ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες

    Μπορεί η άνοιξη να μας κάνει νερά και να αρνείται πεισματικά να μας δείξει το ωραίο και θερμό της πρόσωπο, εμείς όμως αυτό το Σαββατοκύριακο πήγαμε κόντρα στον καιρό και αποφασίσαμε να φέρουμε την άνοιξη στο μπαλκόνι μας. Ανυπομονούσαμε τόσο πολύ, που αγοράσαμε τα λουλουδάκια μας έστω και με χοντρές ψιχάλες βροχές που αντί να μας αποθαρρύνουν μας έκαναν να θέλουμε διακαώς να γυρίσουμε στο σπίτι και να ομορφύνουμε το μπαλκονάκι μας! Παράλληλα δημιουργήσαμε ένα προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες.

    Ένα μπαλκόνι γεμάτο φυτά

    Βλέπετε τα πράγματα έχουν ως εξής: από τότε που μετακομίσαμε πέρσι το καλοκαίρι, δεν είχαμε φτιάξει το μπαλκόνι μας. Ναι, κι όμως, εκτός από τρεις γλάστρες που έχουμε με τα “μεγάλα” μας φυτά δεν είχαμε ούτε ένα λουλουδάκι. Έβγαλα λίγο το άχτι μου με δύο λουλούδια που είχα μέσα στην κουζίνα αλλά τι να σου κάνουν. Εποχιακά ήταν και αυτά και πάνε πέρασε η πρώτη ομορφιά τους. Έπρεπε, λοιπόν, επειγόντως να κάνουμε κάτι.  

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 1
    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 13

    Πριν όμως σας τα πω, ας πάμε λίγο πιο πίσω. Στο παλιό μας το σπίτι μέναμε στον τρίτο όροφο και μη σας πω ότι σε μια κανονική πολυκατοικία μπορεί να ήταν και τέταρτος μιας και είχαμε μια πολύ ψηλή πυλωτή. Έτσι, όταν η Μελίτα άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα το καλοκαίρι του 2012 και έχοντας έναν Κώστα, ο οποίος έτρεμε μην τυχόν και η μικρή μας πάθει κάτι στο μπαλκόνι, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να καλύψουμε τα κάγκελα του μπαλκονιού με το γνωστό πράσινο πλαστικό φιλέ, αυτό που λίγο φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Καταλαβαίνετε φαντάζομαι τι εννοώ. 

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 3
    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 14

    Η Μελίτα, ωστόσο, δεν έδειχνε καμία διάθεση να ριψοκινδυνέψει τη ζωούλα της και λίγο που ούτως ή άλλως ήταν πολύ ψηλά για να δει κάτω, λίγο ότι πάντα είχε άλλα πράγματα να κάνει στο μπαλκόνι δεν προσπαθούσε σχεδόν ποτέ να σκαρφαλώσει. Άσε που κι αυτές τις λίγες φορές που το έκανε, η μαμά κέρβερος μετά από προειδοποίηση την έβαζε “τιμωρία” μέσα στο σπίτι. Πεζουλάκι η Μελίτα, στο σπίτι την έβαζε η μαμά χωρίς εξαίρεση! Και κάπως έτσι, κατάλαβε ότι προκειμένου να χάνει το παιχνίδι της στο μπαλκόνι, καλό θα ήταν να μην ανεβαίνει στο πεζούλι. 

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 5
    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 15

    Προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες

    Τα πράγματα όμως άλλαξαν ένα χρόνο μετά όπου λόγω ύψους ακόμα κι όταν δεν ανέβαινε στο πεζουλάκι, τα χέρια της έφταναν άνετα την κουπαστή και εκεί αρχίσαμε όντως να φοβόμαστε ότι πιθανόν θα μπορούσε να γίνει ένα ατύχημα. Και έτσι, σκεφτήκαμε τη λύση των ζαρντινιέρων. Αυτό που αγαπώ στις ζαρντινιέρες, εκτός ότι προστατεύουν τα μικρά μας, είναι ότι δίνουν την αίσθηση των κρεμαστών κήπων. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να τις βάλεις να κοιτούν προς τα μέσα ή έξω κατά βούληση. ‘Ασε που δεν χρειάζεται να τις μετακινείς όταν πλένεις το μπαλκόνι! Αυτό που το πας!!

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 7
    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 16

    Και κάπως έτσι μπήκαν στη ζωή μας 10 ζαρντινέριες. Ο Κώστας μάλιστα θέλοντας να τις κάνει ακόμα πιο τέλειες πρόσθεσε στο πίσω μέρος δύο σιδεράκια τα οποία είχαν ως στόχο να μην πέφτει η ζαρντινέρια προς τα μπροστά. Εάν έχετε, θα ξέρετε ότι οι ζαρντινέριες, ανάλογα φυσικά πάντα με το είδος από τα κάγκελά σας, έχουν μια κλίση προς τα μπροστά. 

    Με τη μετακόμιση οι ζαρντινέριες μεταφέρθηκαν στο καινούργιο σπίτι και μπήκαν στα κάγκελα σχεδόν άδειες μιας και τον τελευταίο καιρό είχα παραμελήσει τα λουλούδια τους και ήρθαν μαραμένα στο καινούργιο σπίτι. Και έτσι περίμεναν και περίμεναν και περίμεναν… Ώσπου ο γλυκός μου ο αντρούλης τις πήρε, τις άδειασε, μεταποίησε τα σιδεράκια που τους είχε φτιάξει, μιας και σε αυτό το σπίτι έχουμε άλλα κάγκελα, τις καθάρισε και φυσικά έβαψε τα ατσαλένια άγκιστρα που είχαν σκουριάσει. 

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 9
    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 17

    Και μου λέτε ότι μετά από όλα αυτά, υπήρχε περίπτωση να περιμένουμε!!! Όχι, φυσικά. Προχθές το απόγευμα με τις χοντρές στάλες βροχής να πέφτουν, αγοράσαμε τα φυτά μας και βγήκαμε στο μπαλκόνι οικογενειακώς για φύτεμα. Φυσικά το φύτεμα ανέλαβε ο μπαμπάς και η Μελίτα και η μαμά ως κλασικό τσιράκι έφερνε τα λουλούδια και έβγαζε φωτογραφίες. Μην φανταστείτε όμως ότι η Μελίτα είχε μόνο τον ρόλο του μοντέλου… έβαλε για τα καλά το χεράκι της στη βρωμιά!

    Αυτή τη φορά έχοντας “βλέμμα” προς τα έξω, οι όμορφες ζαρντινιέρες μας μάς χαρίζουν ομορφιά αλλά και προστασία από τους κινδύνους του μπαλκονιού!!! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κανείς ποτέ ήσυχος όταν τα παιδιά είναι στο μπαλκόνι. Αλλά τουλάχιστον, ξέρεις ότι έχεις λίγο περισσότερο χρόνο να δράσεις αν κάτι πάει να γίνει… μακριά από εμάς και όλους σας.

    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 11
    Το ανοιξιάτικο μπαλκόνι μας και προστατευτικό για κάγκελα από γλάστρες 18

    Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα με τις ζαρντινιέρες. Να έχουμε μια όμορφη και μακάρι ανοιξιάτικη εβδομάδα. Και μην ξεχνάτε… η άνοιξη έρχεται πρώτα στις καρδιές μας. Keep decorating! Κeep planting!!!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κάλη πανέμορφο το μπαλκόνι σας πραγματικά!! Δεν τα πάω καλά με το gardening η αλήθεια είναι αλλά μου αρέσει πολύ και θαυμάζω τους λουλουδιαστούς και ευωδιαστούς κήπους σε όλα τα μεγέθη και μορφές!! Πανέμορφα χρώματα στις φωτό σου! Φιλιά

    2. Πολύ όμορφες οι γλαστρούλες!! Κι εμείς στη Θεσσαλονίκη το στολίζαμε το μπαλκονάκι μας, μέχρι που μαραίνονταν όλα το καλοκαίρι που επιστρέφαμε στους γονείς μας και καίγονταν τα καημένα τα λουλούδια από τον καύσωνα! Θέλω τώρα να πάρω για την αυλή μερικά ωραία λουλουδάκια και μου έδωσες έμπνευση!
      Aθηνά
      Craftaholic.gr

    3. Καλημέρα φίλη μου με το υπέροχο μπαλκόνι! Ζήλεψα τα γαρύφαλλα σου και σαν…ζηλιαρόγατα θα πάω να αγοράσω το Σάββατο για το κτήμα μας που το φούλαρα σε κάθε είδους μαργαρίτες! Χαίρομαι ακόμη που αφήνεις το κοριτσάκι σου να συμμετάσχει στις εργασίες σου..ένα μπράβο από μια γιαγιά που συμφωνεί απόλυτα!

    4. Τέλειο το μπαλκονι σου!!!! Αγαπάω πολύ τα λουλούδια αλλά δεν έχω μάθει να τα φροντίζω – μέχρι τώρα τουλάχιστον! Επειδή και εμείς μετακομίσαμε σε 3 όροφο και έχουμε το ίδιο ακριβώς πράσινο προστατευτικό, είχα σκεφτεί τη λύση των λουλουδιών! Τωρα που το είδα και σε εφαρμογή νομίζω θα το δοκιμασω!!!!

    5. Παράδεισος το μπαλκόνι σας! Να το χαίρεστε όλο το χρόνο οικογενειακώς, κι ακόμη περισσότερο τώρα που ο καιρός ανοίγει, τα λουλουδάκια θα σας φτιάχνουν τη μέρα και μόνο που θα τα βλέπετε! Άσε που είναι τρομερή ψυχοθεραπεία το να ασχολείστε μαζί τους!…

      Eva
      .•*¨`*•✿.Jajala Majala.✿•*¨`*•.

    6. Πόσο αγαπώ τα μπαλκόνια που μαρτυρούν πως κάποιος ασχοληθηκε μαζί τους με πολύ αγάπη. Έχω εξι μπαλκονια και τα πέντε είναι σωστή ζούγκλα. Τις ζαρτινιερες τις αγαπώ και στο ένα λόγω του ότι ειναι στενό και κοιτάει σε τυφλό τοιχο κατοικίας, έχω μόνο ζαρτινιερες για να ομορφαίνουν την θέα μου. Στο έκτο θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο αλλά όλο το αναβάλω… Πρέπει όμως! Καλή άνοιξη Καλη μου, φιλιά πολλά

      • Έξι μπαλκόνια; Πω πω δουλειά που θέλουν να είναι όλα με λουλούδια! Αυτόματο πότισμα έχεις βάλει ή δεν λείπετε ποτέ; Γιατί είναι κι αυτό ένα σημαντικό θέμα!

      • Γιάννα μου εύχομαι να βρεις χρόνο να τελειώσεις και το έκτο μπαλκόνι. Εγώ πάλι σκέφτηκα… μα πώς τα καθαρίζει; Σιχαίνομαι το καθάρισμα των μπαλκονιών! Γι’αυτό το μεγάλο μας μπροστά το έχει αναλάβει ο άντρας μου, να είναι καλά, χεχε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης