ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εβδομαδιαίο μενού και μια λίστα για τα ψώνια (με δωρεάν εκτυπώσιμα)

    Καμιά φορά που είμαι ενθουσιασμένη με κάτι, νιώθω ότι ζαλίζω τόσο πολύ τους φίλους μου με αυτό που στο τέλος τους έρχεται να μου πουν, “έλεος, φτάνει!”. Έτσι, έχει συμβεί φέτος και με το πρόγραμμα εβδομαδιαίου μενού που αναρτώ στο ψυγείο μου κάθε βδομάδα για να είμαι προετοιμασμένη και να μην χάνω χρόνο με το τι θα ετοιμάσω για φαγητό και να αποφύγω αυτό το καθημερινό “τι θα φάμε σήμερα;” Σε αυτό βέβαια πρέπει να πω ότι με βοήθησε πολύ και η αδερφή μου, η οποία ετοίμασε πέρυσι το εκτυπώσιμο για το εβδομαδιαίο πλάνο του σχολικού κολατσιού και για το μεσημεριανό φαγητό της οικογένειας. Εγώ με αυτά σώθηκα!

    Πώς οργανώνω το μενού της εβδομάδας

    Και μιας και είμαι ενθουσιασμένη να σας πω ακριβώς τι έκανα:

    Κάθε Παρασκευή βράδυ (σχεδόν) επέλεγα τα φαγητά που αρέσουν στην οικογένειά μου ή που είχαμε καιρό να κάνουμε. Μία ημέρα την εβδομάδα είχα σίγουρα μακαρόνια, που δεν υπάρχει περίπτωση να λείψουν από το τραπέζι μας και υπολόγιζα ότι σίγουρα μία φορά την εβδομάδα, συνήθως Σ/Κ, θα φάμε έξω ή στην πεθερά μου. Οπότε έγραφα το μενού στα κουτάκια.

    Συνέχεια είχε το σούπερ μάρκετ: Κάθε φορά που λέγαμε με τον άντρα μου να κάνουμε οικονομία δεν το καταφέρναμε ποτέ. Φέτος το καταφέραμε και αυτό με την σωστή οργάνωση. Αφού, λοιπόν, έβγαζα το μενού, γράφαμε όλα όσα θα χρειαζόμασταν την εβδομάδα, συν τα προϊόντα της λαϊκής, την οποία επισκέπτεται ο Κώστας κάθε Σάββατο και έτσι δεν χρειαζόταν μέσα στην εβδομάδα να πάμε σούπερ μάρκετ εκτός φυσικά, έκτακτης ανάγκης. Έτσι, πετύχαμε και οργάνωση και οικονομία!

    Online shopping για το σπίτι

    Αν συνηθίζετε να ψωνίζετε τα είδη του supermarkt online τότε είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για να κάνετε οικονομία γιατί έτσι δεν επηρεάζεσαι τόσο απ’ όσα βλέπεις. Επίσης δεν χάνεις καθόλου χρόνο στο πήγαινέλα και δεν κουράζεσαι με το κουβάλημα. Έρχονται τα ψώνια στην πόρτα σου! Όταν μάλιστα είναι και δωρεάν τα μεταφορικά τότε επιλέγεις αυτό το σούπερ μάρκετ!

    Εκτυπώσιμο πρόγραμμα για το μενού και τα ψώνια της εβδομάδας

    Και αφού σας τα είπα όλα, καιρός να πάμε στην Κατερίνα, η οποία όταν είδε την τρέλα μου αποφάσισε να φτιάξει ένα καλύτερο πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες μου, χεχε! Πάμε να το δούμε.

    Γράφουμε το εβδομαδιαίο προγραμματισμένο μενού, ένα πιάτο για κάθε μέρα της εβδομάδας και μετά γράφουμε μια λίστα με τα ψώνια που θα χρειαστούμε. 

    Εβδομαδιαίο μενού και μια λίστα για τα ψώνια (με δωρεάν εκτυπώσιμα) 1
    Εδώ φυσικά βλέπετε μέρος του εκτυπώσιμου Νο 2!

    Το καλό με αυτή τη λίστα είναι πως χωρίζεται σε κατηγορίες. Κρέας/ψάρια, κατεψυγμένα, τρόφιμα (ξέρετε το γνωστό ντουλάπι-μπακάλης που τα έχει όλα), απορρυπαντικά κλπ.

    Η Κατερίνα ετοίμασε μάλιστα 2 λίστες: Η μία λίστα για τα ψώνια είναι με γραμμές στην κάθε κατηγορία με 2 κουτάκια ώστε να σημειώσουμε πρώτον τις ποσότητες ή τα τεμάχια του προϊόντος που θέλουμε να αγοράσουμε και δεύτερον να τσεκάρουμε σε περίπτωση που έχουμε κάποιο εκπτωτικό κουπόνι (όλο στράφι πάνε τα καημένα και είναι κρίμα). Η άλλη λίστα για τα ψώνια είναι πιο απλή και χωρίς γραμμές. Επιλέξτε όποια σας βολεύει και σας αρέσει. 

    Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να οργανώσετε το εβδομαδιαίο μενού σας μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε τα εκτυπώσιμά μας. Εκτυπώστε τα, βάλτε τα σε εμφανές σημείο στην κουζίνα σας και κάθε φορά που κάτι τελειώνει ή θυμάστε να αγοράσετε κάτι απαραίτητο για το σπίτι σημειώστε το!

    Πως να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο

    Για να κατεβάσετε δωρεάν το εκτυπώσιμο και να το εκτυπώσετε σε καλή ανάλυση κάντε εγγραφή στο newletter μας συμπληρώνοντας το μέιλ σας και το όνομά σας (προαιρετικά) στο παρακάτω κουτάκι. Μόλις πατήσετε το κουμπί εγγραφή θα εμφανιστεί στη θέση του ένα λινκ για να το πατήσετε και να κατεβάσετε το pdf δωρεάν εκτυπώσιμο. Από εκεί και πέρα θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα εκτυπώσιμα του Ανθομέλι σε οποιαδήποτε ανάρτηση κι αν ανοίξετε στο μέλλον.

    Σας αποχαιρετώ για την ώρα με μερικές ακόμα προτεινόμενες αναρτήσεις σχετικά με την οργάνωση του φαγητού.

    Callie and Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλημέέέέρα!
      Αυτό με τα εκπτωτικά κουπόνια που αναφέρεις και συμπεριλάβατε και στις λίστες σας, κορίτσια, είναι super…. Είμαι κι εγώ μια από τις ξεχασιάρες, στα περί οικονομίας, νοικοκυρές!
      Ευχαριστούμε! Φιλιά πολλά!!!

    2. Ωραία ιδέα κορίτσια μου! Αν και δεν μου ταιριάζει η τόση οργάνωση, αλλά οπωσδήποτε είναι ένας καλός μπούσουλας. Φιλάκια

    3. Είναι πολύ πρακτικά αυτα τα εκτυπώσιμα κορίτσια. Και μάλιστα το πρωτο μετα πολλά χρωματα ειναι τόσο χαρουμενο. Χρειαζόμαστε οργάνωση είναι αλήθεια. Ευχαριστουμε πολύ. Φιλάκια.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης