ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εκδρομή στο Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Κτήμα Λίκνο

    Πριν λίγο καιρό σας είχα μιλήσει για τον φετινό μου στόχο για τα ποιοτικά Σαββατοκύριακα με τα παιδιά. Έτσι λίγο καιρό πριν κανονίσαμε με καλούς μας φίλους και τα παιδιά τους να οργανώσουμε μια ημερήσια εκδρομούλα στο Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης. Ένα μικρό χωριό, μισή ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρείτε πολλά κτήματα με ταβέρνες, ιππασία και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά. Εμείς επιλέξαμε το Κτήμα Λίκνο για να περάσουμε τη μέρα μας. Οι φίλοι μας είχαν ξαναπάει την προηγούμενη χρονιά, οπότε γνώριζαν τον χώρο και το φαγητό. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη χωρίς πολύ κρύο, άκρως κατάλληλη για παιχνίδι στην αυλή του κτήματος! 

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη

    Καφές στο Κτήμα Λίκνο στο Λευκοχώρι

    Αν και για να πω τη αλήθεια εμείς προτιμήσαμε τον ισόγειο χώρο που λειτουργεί ως καφέ. Η ξυλόσομπα αναμμένη κι εμείς δίπλα της να απολαμβάνουμε τα καφεδάκια μας και τις ζεστές σοκολάτες. Τα παιδιά πάλι ευχαριστήθηκαν παιχνίδι στον παιδότοπο που υπάρχει στον ίδιο χώρο. 

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη, κτήμα Λίκνο
    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Το εστιατόριο του Κτήμα Λίκνο

    Το μεσημεράκι όταν πλέον είχαμε χαλαρώσει ανεβήκαμε στον επάνω όροφο, στο εστιατόριο του κτήματος. Ο χώρος ήταν ζεστός και υπέροχα διακοσμημένος με το μεγάλο τζάκι δεσπόζει στο κέντρο του. Τα πιάτα πεντανόστιμα και δεν δοκιμάσαμε και λίγα μιας και ήμασταν αρκετά άτομα! 

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη, φαγητό στο κτήμα Λίκνο

    Η αυλή

    Πόση ώρα όμως να καθίσουν τα παιδιά να τρώνε! Φάγανε και μετά τρωγόντουσαν! Έτσι κάποιοι από εμάς αναλάβαμε να τα απασχολήσουμε έξω! 

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη

    Ξεκινάει η εξερεύνηση…

    Το παιχνίδι στην παιδική χαρά όμως τελείωσε σχετικά γρήγορα μιας και ο μπαμπάς Α. τους είχε υποσχεθεί από το πρωί… εξερεύνηση! Ο κήπος και ο καιρός βοηθός του κι εγώ… φωτογράφος τους! 

    Tip: Στην περιοχή υπάρχουν κι άλλες μονάδες εναλλακτικού τουριστικού όπως το Ziogas Western City όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν ιππασία.

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη
    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη, κτήμα Λίκνο

    Αυτό που ενθουσίασε και τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά της παρέας ήταν η συλλογή καρπών από τα δέντρα και τους θάμνους! Γιατί για τα παιδιά όλα είναι καινούρια και αποτελούν μια μεγάλη ανακάλυψη! Μάζεψαν καρπούς για να τους διακοσμήσουν στο σπίτι με τις μαμάδες τους! Βέβαια δεν σημαίνει ότι θα ξεριζώσετε όλα τα δέντρα και τους θάμνους! Πάντα με σεβασμό στη φύση μαζεύουμε πρώτα όσα έχουν πέσει κάτω και μετά μπορούμε να συμπληρώσουμε και από τα κλαδιά.

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη
    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη
    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη

    Κόψαμε μικρά χειμωνιάτικα λουλούδια, είδαμε μανιτάρια. Συζητώντας με τα παιδιά τους μιλήσαμε για διάφορα μικρά φρούτα που βρήκαμε και την εποχή που ωριμάζουν αλλά και για πολλά φυτά, όπως η λεβάντα και το δεντρολίβανο. 

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη
    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη
    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη

    Στη συνέχεια μας γλύκαιναν οι ζεστοί λουκουμάδες, κερασμένοι από το μαγαζί, στην αυλή, με τον χειμωνιάτικο ήλιο να μας ζεσταίνει και τα παιδιά να παίζουν γύρω μας χαρούμενα για τους θησαυρούς της φύσης! Κάντε το εικόνα και μην παραλείψετε να το ζήσετε κι εσείς με καλή παρέα φυσικά.

    Το γλυκό φινάλε

    Και πως ολοκληρώνεται ένα υπέροχο γεύμα; Με καφέ φυσικά! Καφέ για τους μεγάλους και σοκολάτα για τους μικρούς. Λίγο ακόμη παιχνίδι στον παιδότοπο και βούρ για τ΄αυτοκίνητα και τα σπίτια μας. Περιττό φυσικά να πω πως όλα τα παιδιά κοιμήθηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα! Αυτός ο ύπνος όμως είναι και ο πιο γλυκός… έρχεται μετά από βόλτα στη φύση, παιχνίδι με τους φίλους τους και καλό φαγητό και γλυκό.

    Κυριακή στο Λευκοχώρι, μια εκδρομή από Θεσσαλονίκη

    Ήταν μια γεμάτη μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη! Πότε θα το ξανακάνουμε φιλαράκια μου;  Ήταν υπέροχα! Μην διστάσετε κι εσείς να επισκεφτείτε το Κτήμα Λϊκνο και να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας όσο τα παιδιά παίζουν στην υπέροχη αυλή του και εξερευνούν τη φύση. Τώρα που χειμωνιάζει δεν υπάρχει καλύτερη βόλτα από αυτή που συνδυάζει ότι αρέσει σε όλους του Έλληνες… φύση, καφές και φαγητό!

    Kathy   

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μου είχες πει πως περάσατε όμορφα,αλλά τώρα με τις Όμορφες φωτογραφίες και το κείμενο σου μπορώ να πω και εγώ πως τέτοιες επιλογές και με καλή παρέα είναι ο,τι πρέπει για ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!!!!!

    2. Τι όμορφες εικόνες που γεμίσατε και μας τις προσφέρατε απλόχερα!!Το συγκεκριμένο κτήμα έχουμε στα σχέδια να το τιμήσουμε κι εμείς και δεν σου κρύβω πως μας ξεσήκωσες για τα καλά!!! Πάντα να περνάτε ονειρεμένα!!!Καλή συνέχεια σας εύχομαι και καλή εβδομάδα!!!

    3. Αφού φάγατε και ήπιατε είπατε δεν πάμε μια βόλτα στο δάσος; Σαν Έλληνες κλασσικοί πήγατε να καταστρέψετε τα δέντρα αφού πρώτα μαζέψατε τους καρπούς που θα έτρωγαν τα άγρια ζώα του δάσους. Τα βελανίδια που κόψατε διακόσμησαν πολύ ωραία τον καφέ σας ……. θα καταστρέψατε
      και αρκετά μανιτάρια πατώντας τα αφού είναι γνωστό ότι είναι κρυμμένα στις ρίζες των δέντρων
      και ανάμεσα σε χόρτα.
      Ν α μην πω άλλα ο νοών νοήτω.
      Μιά βόλτα λοιπόν στο Λεκοχώρι που τυγχάνει να είναι το χωριό μου με λύπησε πολύ.
      Δυστυχώς άργια ζώα υπάρχουν παντού γύρω μας και θεωρώ πως δεν συνάδει με τον πολιτισμό μας η συμπεριφορά αυτή.

      • Η βόλτα μας έγινε σε ένα μονοπάτι ενός περιφραγμένου κτήματος και όχι μέσα σε δάσος και όπως γράφω (προφανώς είδες μόνο τις εικόνες) το μόνο που κάναμε ήταν να κόψουμε λίγα βελανίδια ή να μαζέψουμε κάποια που ήταν πεσμένα. Τα υπόλοιπα απλώς τα παρατηρήσαμε με τα παιδιά. Τα είδαμε, τα φωτογραφίσαμε, τα μυρίσαμε, τα αγγίξαμε και φυσικά δεν τα πατήσαμε (βλ. μανιτάρια)! Ωστόσο, το να κόψουν λίγα βελανίδια τα παιδιά δεν θα μειώσει την τροφή των ζώων και φυσικά δεν συνάδει με το ότι είμαστε απολίτιστοι! Ακόμα και νηπιαγωγοί μαζεύουν καρπούς, φρούτα, κλαδιά ελιάς κλπ για να ΜΑΘΟΥΝ στα παιδιά για τη φύση. Αν το ανθρώπινο είδος άφηνε στα δέντρα τους καρπούς μόνο για τα ζώα τότε σίγουρα δεν θα είχαμε να φάμε ούτε φρούτα ούτε ξηρούς καρπούς και πολλά άλλα που τρώμε εμείς οι άνθρωποι!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης