Διαγωνισμός με δώρο δύο αντίτυπα του βιβλίου «Ζωές του Ανέμου»

Callie
Πόσο βιβλιοφάγοι είστε; Εμείς πολύ αλλά γίναμε ακόμα περισσότερο από τότε που  δεχτήκαμε στην παρέα μας τις Εκδόσεις Ψυχογιός που δεν παραλείπουν να εμπλουτίζουν την βιβλιοθήκη μας με καινούργια βιβλία και καινούργιες εκδόσεις. Και φυσικά ποτέ δεν ξεχνάει και εσάς… τα Ανθομελάκια που τιμάτε τους διαγωνισμούς μας δεόντως και κάθε φορά θα θέλαμε να είχαμε τόσα κι άλλα τόσα βιβλία να σας δώσουμε! Για αυτό, για τον μήνα Δεκέμβριο σας έχουμε εξασφαλίσει 9 αντίτυπα νέων βιβλίων… μέσα από 4 διαγωνισμούς! Τι θα λέγατε λοιπόν να ξεκινήσουμε με τον πρώτο;

Για τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου σας είχαμε μιλήσει εμείς και παλιότερα…. οπότε το σημερινό αφιέρωμα αποφασίσαμε να το γράψει η Μαμά Μαρία μιας και τυχαίνει να είναι ο αγαπημένος της συγγραφέας! Βλέπετε δεν είναι μόνο καλή στα ταξίδια (δείτε εδώ και εδώ) αλλά και στις προτάσεις βιβλίων!

Γνώρισα τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου εντελώς τυχαία όταν πριν από χρόνια η κόρη μου Κατερίνα μου έκανε δώρο ένα βιβλίο του στα γενέθλιά μου, τις «Κόρες της Λησμονιάς». Το βιβλίο, για να είμαι ειλικρινής, έμεινε στην βιβλιοθήκη αρκετό καιρό μέχρι να αρχίσω να το διαβάζω αλλά όταν το άρχισα έγινε το θαύμα. Κόλλησα!!! Η γραφή του συγγραφέα με συνεπήρε. Το κείμενο πλαισιωμένο με ιστορικά στοιχεία και με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο μέσα από την ιστορία τεσσάρων οικογενειών, κέντρισε αμέσως το  ενδιαφέρον μου και με κράτησε νύχτες ξάγρυπνη για να το τελειώσω.  Όμως με μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα ότι το βιβλίο δεν τελείωνε εκεί αλλά έπρεπε να πάρω την συνέχειά του, το «Οι κορές της λησμονιάς». Το επόμενο βήμα μου ήταν να πάω αμέσως το επόμενο πρωί στο βιβλιοπωλείο να το αγοράσω. Το ενδιαφέρον μου για τις συνέχειες των βιβλίων ήταν πρωτοφανές για μένα ,γιατί έχω να σας πω πως η ιστορία τελείωνε σε τέσσερα βιβλία. («Οι μάνες της άδειας αγκαλιάς» και «Οι καιροί της μνήμης«) Θυμάμαι ακόμη με πόση χαρά έπαιρνα το καινούργιο βιβλίο και πόση αγωνία και ενδιαφέρον το διάβαζα.

Και μετά από αυτά τα υπέροχα βιβλία, αλήθεια σας λέω, περίμενα με αγωνία πότε ο καταπληκτικός Θοδωρής Παπαθεοδώρου,αυτός ο συγγραφέας που πραγματικά με καθήλωσε με την γραφή του, θα εξέδιδε το επόμενο βιβλίο του. Και ξαφνικά το είδα στο βιβλιοπωλείο, το «Ζωές του Φθινοπώρου«.  Όχι μόνο το διάβασα, κυριολεκτικά το ρούφηξα. Μιλούσε για προσφυγιά και για τις δυσκολίες των ανθρώπων στη νέα τους πατρίδα. Και επειδή και οι δικοί μου γονείς ήταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, ταυτίστηκα με τους ήρωες και έζησα και εγώ μέσα από τις γραμμές του βιβλίου τα πάθη τους και τις αγωνίες τους. Αλλά και αυτό το βιβλίο είχε την συνέχειά του και εγώ πάλι με προσμονή να περιμένω το επόμενο βιβλίο του Παθεοδώρου. 

Ώσπου επιτέλους κρατάω εδώ και μέρες το νέο του βιβλίο, «Ζωές του ανέμου«, στα χέρια μου! Η ιστορία του βιβλίου μας μεταφέρει στα χρόνια της δικτατορίας, ως συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου, βλέποντας την με τα μάτια των ηρώων του και βιώνοντας τα χρόνια μέσα από τον έρωτα, τις φυλακίσεις, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Είναι ένα θαυμάσιο, συγκινητικό μυθιστόρημα, δοσμένο όπως πάντα μέσα από ιστορικά στοιχεία, ώστε μέσα από τις γραμμές του να μαθαίνει κανείς για τα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια εκείνης της εποχής. Όπου βρίσκομαι και όπου κάθομαι είμαι με το βιβλίο στο χέρι, είναι και μεγάλο βλέπετε, 684 σελίδες, αλλά δεν με πειράζει. Αντίθετα, από τώρα σκέφτομαι πότε θα βγει το καινούργιο.                  

Εάν κι εσείς θέλετε να διεκδικήσετε τις «Ζωές του Ανέμου» να σας ενημερώσω ότι μετά από κλήρωση, δύο τυχεροί νικητές θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου προσφορά των Εκδόσεων Ψυχογιός και του blog Ανθομέλι. 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.


Όροι του διαγωνισμού

 
Από εσάς ζητάμε 3 πράγματα για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας:
Από εσάς ζητάμε 3 πράγματα να κάνετε για να είναι έγκυρη τη συμμετοχή σας: – See more at: https://www.anthomeli.com/2014/03/lunch-bags-made-by-jk.html#sthash.rbh4kKOe.dpuf
1) Κάντε like στην σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook εδώ2) Κάντε like στην σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός εδώ

Διευκρίνηση: Όσοι από εσάς δεν έχετε facebook μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα κανονικά γράφοντας όμως αντί για το όνομα μας στο fb, «δεν έχω fb»Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα ανθομελάκια την ευκαιρία να συμμετέχουν! 
 Όσοι από εσάς δεν έχετε fb μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα κανονικά γράφοντας όμως στο δεύτερο κενό «δεν έχω fb». Αν όμως έχετε και απλά ξεχάσετε να κάνετε like ακυρώνεται η συμμετοχή σας! 
Θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα Ανθομελάκια την ευκαιρία να συμμετέχουν!

– See more at: https://www.anthomeli.com/2014/03/lunch-bags-made-by-jk.html#sthash.rbh4kKOe.dpuf

3) Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης

  Προσοχή!!!  

  • Τα σχόλια και τα likes στο facebook για συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν θα γίνονται δεκτά!!!
  • Συμμετοχές για τον διαγωνισμό στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση δεν θα γίνουν δεκτές!
  • Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 ως τις 15 Δεκεμβρίου στις 12 το βράδυ και αμέσως μετά θα γίνει η κλήρωση.
  • Στην κλήρωση μπορούν να συμμετέχουν οι αναγνώστες μας από Ελλάδα
  • Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή εδώ την ανάρτηση. Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail και θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό μέσα σε δύο μέρες αλλιώς η κλήρωση επαναλαμβάνεται.  
  • Εφόσον ο νικητής είναι από Αττική θα ενημερωθεί με e-mail από εμάς και θα παραλάβει το δώρο του από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός.
  • Εάν ο νικητής είναι από επαρχία θα του σταλεί το δώρο του με κούριερ από τις εκδόσεις Ψυχογιός γι αυτό πάντα ζητάμε από τους νικητές τον αριθμό κινητού τους.
 

Καλή επιτυχία σε όλους και μην ξεχνάτε ότι τους καλύτερους βιβλιοφαγικούς διαγωνισμούς θα τους βρείτε μόνο στο Ανθομέλι!

Κάλη-Κατερίνα-Μαμά Μαρία

ΝΙΚΗΤΕΣ
Μετά από κλήρωση οι νικητές είναι:
Λίλα Χοϊδά από Νέο Κόσμο
Βασιλική Παπαναστασίου από Γαλάτσι