ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Βιβλίο “Ζωές του Ανέμου” του Θοδωρή Παπαθεοδώρου

    Πόσο βιβλιοφάγοι είστε; Εμείς πολύ αλλά γίναμε ακόμα περισσότερο από τότε που  δεχτήκαμε στην παρέα μας τις Εκδόσεις Ψυχογιός που δεν παραλείπουν να εμπλουτίζουν την βιβλιοθήκη μας με καινούργια βιβλία και καινούργιες εκδόσεις. Και φυσικά ποτέ δεν ξεχνάει και εσάς… τα Ανθομελάκια που τιμάτε τους διαγωνισμούς μας δεόντως και κάθε φορά θα θέλαμε να είχαμε τόσα κι άλλα τόσα βιβλία να σας δώσουμε! Για αυτό, για τον μήνα Δεκέμβριο σας έχουμε εξασφαλίσει 9 αντίτυπα νέων βιβλίων… μέσα από 4 διαγωνισμούς! Τι θα λέγατε λοιπόν να ξεκινήσουμε με τον πρώτο; Για τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου σας είχαμε μιλήσει εμείς και παλιότερα…. οπότε το σημερινό αφιέρωμα αποφασίσαμε να το γράψει η Μαμά Μαρία μιας και τυχαίνει να είναι ο αγαπημένος της συγγραφέας! Βλέπετε δεν είναι μόνο καλή στα ταξίδια (δείτε εδώ και εδώ) αλλά και στις προτάσεις βιβλίων!

    Βιβλίο

    Γνώρισα τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου εντελώς τυχαία όταν πριν από χρόνια η κόρη μου Κατερίνα μου έκανε δώρο ένα βιβλίο του στα γενέθλιά μου, τις “Κόρες της Λησμονιάς”. Το βιβλίο, για να είμαι ειλικρινής, έμεινε στην βιβλιοθήκη αρκετό καιρό μέχρι να αρχίσω να το διαβάζω αλλά όταν το άρχισα έγινε το θαύμα. Κόλλησα!!! Η γραφή του συγγραφέα με συνεπήρε. Το κείμενο πλαισιωμένο με ιστορικά στοιχεία και με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο μέσα από την ιστορία τεσσάρων οικογενειών, κέντρισε αμέσως το  ενδιαφέρον μου και με κράτησε νύχτες ξάγρυπνη για να το τελειώσω.  Όμως με μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα ότι το βιβλίο δεν τελείωνε εκεί αλλά έπρεπε να πάρω την συνέχειά του, το “Οι κορές της λησμονιάς”. Το επόμενο βήμα μου ήταν να πάω αμέσως το επόμενο πρωί στο βιβλιοπωλείο να το αγοράσω. Το ενδιαφέρον μου για τις συνέχειες των βιβλίων ήταν πρωτοφανές για μένα ,γιατί έχω να σας πω πως η ιστορία τελείωνε σε τέσσερα βιβλία. (“Οι μάνες της άδειας αγκαλιάς” και “Οι καιροί της μνήμης“) Θυμάμαι ακόμη με πόση χαρά έπαιρνα το καινούργιο βιβλίο και πόση αγωνία και ενδιαφέρον το διάβαζα.


    Και μετά από αυτά τα υπέροχα βιβλία, αλήθεια σας λέω, περίμενα με αγωνία πότε ο καταπληκτικός Θοδωρής Παπαθεοδώρου,αυτός ο συγγραφέας που πραγματικά με καθήλωσε με την γραφή του, θα εξέδιδε το επόμενο βιβλίο του. Και ξαφνικά το είδα στο βιβλιοπωλείο, το “Ζωές του Φθινοπώρου“.  Όχι μόνο το διάβασα, κυριολεκτικά το ρούφηξα. Μιλούσε για προσφυγιά και για τις δυσκολίες των ανθρώπων στη νέα τους πατρίδα. Και επειδή και οι δικοί μου γονείς ήταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, ταυτίστηκα με τους ήρωες και έζησα και εγώ μέσα από τις γραμμές του βιβλίου τα πάθη τους και τις αγωνίες τους. Αλλά και αυτό το βιβλίο είχε την συνέχειά του και εγώ πάλι με προσμονή να περιμένω το επόμενο βιβλίο του Παθεοδώρου. 


    Ώσπου επιτέλους κρατάω εδώ και μέρες το νέο του βιβλίο, “Ζωές του ανέμου“, στα χέρια μου! Η ιστορία του βιβλίου μας μεταφέρει στα χρόνια της δικτατορίας, ως συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου, βλέποντας την με τα μάτια των ηρώων του και βιώνοντας τα χρόνια μέσα από τον έρωτα, τις φυλακίσεις, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Είναι ένα θαυμάσιο, συγκινητικό μυθιστόρημα, δοσμένο όπως πάντα μέσα από ιστορικά στοιχεία, ώστε μέσα από τις γραμμές του να μαθαίνει κανείς για τα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια εκείνης της εποχής. Όπου βρίσκομαι και όπου κάθομαι είμαι με το βιβλίο στο χέρι, είναι και μεγάλο βλέπετε, 684 σελίδες, αλλά δεν με πειράζει. Αντίθετα, από τώρα σκέφτομαι πότε θα βγει το καινούργιο.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης