ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πλέξιμο με τα χέρια ή arm knitting

    Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται… λέει ο λαός, και συνέβη και σε μένα με την κουμπάρα μου (χαχα, “τα τρελά πνεύματα” θα έπρεπε να λέει!). Εδώ και μέρες έβλεπα στο pinterest την καινούργια μόδα στα πλεκτά κασκόλ που φτιάχνονται με τα χέρια! Ναι, με τα χέρια! Το έχετε δει κι εσείς; Πραγματικά εντυπωσιακά παχιά κασκόλ που με τη χρήση χοντρού μαλλιού μπορείς να τα φτιάξεις με μια συγκεκριμένη τεχνική χωρίς βελόνες! Ουάου, είπα, αυτό είναι ακόμα και για μένα που είμαι άσχετη! Τα βιντεάκια μάλιστα που είχα δει ήταν πραγματικά κατατοπιστικά και σε μία ώρα το πολύ θα είχα έτοιμο το τέλειο κασκόλ και μάλιστα από αυτά που μπαίνουν σαν “κολάρο”, δηλαδή που δεν έχουν άκρη.

    Μέχρι όμως εγώ να κουνηθώ, να πάρω κλωστές (γιατί στο σπίτι σε αυτή την φάση κυκλοφορούσαν μόνο λεπτά κουβάρια μαλλιού για κάτι στεφάνια που έφτιαχνα), δεχτήκαμε ένα κάλεσμα για φαγητό από τους κουμπάρους μας. Η Εύη, λοιπόν, ήταν ενθουσιασμένη. Κάτσε μου, μου λέει, να σου φέρω αυτά που έφτιαξα! Και τι να δω! Μια αγκαλιά κασκόλ σε υπέροχα χρώματα!Πλέξιμο με τα χέρια ή arm knitting 1

     Πλέξιμο με τα χέρια ή arm knitting 3
     
    Ενθουσιασμένη, λοιπόν, μου είπε ότι είδε το σχέδιο σε μία γνωστή της, η οποία της έφτιαξε και ένα. Ε, αυτό ήταν! Ήταν αποφασισμένη να το φτιάξει και μόνη της κι ας μην έχει καμία γνώση από πλέξιμο. Και τα κατάφερε και είναι τόσο εντυπωσιακά που την ρωτάνε όλοι από που το πήρε!

     Πλέξιμο με τα χέρια ή arm knitting 5

    Οπότε ανθομελάκια, προμηθευτείτε το αγαπημένο σας χρώμα σε μάλλινο κουβάρι, πατήστε το link εδώ και σε μία ώρα θα έχετε ένα χειροποίητο κασκόλ! Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής μπορεί η πρώτη φορά να μην σας πετύχει καθόλου. Μην τα παρατήσετε όμως, η Εύη μου είπε ότι μετά από μία μόνο αποτυχημένη προσπάθεια, τα χέρια της πήγαιναν σχεδόν από μόνα τους, σαν ρομπότ! Οπότε μην απογοητευτείτε! Το καλό μάλιστα είναι ότι μπορεί να ξηλωθεί πολύ εύκολα… άρα εάν κάνετε κάποιο λάθος, don’t give up, do it again!

    Updated: Βρείτε εδώ κι ένα ακόμη βιντεάκι πιο αναλυτικό ακόμη που βοήθησε την Κατερίνα να φτιάξει και εκείνη τα δικά της κασκόλ. Κι εδώ ένα ακόμα που θα σας βοηθήσει στο τελείωμα του κασκόλ (και με φουντάκια αν θελήσετε) αλλά θα δείτε και αρκετά tιps που θα σας διευκολύνουν αφάνταστα πολύ!

     Πλέξιμο με τα χέρια ή arm knitting 7

    Ελπίζω να σας βρήκα μια ωραία ασχολία για το Σαββατοκύριακο! Να περάσετε όμορφα αυτό το τρελό σαββατοκύριακο της αποκριάς!

    Κάλη

    Y.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες google it ως arm knitting. 

    Y.Γ.2  Επίσης εύκολο είναι και το finger knitting… ακόμα και στα παιδικά δαχτυλάκια αν έχουν υπομονή τα μικρά σας!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης