κρεβάτι της Μελίτας έτοιμο. 
 
Ή μάλλον σχεδόν έτοιμο! Μήπως ήθελε κάτι ακόμα; Ένα από τα πράγματα που φτιάξαμε στο κρεβάτι ήταν να το βιδώσουμε στον τοίχο. Όταν η Μελίτα σκαρφάλωνε ή έκανε κωλοτούμπες παρατηρήσαμε ότι δεν ήταν καθόλου στερεό. Και όχι ότι θα έπεφτε κιόλας αλλά το κούνημά του μου την έσπαγε. Άσε που το βράδυ έτσι πως γυρνούσε η Μελίτα άκουγα κάτι μπαμ μπουμ και ξυπνούσα. Και έτσι ο μάστορας μπαμπάς μας έβαλε το χεράκι του και το κρεβάτι σταθεροποιήθηκε σαν πέτρα! 
Η δεύτερη αλλαγή που κάναμε νομίζω ότι είναι εμφανής από τις φωτογραφίες. Επειδή όπως ξέρετε αδερφός δεν υπάρχει ακόμα για να μπει από κάτω, αποφασίσαμε ομόφωνα να δημιουργήσουμε μία φωλίτσα παιχνιδιού. (δείτε μία που είχαμε φτιάξει παλιότερα για το σαλόνι
 
Το ύφασμα βρέθηκε σε ανύποπτο χρόνο (ήταν μάλιστα τελευταία μέτρα και το πήραμε κοψοχρονιά!) και ο Κώστας έκανε τα μαγικά του με το γνωστό σύρμα που χρησιμοποιήσαμε και για την καλλιτεχνική γωνιά της Μελίτας
Το ύφασμα πήγε στον ράφτη (εντάξει, εκεί έγινε ένα μπέρδεμα και οι κεντρικές βγήκαν ακριβώς όταν κλείνουν ενώ τις ήθελα λίγο πιο μπόσικες!), περάστηκε στο σύρμα και η φωλίτσα της Μελίτας ήταν έτοιμη!             
Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες νωρίς το φθινόπωρο. Τώρα το εσωτερικό είναι διαφορετικό μιας και υπάρχουν και κάποια παιχνίδια μέσα. Αλλά γενικά προσπαθώ να μην το έχω ως αποθηκευτικό χώρο. Άλλωστε όταν έρχονται οι φίλες της είναι ο βασικός χώρος που παίζουν «οικογένεια»! 
Η δεύτερη σκέψη μας ήταν να γίνει φωλιά διαβάσματος αλλά είχαμε ήδη οπότε θα ήταν υπερβολή. 
 
Α, ξέχασα να σας πω! Είχαμε βάλει και φωτάκια (τα γνωστά χριστουγεννιάτικα) αλλά χάλασαν και έτσι τα βγάλαμε. Αυτός όμως είναι ο επόμενος στόχος! Και έχω βρει κάτι υπέροχα! Που θα μου πάνε θα τα αποκτήσω!
 
Αυτά προς το παρόν Ανθομελάκια μου! Ελπίζω να σας άρεσε το κρεβάτι της Μελίτας και ελπίζω σύντομα να σας δείξω και την καινούργια μεταμόρφωση μιας και έχουμε βάλει για τον χειμώνα και την σκηνούλα που πάει σετ με το κρεβάτι. Σαν να κάνει κάμπινγκ κάθε βράδυ είναι, χεχε! 
 
Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα η Μαμά Μαρία ξαναχτυπάει με καινούργια ανάρτηση!
 
Κάλη
 
Υ.Γ.1 Κι άλλες ιδέες για παιδικό δωμάτιο δείτε εδώ (polka dots and stripes girl’s room) 
 
Υ.Γ. 2 Ιδέες για diy παιδικό αγορίστικο δωμάτιο δείτε εδώ
 
Υ.Γ.3 Ιδέες για diy παιδικό γραφείο δείτε εδώ
 
Υ.Γ. 4 Ιδέες για μετατροπής ντουλάπας σε παιδική δείτε εδώ
 
Υ.Γ. 5 Μετατροπή ενός τοίχου σε έργο τέχνης δείτε εδώ.