Περίσσεψε κάτι στην κονσέρβα;

Kathy
Γεια σας ανθομελάκια!

Τι έγινε παιδιά; Γιατί τρέχουμε και δεν φτάνουμε αυτές τις μέρες; Υποτίθεται είχαμε αργίες. Προσωπικά τις τελευταίες μέρες με βασανίζουν πονοκέφαλοι σε συνδυασμό με λίγο συναχάκι. Οπότε ότι κάνω το κάνω σε αργούς ρυθμούς. Από την άλλη ο υπολογιστάκος μου σέρνεται και καθυστερεί. Μια αλλαγούλα θα την ήθελε. Για την ώρα όμως… υπομονή! 
Στο μεταξύ ετοιμάζω το πάρτυ της κόρης μου και έχω κάποιες παραγγελίες για πινιάτες. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαι δασκάλα με υπομονή, χαρωπή νοικοκυρά, πετυχημένη μαγείρισσα, γυναίκα, σύζυγος και όλα αυτά που είναι οι γυναίκες. Μιλάω με την Κάλη στο τηλέφωνο στα κλεφτά… κι εκείνη μια από τα ίδια. Για να κάτσει την 28η αναπλήρωνε μαθήματα όλες τις προηγούμενες μέρες! Αλλά εμείς με τίποτα δεν αφήνουμε το Ανθομέλι μας!

Γι’ αυτό σας γράφω στα γρήγορα μια αναρτησούλα. Είναι ένα μικρό tip… συμβουλή για την κουζίνα. Το είχα ακούσει σε κάποια εκπομπή μαγειρικής και από τότε μου έμεινε! 

Αλήθεια εσείς τι ντομάτα χρησιμοποιείτε στο φαγητό; Φτιάχνετε μόνοι σας, αγοράζετε έτοιμη σε γυάλινο βάζο, σε χάρτινη συσκευασία ή σε κονσέρβα; 

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Αν χρησιμοποιείτε αυτή σε κονσέρβα τότε θα σας συμβούλευα μετά το άνοιγμα, όση ποσότητα σας περισσέψει να την αποθηκεύετε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο βάζο. 

Το παραπάνω tip δεν ισχύει μόνο για την ντομάτα αλλά και για ό,τι άλλο είναι στην κονσέρβα όπως μανιτάρια, καλαμπόκι κλπ.
 Αν μάλιστα θέλετε να την διατηρήσετε για περισσότερο καιρό στο ψυγείο χωρίς να πιάσει μούχλα καλό θα είναι να ρίξετε από πάνω και λίγο ελαιόλαδο. Ποτέ λοιπόν η κονσέρβα με ό,τι περίσσεψε μέσα σε αυτή στο ψυγείο. Κατευθείαν σε βάζο! 

Για την ώρα σας χαιρετώ κι επιστρέφουμε σύντομα με νέα ανάρτηση. 

Kathy