Γωνιά διαβάσματος (Reading Corner) για το παιδικό δωμάτιο.

Callie
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
 
Αχ, αυτές οι διακοσμητικές μου ανησυχίες. Όχι οι επαγγελματικές καλέ! Οι προσωπικές, οι οικογενειακές, αυτές οι σπιτικές και όμορφες που με κάνουν να θέλω να ανανεώνω συνέχεια την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας και να αλλάζω τα δεδομένα. Υδροχόος, βλέπετε! Βαριέμαι απίστευτα το κάθε τι στάσιμο και μη ανανεώσιμο. Έτσι, με το που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην κάνω μερικές μικρές αλλαγές. Και επειδή λόγω οικονομικού δεν υπήρχε περίπτωση  να είναι μεγάλες αλλαγές, έβγαλα το άχτι μου στο δωμάτιο της Μελίτας που παρόλο που κρατήσαμε τα ίδια έπιπλα, σίγουρα το μέγεθος του δωματίου μας επέτρεψε να κάνουμε αρκετές αλλαγές και προσθήκες. 
 
Πραγματικά το μέγεθός του δωματίου είναι πολύ μεγάλο. Όλοι ενθουσιάζονται με το που το βλέπουν! Με ατού μας, λοιπόν, το μέγεθος, πρόσθεσα ένα στοιχείο που έβλεπα πολύ καιρό στο pinterest (δείτε τον πίνακά μου εδώ) και πραγματικά με ενθουσίαζε. Την «γωνιά διαβάσματος» ή αλλιώς «reading corner» or «reading point». Τα πράγματα απλά, περισσότερο απ’ ότι μερικές φορές νομίζουμε. Χρειαζόμασταν απλά ένα ράφι που το είχαμε ούτως ή άλλως, στηρίγματα για αριστερά και δεξιά ώστε να μην πέφτουν τα βιβλία και φυσικά πολλά βιβλία! Η πινελιά που πρόσθεσα εγώ ήταν το αυτοκόλλητο «Εδώ ΔιαβάΖω» (με επικέντρωση στο Ζω) που παρήγγειλα από γνωστό κατάστημα με αυτοκόλλητα και το κόστος του ήταν πολύ μικρό.  
 Η αρχική υλοποίηση ήταν κάτω από το ράφι να υπάρχει ένα αφρολεξένιο χαλάκι (αυτό που είναι σαν παζλ). Οπότε η Μελίτα καθόταν στο πάτωμα και διάβαζε. Ωστόσο, με τον καιρό αυτό το παζλ δεν έμενε ποτέ στην θέση του και έτσι κουραζόμουν να το συναρμολογώ συνέχεια. Έτσι το μάζεψα και έφερε από την αποθήκη το καρεκλάκι/ντουλάπι που μας είχε πάρει η νονά μας ως κουτί βάπτισης! Η αλήθεια είναι ότι με βόλεψε πάρα πολύ γιατί εκτός ότι μπορεί να κάθεται η Μελίτα, ο αποθηκευτικός χώρος με βοήθησε να αποθηκεύσω ακόμα περισσότερα βιβλία… αυτά που δεν χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση.                      Δίπλα στο καρεκλάκι έβαλα ένα καλάθι γεμάτο με τις κούκλες της (τα μωρά) και έτσι έχει μια γωνιά να παίζει και να τους διαβάζει. 
 Την κουνιστή μου πολυθρόνα δεν την αποχωρίζομαι φυσικά ακόμα (και δεν νομίζω να φύγει και σύντομα) μιας και για να πούμε και την αλήθεια τις περισσότερες φορές διαβάζουμε αγκαλιά. Η πολυθρόνα θηλασμού έχει πλέον μεταμορφωθεί σε πολυθρόνα διαβάσματος. 
Όσο για τις υπόλοιπες διακοσμητικές λεπτομέρειες, ααααα, αυτά θα τα πούμε σύντομα καθώς σας έχω ανάρτηση με όλο το δωμάτιο της Μελίτας για να δείτε πώς τα έχω  βολέψει και να σας δώσω και μερικές διακοσμητικές ακόμα ιδέες.
Αν ωστόσο, έχετε κοριτσάκι στην ηλικία της Μελίτας (3+) τότε μην παραλείψετε να δείτε την ανάρτηση που φιλοξενεί το site Δέλτα moms για τα 5 must-have αντικείμενα ενός κοριτσίστικου δωματίου. Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σας! 
 
Πριν σας αφήσω όμως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και από καρδιάς για τις υπέροχες ευχές και τα τόσο ζεστά σχόλια στην ανάρτηση «Τα καλύτερά μας χρόνια» που τιμήσατε με την επίσκεψή σας. Σας είμαι ευγνώμων και πραγματικά σας στέλνω όλους ένα μεγάλο φιλί!!!
 

Κάλη

Υ.Γ. Κι επειδή μας αρέσουν πολύ τα βιβλία, δείτε μια παλιότερη ανάρτηση για το πως να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το διάβασμα μέσα από μερικές διακοσμητικές πινελιές. 

Υ.Γ. Για βιβλιοπροτάσεις δείτε εδώ και εδώ.

Υ.Γ. Και μην ξεχνάτε την αγαπημένη μας «Μπέτυ Ρουμπέτη»

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.