ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καλοκαιρινή Σαλάτα με Σύκα

    Και ενώ ο Ιούνιος και ο Ιούλιος κινήθηκαν σαν κότες, ο Αύγουστος όπως πάντα τρέχει σαν δρομέας! Ούτε κατάλαβα πότε φτάσαμε σχεδόν στον 15 Αύγουστο και πραγματικά δεν λέω να το χωνέψω!!! Για να πνίξω, λοιπόν, τον καημό μου, άρχισα να ανατρέχω σε κάποιες παλιές φωτογραφίες και έπεσα πάνω σε ένα διαμαντάκι! Πριν 3 χρόνια στο σπίτι ενός πολύ καλού μας φίλου, η μαμά του μας είχε ετοιμάσει μια σαλάτα με σύκα που την θυμάμαι ακόμα! Η εποχή μάλιστα που σας δίνω την “συνταγή” είναι και η κατάλληλη μιας και το αγαπημένο μου φρούτο του καλοκαιριού υπάρχει σε όλα τα μανάβικα αλλά και σε όλα τα δέντρα της υπέροχη υπαίθρου μας. Μιλάω φυσικά για τα σύκα!!!

    Καλοκαιρινή Σαλάτα με Σύκα 1
    Σαλάτα με σύκα

    Σύκα

    Τα σύκα τα αγαπάω πάρα πολύ! Τα αγαπώ κομμένα από το δέντρο με την υπέροχη μυρωδιά της συκιάς να αναδύεται σε όλο τον χώρο και να τα τρώω ακούγοντας τα τζιτζίκια έξω στην αυλή. Εντάξει, αυτό δεν συμβαίνει συχνά αλλά επειδή μου έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, έχω πλέον οπτικοποιήσει το φρούτο με αυτή την εικόνα! Πείτε όμως την αλήθεια, κι εσείς κάπως έτσι δεν τα έχετε συνδυάσει;

    Για όσους, όμως, από εμάς δεν θα βρεθούν τον 15 Αύγουστο σε μια αυλή και κάτω από μία συκιά, η σαλάτα αυτή είναι το απόλυτο must. Έστω κι αν τα συστατικά της δεν την κάνουν την απόλυτη ελληνική σαλάτα, μάλλον προς Ιταλία πλευρά έχει τις ρίζες της, η γεύση αλλά και η εμφάνιση είναι ανεπανάληπτα!

    Συνταγή

    Θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):

    • Ντομάτες (2-3 μεγάλες ντομάτες)
    • Μοτσαρέλα (το λιγότερο 2 στρογγυλά κομμάτια)
    • Προσούτο (10-12 φέτες)
    • Σύκα (6-7 σύκα)

    *οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τα μεγέθη που θα βρείτε. 

    Για το ντρέσινγκ:

    • 10 κ.σ. λάδι
    • 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
    • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. μέλι
    Καλοκαιρινή Σαλάτα με Σύκα 3
    Στο ντρέσινγκ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στις ποσότητες

    Διαβάστε περισσότερα για σαλάτες:

    Ελπίζω να σας άρεσε η Αυγουστιάτικη σαλάτα με σύκα που σας προτείνουμε! Και επειδή μία φορά τον χρόνο έχουμε σύκα, μία είναι και η ευκαιρία σας να την κάνετε και να εντυπωσιάσετε! Εγώ την ετοιμάζω για το τραπέζι του Σαββάτου. Γιορτάζει η πεθερούλα μου και θα πάω εγώ την σαλάτα στο τραπέζι που θα μας κάνει. 

    Καλοκαιρινή Σαλάτα με Σύκα 5
    Σαλάτα με σύκα με τρέλα!

    Και επειδή λογικά δεν θα τα ξαναπούμε μέχρι το Σάββατο, σας εύχομαι όλους Χρόνια Πολλά και καλή συνέχεια στα μπάνια και στις διακοπές σας!!!

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Είναι το μόνο φρούτο που ΔΕΝ τρώω, ούτε καν το δοκιμάζω ενώ ο άνδρας μου τρελαίνεται και έχουμε δύο υπέροχες όπως λέει σε νοστιμιά ποικιλία σε συκιές στο κτήμα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης