ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για παιδιά

    Αν και λίγο αργοπορημένα, έτοιμη και η φετινή ανάρτηση για τα advent calendar των παιδιών μας. Για όσους δεν γνωρίσουν γι΄αυτό το ξενόφερτο έθιμο που λατρέψαμε και πλέον κέρδισε τις καρδιές πολλών Ελληνίδων μαμάδων αλλά και παιδιών μπορείτε να διαβάσετε παλιότερες αναρτήσεις μας. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης και προτάσεις για να τα γεμίσετε.

    Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με φακέλους

    Θα ξεκινήσουμε όμως με το περυσινό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που ετοίμασε η Κάλη για την κόρη της. Είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στην πόρτα φτιαγμένο από φακέλους. 

    2 χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

    Τους φακέλους αυτούς τους προμηθεύτηκε από το αγαπημένο μας Happy Teapot. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε και μόνοι σας να το φτιάξετε με φακέλους και αυτοκόλλητα που θα αγοράσετε από κάποιο βιβλιοπωλείο. Οι φάκελοι κολλήθηκαν στην εξώπορτα από την εσωτερική της πλευρά σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το άνοιγμα του φακέλου έκλεισε με αυτοκόλλητο αφού μπήκε μέσα το μήνυμα. Κάθε μέρα η μικρή άνοιγε το αυτοκόλλητο από τον φάκελο που αντιστοιχούσε σε εκείνη την ημέρα και έπαιρνε το μήνυμα που της έγραφε η μαμά της. Τα δώρα ήταν κρυμμένα στη ντουλάπα μέσα σ’ ένα τσουβαλάκι. Εννοείται όμως πως το ημερολόγιο περιλάμβανε και δραστηριότητες.

    2 χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

    Ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης LEGO

    Αυτό, όπως προανέφερα, ήταν το περσυνό ημερολόγιο για τη Μελίτα. Φέτος φτάσαμε στα τέλη Νοεμβρίου χωρίς να έχουμε και η Κάλη και εγώ προλάβει να ετοιμάσουμε κάτι καινούριο για τα παιδιά. Το γιατί μην το ρωτάτε! Πολλά και διάφορα μεταξύ των οποίων ευτυχώς και κάποια ταξίδια! Προσωπικά τη γλίτωσα φτηνά! Αν και είχα αγοράσει πριν λίγο καιρό από ένα υφασμάτινο advent για τον καθένα τους, δεν πρόλαβα να τα γεμίσω. Οι ιδέες πολλές αλλά ο χρόνος ελάχιστος. Σαν από μηχανής θεοί οι φίλοι μας από Γερμανία πριν γυρίσουμε Ελλάδα μας έδωσαν ως δώρο για τα παιδιά ένα ημερολόγιο Lego για τον καθένα.

    Το ένα με θέμα star wars και το άλλο με θέμα Lego friends. Τα παιδιά λατρεύουν τα lego και πιστεύω πως θα ενθουσιαστούν μόλις τα δουν! Κάθε μέρα κρύβει ένα σακουλάκι για να φτιάξεις κάτι (φιγούρα, δεντράκι κλπ) και μετά τις 25 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί μια παράσταση, την οποία μάλιστα τη στήνεις επάνω στο ίδιο το ημερολόγιο!

    2 χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης
    2 χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για παιδιά 5
    2 χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης
    Ανοίγοντας το παιδί το πορτάκι της ημέρας παίρνει ένα σακουλάκι με lego. Στο εσωτερικό από το πορτάκι βλέπει σε σχέδιο τις οδηγίες για να συναρμολογήσει το αντικείμενο

    Ιδέες για δραστηριότητες στο Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

    Έλα όμως που εγώ τρωγόμουν γιατί είχα ήδη πάρει τα άλλα ημερολόγια και ήθελα να προσθέσω και κάποιες δραστηριότητες χριστουγεννιάτικες! Έτσι σκέφτηκα εκτός από τα lego που είναι παιχνίδι (δεν ήθελα μόνο τα υλικά αγαθά να είναι ο στόχος του ημερολογίου) να συνδυάσω τα προσωπικά τους lego advent με ένα κοινό ημερολόγιο στο οποίο θα υπάρχουν, για ορισμένες μόνο μέρες από τις 25, κάποιες δραστηριότητες. 

    Εκτυπώσιμες κάρτες με 48+ δραστηριότητες θα βρείτε εδώ.

    Κι άλλα Χριστουγεννιάτικα Ημερολόγια που έχουμε φτιάξει

    Αν δεν έχετε ετοιμάσει κάτι ως τώρα μην ανησυχείτε! Προλαβαίνετε μιας και δεν είναι απαραίτητο να αρχίσετε την αντίστροφη μέτρηση από την 1η Δεκεμβρίου. Μπορείτε να φτιάξετε κι ένα μικρότερο ημερολόγιο των 12 ημερών.

    Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για εφήβους

    Επίσης βρείτε στο Ανθομέλι κι άλλες προτάσεις μας για Μαγικά Χριστούγεννα.

    Kathy 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης