ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ιδέες για brunch με φίλες στο σπίτι

    Για το brunch (και ιδέες για γλυκά και αλμυρά εδέσματα) σας έχουμε μιλήσει από πολύ παλιά και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι μία από τι πιο πολυδιαβασμένες μας (σημάδι ότι έχετε κάνει και εσείς πολλά καλέσματα για καφέ ή πρωινό) και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Ωστόσο, είχαμε πολύ καιρό να οργανώσουμε ένα brunch με φίλες στο σπίτι και έτσι πριν λίγες μέρες αποφάσισα με πολλή χαρά να καλέσω στο σπίτι μου μαμάδες από την τάξη του γιου μου για καφεδάκι.   

    Πρόσκληση για Brunch στο σπίτι: ιδέες για νόστιμες συνταγές

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι

    Με κάποιες από αυτές έτυχε να γνωρίζομαι από παλιά ή από το νηπιαγωγείο, ενώ με κάποιες άλλες η γνωριμία έγινε φέτος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πρωινή κουβέντα και τα θέματα γύρω από τα παιδιά μας και το σχολείο έγινε ο λόγος που μας έκανε μια μεγάλη παρέα. Και μιας και παρέα θα συνεχίσουμε να είμαστε ώσπου τα παιδιά μας να πάνε τουλάχιστον στην έκτη, γιατί να μην γνωρίσουμε λίγο καλύτερα η μία την άλλη;

    Η αρχή για τις πιο “οικείες” συναντήσεις μας έγινε με το κάλεσμα για ουζάκι στο σπίτι μιας άλλης μαμάς επ’ ευκαιρίας της αποκριάς. Και τι δεν είχε ετοιμάσει! Ένα σωρό σαλάτες, πίτες και ορεκτικά! Περάσαμε υπέροχα και χαλαρώσαμε ως την ώρα που έπρεπε να πάμε να πάρουμε τα παιδιά από σχολείο. Του δώσαμε και κατάλαβε δηλαδή! Εκείνη την ίδια μέρα ήταν που πήρα κι εγώ την απόφαση να τις καλέσω για καφέ και πρωινό στο σπίτι μου. Αυτή τη φορά το “έγκλημα” ήταν ακόμη πιο οργανωμένο μιας και μαζευτήκαμε γύρω στις 12 μαμάδες!! 

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Πρωινο-μεσημεριανό κάλεσμα υπερπαραγωγή μιας φίλης-μαμάς από το σχολείο.

    Ιδέες για εδέσματα για ένα brunch με φίλες στο σπίτι

    Μια ανθομελένια όμως δεν γίνεται να μην κάνει και την ετοιμασία της φυσικά, πόσο μάλιστα αν πρόκειται για τόσα άτομα! Λόγω του ότι το κάλεσμα ήταν για τις 10 το πρωί έπρεπε φυσικά να έχω κάνει την ανάλογη ετοιμασία ώστε όλα να είναι στην ώρα τους. Και μιας και ο χρόνος ήταν λίγος (είχα άρρωστη την μικρή τις προηγούμενες μέρες και την προηγούμενη δούλευα ως τις 9.30) έπρεπε να οργανωθώ! Αρχικά παρήγγειλα σε μια αγαπημένη τότε φίλη τα cupcakes σοκολάτας τα οποία ήξερα ότι ήταν θεικά!

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch με φίλες στο σπίτι
    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch με φίλες στο σπίτι – Cupcakes σοκολάτας

    Την προηγούμενη μέρα έφτιαξα τα αγαπημένα μας μπισκότα των παιδιών μου σε διάφορες γεύσεις. Η ζύμη είχε ξύσμα πορτοκαλιού στη βάση της. Όμως άλλα τα μπισκότα είχαν σταγόνες σοκολάτας, άλλα ινδοκάρυδο, άλλα είχαν κανέλα, άλλα κακάο κι άλλα σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα. 

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Μπισκότα για brunch με φίλες στο σπίτι
    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch με φίλες στο σπίτι – ΙΔέες για κέρασμα

    Το πρωί, ετοιμάζοντας τα παιδιά για το σχολείο, έβγαλα να ξεπαγώσουν μικρά ντόνατ που προμηθεύτηκα την προηγούμενη μέρα, φρεσκότατα, από ένα γειτονικό μαγαζί και είχα βάλει απευθείας στην κατάψυξη. Ήταν τόσο αφράτα σαν να τα είχα φτιάξει το ίδιο πρωί. 

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch στο σπίτι με φίλες – Ντόνατ
    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch με φίλες στο σπίιτι

    Αφού πήγα τα παιδιά στο σχολείο, τακτοποίησα το σπίτι και έστρωσα το τραπεζάκι του σαλονιού, έβαλα στο φούρνο να ψήνεται μια πίτα περέκ (με πεθερά πόντια δεν θα μπορούσα να μην μάθω να φτιάχνω). Μπορώ να πω πως εκείνη τη μέρα η πίτα περέκ είχε την τιμητική της! Άλλες γνώριζαν για την ποντιακή αυτή πίτα αλλά δεν τολμούσαν να φτιάξουν κι άλλες δεν την ήξεραν καν. Ίσως να γίνω η αφορμή και να την φτιάξουν κι εκείνες. 

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch με φίλες στο σπίτι με πίτα περέκ
    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch με φίλες στο σπίτι

    Στα γρήγορα έφτιαξα και λίγη ταπεινή κρέμα άνθος αραβοσίτου που αγαπάμε ιδιαίτερα στο σπίτι μας. Ωστόσο δεν έφτιαξα πολλα μπολάκια γιατί ήξερα ότι δεν θα τιμηθεί ιδιαίτερα μιας και όλα τα υπόλοιπα ήταν τόσο λιμπιστικά.

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch στο σπίτι με φίλες – Κρέμα άνθος αραβοσίτου
    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch στο σπίτι με φίλες – Κρέμα άνθος αραβοσίτου

    Και για το τέλος άφησα τις γνωστές πια σε όλους τηγανίτες που για μια ακόμη φορά ενθουσίασαν! Τις έφτιαξα πολύ γρήγορα με το αγαπημένο μου τεπανγιάκι! Απλά υλικά που βρίσκονται σε όλα τα σπίτια φτιάχνουν ένα τόσο ταπεινό, κατ΄ εμέ γλύκισμα, που όμως ικανοποιεί γευστικά μικρούς και μεγάλους. 

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch στο σπίτι με φίλες – Τηγανίτες

    Φυσικά από ένα πρωινό κάλεσμα δεν μπορούσαν να λείπουν τα κρουσανάκια αλλά και το ψωμί, το οποίο κόπηκε σε λεπτές και μικρές φετούλες (ρωτήστε το φούρνο σας… πιθανότατα να έχει το ειδικό μηχάνημα που κόβει το ψωμί σε φέτες). Μπορούσε κανείς να τα συνοδέψει με βουτυράκι, μέλι, μαρμελάδα ή μερέντα. Αν και τελικά στα παραπάνω βούτηξαν περισσότερο οι τηγανίτες!!

    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch στο σπίτι με φίλες
    Δεκατιανό ή brunch με φίλες στο σπίτι
    Brunch στο σπίτι με φίλες

    ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ

    Οι μαμάδες έφεραν κι αυτές τα δικά τους χειροποίητα ή μη εδέσματα και το τραπέζι γέμισε ασφυκτικά και εννοείται πως μεσημεριανό δεν φάγαμε! Τους είχα ετοιμάσει κι ένα μικρούλικο δωράκι. Εκτύπωσα για όλες τις μαμάδες τη λίστα του Ανθομέλι από την ανάρτηση για το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο και τους πρότεινα να την βάλουν στο ψυγείο τους για να τους δίνει ιδέες. Κι όταν με ρώτησαν πού θα βρουν τις συνταγές, τους είπα φυσικά ότι πολλές από αυτές μπορούν να τις βρουν στο Ανθομέλι!


    Διαβάστε περισσότερα


    Η καφετιέρα δεν σταμάτησε να φτιάχνει καφέ κι εμείς δεν βάλαμε γλώσσα μέσα ως την ώρα που φύγαμε όλες μαζί για να πάρουμε τα παιδιά μας από το σχολείο. Κι αν ρωτάτε που χωρέσαμε… θα σας απαντήσω με μια παροιμία “Όλοι οι καλοί χωράνε”

    Τελικά δεν είναι δύσκολο ανθομελάκια μου. Κι εκτός από οργάνωση θέλει καλή διάθεση, σας το έχουμε πει κι άλλες φορές! Μην διστάσετε να ανοίξετε το σπίτι σας και να κάνετε νέους φίλους (κι ας μη γίνουν κολλητοί σας). Σημασία έχει να περνάτε καλά! Προσωπικά αν και έτρεχα για να τα προλάβω όλα, πέρασα τόσο όμορφα που δεν ένιωσα καμία κούραση. Ευχαρίστως θα το ξανακάνω!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    16 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Αχ τι ωραία που φαίνονται όλα!! Και φαντάζομαι τη νοστιμιά τους! Περιμένω πως και πως να έρθει το καλοκαίρι να οργανώσω και τα δικά μου (εβδομαδιαία παρακαλώ!)

    2. Πανέμορφα τα περάσατε βλέπω και νοστιμότατα!!!!! :)) Θέλω κι εγώ να το κάνω κάποια στιγμή αυτό. Είναι ένας τρόπος να γνωριστούμε καλύτερα οι μαμάδες που έχουμε πρωτάκια!

      • Η πρωινή εργασία δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εργάζεται κάποιος αγαπητέ/τή ανώνυμε/η! Πολλές από αυτές τις 12 μαμάδες είναι εργαζόμενες και εργάζονται από το μεσημέρι και μετά ή τα απογεύματα (όπως κι εγώ αλλά και η αδελφή μου) στον τομέα της εκπαίδευσης ή έχουν σπαστό ωράριο! Ελπίζω να έλυσα την απορία σου…
        Kathy by anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης