ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φτιάξτε παξιμάδια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπαγιάτικο ψωμί

    Χαμός με τα τσουρέκια φέτος! Στην ανάρτηση της συνταγής για τσουρέκια που σας δώσαμε σας είχαμε προτείνει να τα βάλετε στην κατάψυξη μόλις κρυώσουν τυλίγοντάς τα σε διαφανή μεμβράνη ώστε να τα κρατήσετε φρέσκα. Αν όμως σας έχουν φέρει κι άλλα και πραγματικά έχετε μπουχτήσει από τα τσουρέκια ή έχετε πολλά περισσεύματα σας προτείνουμε κάτι πολύ εύκολο για να φτιάξετε! Φρυγανιές ή αλλιώς παξιμάδια από το τσουρέκι που σας περίσσεψε. Εννοτείται πως κάτι παρόμοιο μπορείτε να κάνετε και με το μπαγιάτικο ψωμί που συνήθως όλοι πετάμε. Μήπως να το ξανασκεφτούμε;

    Φρυγανιές (παξιμάδια) από το τσουρέκι που σας περίσσεψε. 

    Κόβουμε το τσουρέκι σε μέτριου πάχους φέτες. Αν έχετε ηλεκτρικό μαχαίρι θα είναι πιο τέλειο το κόψιμό τους και ισόπαχο.

    Φτιάξτε παξιμάδια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπαγιάτικο ψωμί 1
    Φτιάξτε παξιμάδια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπαγιάτικο ψωμί 7

    Πως θα φτιάξετε τα παξιμάδια τσουρεκιού

    Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τις φέτες από το τσουρέκι. Προαιρετικά τις αλείφουμε και με λίγο μέλι. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στο αερόθερμο ώσπου να ροδίσουν. Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε 15 λεπτά από την κάθε πλευρά γιατί οι φέτες ήταν όσο ένα δάχτυλο παχιές.

    Φτιάξτε παξιμάδια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπαγιάτικο ψωμί 3
    Ψημένες φέτες τσουρεκιού: Μπαγιάτικες φέτες τσουρέκι μετατράπηκαν σε γλυκά παξιμάδια.

    Πρόταση σερβιρίσματος: 

    Απολαύστε τες μαζί με τον καφέ σας ή αλειμμένες με πραλίνα φουντουκιού ή κάποια μαρμελάδα για το πρωινό σας. 

    Φρυγανιές ή αλλιώς Παξιμάδια από μπαγιάτικο ψωμί

    Τι θυμήθηκα τώρα! Η γιαγιά μας έφτιαχνε φρυγανιές και από το μπαγιάτικο ψωμί. Αυτή της η συνταγή για “ψωμί πάντα στο ντουλάπι” πέρασε στη μαμά μου και μετά σε μας. 

    Tip: Μπορείτε να ζητάτε από τον φούρναρή σας να σας κόβει το ψωμί που αγοράζετε σε φέτες κι έτσι ό,τι ψωμί σας περισσεύει το έχετε ήδη κομμένο σε ισόπαχες φέτες!

    Πώς θα φτιάξετε φρυγανιές από μπαγιάτικο ψωμί

    Κόβετε το ψωμί σε φέτες και τις ψήνετε στον φούρνο μέσα σε ταψί στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν στο αερόθερμο. Γυρνάτε και από τις δυο μεριές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

    Φτιάξτε παξιμάδια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπαγιάτικο ψωμί 5
    Φτιάξτε παξιμάδια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπαγιάτικο ψωμί 8

    Πρόταση σερβιρίσματος:

    Μπορείτε να φάτε τις φρυγανιές ψωμιού ελαφρώς βρεγμένες με νερό μαζί με γιαούρτι ή με τυρί (φέτα ή κασέρι), ντομάτα, λίγο λαδάκι και ριγανίτσα. Θα μπορούσατε να τις προσθέσετε σπασμένες και μέσα στις σαλάτα αντί για κριθαροκουλούρα ή κρουτόνς. 

    Ακολουθήστε τις προτάσεις μας και θα έχετε πάντα στο ντουλάπι σας ψωμί για αλμυρές ή γλυκές γρήγορες συνθέσεις. 

    Tip: Και στις δύο περιπτώσεις (τσουρέκι ή ψωμί) μπορείτε να διατηρήσετε τις φρυγανιές σε μεταλλικό κουτί ή ακόμα καλύτερα σ’ ένα υφασμάτινο πουγκί. Θα μπορούσε να είναι μια παλιά μαξιλαροθήκη δεμένη με κάποιο κορδόνι σαν πουγκί. Με αυτόν τρόπο διατηρούνται τραγανές για περισσότερο καιρό.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Θα δηλώσω ότι είναι μία από τις καλύτερες χρήσιμες αναρτήσεις φίλη μου τόσο όμορφα δοσμένη! Εγώ τσουρέκια δεν έκανα γιατί ..δεν τα καταφέρνω, όσα μου έφεραν τα…τσάκισα!Όμως το ψωμί που μένει το κάνω μικρά παξιμαδάκια ψεκάζοντας το πρώτα με λίγο λάδι , ρίγανη και αλάτι.Το κάνω κάτι, σαν..τσιπς

    2. Κοριτσάκια μου γλυκά σαν τα τσουρέκια σας!!!!
      τέλειος και πρωτότυπος ο διαγωνισμός σας και πολλά μπράβο που δεχτήκατε συμμετοχές και με άλλες συνταγές! Είστε υπεράνω λέμε:)) χα χα χα
      Κρίμα που δεν κράτησα τη φώτο από τα τσουρέκια μου, φτιαγμένα με τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ συνταγή!!! Ας όψεται η φουλ μνήμη του κινητού μου.
      Δεν πειράζει όμως, απόλαυσα τις φώτο και χάρηκα όλες τις συμμετοχές.
      Φιλάρες πολλές!!!

      • Δημητρούλα αν και κανονικά τιμής ένεκεν έπρεπε να σε βάλουμε, είπαμε να μην αδικήσουμε και τους άλλους. Ξέρουμε ότι είσαι φουλ Ανθομελένια και γι αυτό (και οχι μόνο) σε αγαπάμε.

    3. Συγχαρητήρια!!!!!!!!!σε ολες τις νοικοκυρές που έφτιαξαν τσουρέκια και μύρισε παντού Πασχα.Να είστε καλά και του χρόνου ακόμα καλυτερα.Συγχαρητήρια και στο ανθό μελι για τον Όμορφο διαγωνισμό.Και Ευχαριστώ και την Κατερίνα που κρατά,τιμά και διατηρεί πολλά από όσα έζησε και θυμάται από την παιδική της ηλικια και σας τα μετα φέρει,αναφέροντας πάντα και την γιαγιά της

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης