Μια καρέκλα για τη… γλάστρα σας!

Kathy
Προχθές το πρωί γυρνώντας από το σχολείο των παιδιών είδα τον γείτονά μας, τον κύριο Π., να καθαρίζει τον κήπο του. Ένας συμπαθέστατος και χαμογελαστός συνταξιούχος, που μάλιστα δεν ακούει και πολύ καλά και πρέπει να του μιλάω δυνατά, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του, την κυρία Ο., έχουν έναν όμορφο κηπάκο με μπαξέ και λίγα δέντρα και λουλούδια!  Είχε μόλις κουρέψει το γκαζόν και σκάλιζε το χώμα στα παρτέρια του για να αρχίσει σιγά σιγά να φυτεύει.  «Αφού βγήκε ο κύριος Π. στην αυλή, πρέπει κι εγώ σιγά σιγά να συμμαζεύομαι. Ήρθε η ώρα για τις ανοιξιάτικες κηπουρικές εργασίες», σκέφτηκα! «Καλημέρα! Μπήκε η Άνοιξη», του φωνάζω! Και πιάσαμε συζήτηση για τα δέντρα και τον κήπο του. 
 
Με αφορμή αυτή μας την συζήτηση, θυμήθηκα κάποιες φωτογραφίες που είχα βγάλει από μια κατασκευή που είχε κάνει πέρυσι ο μπαμπάς μου. Η εποχή είναι ότι πρέπει για να την φτιάξετε αν σας αρέσει κι εσάς γιατί μετά θα αρχίσουν τα φυτέματα και τα ποτίσματα! 
 
Την συγκεκριμένη καρέκλα, να φανταστείτε, την βρήκε στα σκουπίδια! 
 
Αρχικά έπρεπε να την τρίψει. Έπειτα την έβαψε με την τεχνική που δίνει παλαιότητα. Μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση με τις καρέκλες και το παγκάκι πως γίνεται.
Έβγαλε το τετράγωνο ψάθινο κάλυμμά της (το σημείο όπου καθόμαστε) και έκοψε στα ίδια μέτρα ένα κομμάτι νοβοπάν. 
Έκανε με τη σέγα μία τρύπα στη μέση ώστε να μπαίνει η γλάστρα και το τοποθέτησε στη θέση του στερεώνοντάς το με βίδες.
 
Έτοιμη η καρέκλα-γλάστρα! 

Αξίζει να το δοκιμάσετε, δεν είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν έχετε κάποια καρέκλα την οποία δεν σας κάνει καρδιά να την πετάξετε.  
Αν η δική σας έχει ξύλινο «κάθισμα» μπορείτε απλά να κάνετε πάνω σε αυτό ένα κυκλικό άνοιγμα με την σέγα και να μην χρειαστείτε καν νοβοπάν. 
diy_glastres_karekles
 
Τι λέτε θα το τολμήσετε; Αν μάλιστα προσθέσετε κι ένα ηλιακό φαναράκι θα είναι όμορφα και το βράδυ!
 

 

 Αχ, είναι τόσο κοντά η άνοιξη! Και μας έχει λείψει τόσο πολύ! Εσάς; 

Kathy