ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  To χρονικό μιας φωτογραφίας με γκι

  Τα πάντα ξεκινάνε από κάπου… μία εικόνα, μία φωτογραφία, μία λέξη… κάτι που θα σε ταρακουνήσει ή απλά θα σου κάνει το “κλικ”! Έτσι συνέβη και σε μένα… όλα ξεκίνησαν από μία φωτογραφία. Ενώ γενικά δεν μπορώ να πω ότι είμαι το παιδί του pinterest… υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες που σου τσιμπάνε την καρδιά. Έτσι έπαθα κι εγώ όταν την είδα. Είπα αυτή είναι για μένα! Θέλω αυτή την φωτογραφία στο αρχείο μου τώρα! Θέλω αυτή την φωτογραφία με εμένα και τον Κώστα. 

  Τώρα θα μου πείτε… που πας βρε κοπελιά με τα 65 σου κιλά και και με την κοιλουμπίτσα του Κώστα. Δηλαδή να έχουμε και λίγο το γνώθι σ’ αυτόν! Εντάξει, τα ξέρω όλα αυτά, αλλά εγώ είχα κολλήσει και μάλιστα με τη λογική ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα πηγαίναμε στην Ελάτη που ΘΑ είχε χιόνι… είπα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή!

  Πράγματι, όταν φτάσαμε εκεί, μην σας πω ότι περίμενα πως και πως το χιόνι μόνο για να στηθώ και να βγάλω αυτή την φωτογραφία! Περίμενα, περίμενα, περίμενα… και όσο περίμενα χάρηκα και για κάτι ακόμα! Η Ελάτη ήταν γεμάτη από δέντρα γκι! Πόσο τα αγαπώ! Μέσα από τα αγκαθωτά τους φύλλα, ξεπροβάλλουν αυτοί οι κατακόκκινοι καρποί και το κάνουν μοναδικό! 

  Ξέφυγα από το θέμα… επιστρέφω! Λοιπόν, Χιόνι-Κάλη, 1-0 (χιόνι ούτε για δείγμα) Γκί-Κάλη, 0-1… (γεμάτη η Ελάτη) ή έτσι νόμιζα; Όλα τα βρωμογκί ήταν μέσα σε αυλές… μα ούτε ένας θάμνος, ένα δεντράκι, κάτι βρε αδερφέ για να μπορέσουμε να κόψουμε ένα τόσο δα μικρό κλαδάκι! 

  Όταν αποφάσισα ότι όταν κάνουμε όνειρα, δεν σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν κιόλας, την είδα αλλιώς! Θα την κάνω την φωτογράφιση αλλά σε ανοιξιάτικο τοπίο! Ανεβήκαμε, λοιπόν, σε ένα λόφο στο χωριό που έχει και μια παιδική χαρά και αφού αφήσαμε τα παιδιά να λυσάξουν εμείς επιδοθήκαμε σε πόζες και κλικ-κλικ! Φωτογράφος η Εύη, η κουμπάρα μου, και εμείς αρχίσαμε να προσπαθούμε να ποζάρουμε!

  Κι εκεί αρχίσανε τα δύσκολα! Μπορεί ο άντρας μου να είναι δυνατός αλλά όχι και τόσο που να μπορεί να με σηκώσει από το έδαφος και να μπορεί να με κρατήσει και να φιλιόμαστε και να βγάλουμε και φώτο! Αλλαγή σχεδίου, λοιπόν! Ανέβηκα σε ένα πεζούλι ώστε να είναι πιο εύκολο να με σηκώσει. Εντάξει, εκεί βολευτήκαμε! Μετά πώς να με κρατήσει για να μην φαίνεται ότι έχει ιδρωκοπήσει ο άνθρωπος! 

  Και κάπου εκεί παρατηρήσαμε ότι στην αυθεντική φωτογραφία, το ζευγάρι δεν είναι και τόσο φυσιολογικό όσο φαίνεται αρχικά. Και επειδή το προσπάθησα δεν μπορείς να κρατάς ισορροπία χωρίς έστω με το ένα χέρι να κρατάς καλά τον ώμο του άντρα! Καταλήξαμε ότι μάλλον ψιλομούφα είναι η φωτογραφία. Κολάζ, σκοινί που την κρατάει, μια καρέκλα από κάτω που την εξαφάνισαν αργότερα… κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί σίγουρα δεν μπορούμε σε μια φωτογραφία να καταφέρουμε! Μετά, λοιπόν, από μερικές λήψεις πετύχαμε τελικά αυτήν εδώ την φωτογραφία!  

  To χρονικό μιας φωτογραφίας με γκι

  Πώς σας φαίνεται; Not Bad! Τουλάχιστον στα μάτια μου φαίνεται υπέροχη. Εντάξει, ίσως όχι υπέροχη μιας και με ενοχλεί αυτή η σκιά στο πρόσωπο του Κώστα και το μαλλί που πέφτει μέσα στα μάτια μου αλλά τουλάχιστον είναι μία φωτογραφία που θα θυμάμαι για πάντα λόγω του γέλιου που ρίξαμε όταν την βγάζαμε! Χαχα! Αν παρατηρήσετε, επίσης, θα δείτε ότι δεν υπάρχει γκι στη δική μας φωτογραφία!!! Γκρρρρρ!!!

  Εδώ ομολογώ πως δεν θα τα είχα καταφέρει αν ο άντρας μου δεν έκανε ένα μικρό ατόπημα! Έκλεψε ένα μικρό κλαδάκι γκι από μια αυλίτσα! Τι ψυχή έχει ένα τόσο δα μικρό κλαδάκι! Εντάξει, αμαρτία ομολογουμένη, ουκ έστι αμαρτία, ε; Μην τα πολυλογώ όταν το πήρε, η φωτογραφία είχε ήδη βγει και έτσι δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ξαναστηθούμε! Το πήραμε όμως μαζί μας… με την σκέψη να κάνω μια ανάρτηση αφιερωμένη σε αυτό το γκι!

  To χρονικό μιας φωτογραφίας με γκι

  Περισσότερες ιδέες για φωτογράφιση των παιδιών ή οικογενειακή θα βρείτε εδώ.

  Οικογενειακή φωτογράφιση

  Πάλι όμως με πρόλαβαν όμως! Θεέ μου, πόσο τσατίζομαι όταν θέλω να γράψω κάτι και με προλαβαίνει κάποιος άλλος! Και τι εκνευριστικό όταν αυτός ο άλλος είναι ένα άνθρωπος που αγαπώ! Ποιος άλλος από την Κατερίνα των ΚαΠα! Όταν είδα ότι έγραψε για το γκι (Το γκυ της αγάπης), μου ήρθε εγκεφαλικό! Χαχα!!! Ωστόσο, η ανάρτησή της είναι υπέροχη, όπως πάντα, και έτσι κάλμαρα και αποφάσισα ότι αφού με κάλυψε αυτή στα στοιχειώδη, να επιδοθώ σε μία ακόμη φωτογράφιση! Κάθε εμπόδιο σε καλό βλέπετε!

  Αυτή τη φορά, η φωτογράφος ήταν η αδερφή μου στο σπίτι μας!! Κάνοντας μια βόλτα στο pinterest επιλέξαμε την φωτογραφία που μας άρεσε και έτσι αρχίσαμε να στηνόμαστε! Το κακό όμως με εμένα είναι ότι δεν έχω υπομονή για την τελειότητα! Και έτσι μην περιμένετε να δείτε φωτογράφιση a la pinterest αλλά σίγουρα μια φωτογραφία που για ακόμη μία φορά θα μείνει στην καρδιά μας!!! Αυτή τη φορά με την Μελιτούλα μας η οποία σε γενικές γραμμές ήταν συνεργάσιμη, βγάλαμε μια φωτογραφία με το γκι. Γιεεεεεε!! Για δείτε:

  Η Μαμά με τον Μπαμπά

  To χρονικό μιας φωτογραφίας με γκι

  Ο Μπαμπάς με την Μελίτα

  To χρονικό μιας φωτογραφίας με γκι

  Η Μαμά με τη Μελίτα 

  Η οποία με άρπαξε μόνη της μετά από τόσο φιλιά που είχε δει!

  To χρονικό μιας φωτογραφίας με γκι

  Όπως βλέπετε δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις φωτογραφίες που βλέπετε στο διαδίκτυο, ούτε σε στήσιμο ούτε σε επεξεργασία (άλλωστε δεν είμαι και πολύ καλή σε αυτό!). Είναι όμως δυο στιγμές όμορφες σε αυτές τις γιορτές, γλυκές που θα μου μείνουν στην μνήμη μου με αγάπη! Για αυτό μην κολλάτε με την τελειότητα. Δεν υπάρχουν ούτε τέλειες γιορτές, ούτε τέλειες φωτογραφίες! Υπάρχουν μόνο στιγμές, όμορφες, ζεστές και οικογενειακές! Και αυτό ήταν για μένα! Και μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από μία και μόνο φωτογραφία!!!

  Καλή Χρονιά αγαπημένα Ανθομελάκια!!!

  Κάλη

  Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

  Callie
  Callie
  Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

  42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δε σταμάτησα να χαμογελάω με την ανάρτησή μου…υπέροχες εικόνες γεμάτες αγάπη, ζεστασιά και ασφάλεια..να ναι καλά η Σοφία με τις ιδέες της..χεχε..Καλή χρονιά Κάλλη μου!!με ομόνοια, αγάπη, υγεία και σύμπνοια στις οικογένειές μας!!!

  2. Καλημέρα Κάλη μου! Είδες τι μπορεί να σου κάνει μια φωτογραφία? χιχιχι Όλες τις βρήκα υπέροχες, είστε μια υπέροχη οικογένεια! Φτου φτου σκόρδα! Καλή χρονιά, φιλάκια

  3. Εμένα η πρώτη φωτό(το πρότυπο να πούμε)δεν μου αρέσει καθόλου από άποψη στησίματος,όλα τα υπόλοιπα τέλεια δεν λέω(φως,έκθεση,επεξεργασία).
   Η δική σας αντιθέτως από άποψη περιεχομένου και στησίματος είναι πολύ,πολύ,πολύ καλύτερη!Απλά από τεχνικής άποψης δεν είναι επαγγελματική.Θα έπρεπε να έχετε εξοπλισμό(φώτα και κάμερες και φακούς)πολλών χιλιάδων ευρώ για να γίνει αυτό.

   Με βάση λοιπόν τα μέσα που είχατε βάζω 10 με τόνο!!!!

   Φιλιά και Καλή χρονιά!

  4. "Όλα τα βρωμογκί ήταν μέσα σε αυλές…"… χαχαχαχαχα!
   Ξεκίνησα να γελάω από αυτή την φράση κι έπειτα και δεν σταμάτησα να χαμογελώ μέχρι και τώρα που σου γράφω!
   Εγώ πάλι θα πω, ότι είναι πολύ καλύτερες οι δικές σας φωτογραφίες! Γιατί όπως λες είναι ψιλομούφα οι άλλες! Ενώ οι δικές σας είναι τόσο αληθινές, τόσο ζεστές!
   Άσε που με έβαλες σε μπελάδες! Ήδη μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να δοκιμάσω να κάνω κάτι τέτοιο!

   Φιλάκια πολλά και στους 3 σας!

  5. Μα τις 1000 ψηφιακές φωτογραφικές! (σου θυμίζω κάτι;)Τελικά τα καταφέραμε! Υπέροχες έγιναν με λίγη επεξεργασία!
   Σύμφωνα πάντως με αυτά που διάβασα στην ανάρτηση της Κατερίνας, κατά το έθιμο, στην αρχή του χρόνου πρέπει να φιληθείς κάτω από ένα Γκυ…για καλή τύχη! Είναι σύμβολο ειρήνης, αγάπης, γονιμότητας ευημερίας!
   Εύχομαι όλα τα παραπάνω να πραγματοποιηθούν για την οικογένειά σου αδελφούλα!
   Κατερίνα

  6. Καλη χρονια! Συγνώμμη αλλά οι φωτογραφίες στο σπίτι ειναι σαφως καλύτερες από την αρχική που σε ενεπνευσε. Και με την αδεια σου αφου εβαλες το σημα pinterst θα μπουν στον αντιστοιχο φακελο με τις καλυτερες φωτογραφίες φωτογραφισεης με παιδια τα Χριστουγεννα!!! Απίθανη ιδεα και να περνατε παντα τοσο ομορφα και χαμογελαστα.

  7. χαχαχα μα είσαι απίστευτη! Εντάξει από την αρχή γελάω! Τα όμορφα γκυ μετατράπηκαν σε "βρωμογκυ", οι όμορφες φωτογραφίες "πειραγμένες" και τα νεύρα τσίτα! Α ρε Κάλη μπράβο!
   Έτσι απλά για να ξέρεις, μου άρεσαν όλες τελικά, αλλά η φωτό όπου το Μελιτάκι κρατάει το γκυ από πάνω σας, είναι πανέμορφη! Δεν της λείπει τίποτα! Νομίζω ότι τα καταφέρατε μια χαρά!
   Καλή χρονιά τρελιάρικα Ανθομελάκια

  8. Κάλη μου οι δικές σας φωτογραφίες αποπνέουν πολύ αγάπη και αυτό έχει σημασία και όχι η πόζα!! Ειδικά με τις οικογενειακές ξετρελάθηκα. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου, πάντα υγεία και ευτυχία! Φιλιά

   • Αθηνά μου ευχαριστώ πολύ! Παρόλες τις δυσκολίες και την ένταση των ημερών, σε αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται η πραγματική εικόνα της οικογένειάς μας. Σε φιλώ.

  9. Εντάξη κοπελιά με κάλυψες…είσαι θεότρελη! Η φωτο τέλεια κι αυτή με το "ου"…(το κόκκινο είναι το "ου"…ή ελληνιστή "αρκουδοπούρναρο" ναι είμαι εκνευριστική το ξέρω)…όμως για να συνεχίσω οι φωτο τέλειες όλων με όλους αλλά πιο πολύ αυτή χωρίς το φυτό κι εσύ με το αγόρι σε τρελό κέφι! όμως αυτή με την Οικογένεια σας και το Μελιτάκι να κρατά το κλαδάκι είναι πανέμορφη…Συγκινητική…που να δεις τη δική μας…αχ…αχ…αχ….Αγαπημένα μου κορίτσια, μακάρι να σας πάει καλά η χρονιά αγάπη…σε όλους σας!…Με υγεία και μπόλικη τρέλα και δημιουργικότητα! Σας γλυκοφιλώ!

   • Θα σε πλακώσω να το ξέρεις! Πες μας ότι αυτό δεν είναι γκι τώρα και θα τα πάρω και άλλο στο κρανίο!!! Τζάμπα φώναζα από την χαρά μου όταν τα είδα! Ου; Ου; Ου; Ε, όχι!!!! Τι είναι αυτό το "ου";;;;; Ακου εκεί αρκουδοπούρναρο!!!! Τσ, τσ, τσ!!! Τζάμπα η ανάρτηση!! χεχε!

  10. Έλα, έχω λιώσει με τόση γλύκα που βγάζουν οι φωτογραφίες σας…. Ειδικά οι τελευταίες με τη Μελίτα, είναι μοναδικές…. Ωραία η φωτό της έμπνευσης, δε λέω, αλλά οι δικές σας βγήκαν το κάτι άλλο!
   Καλή χρονιά ανθομελάκια!

  11. Απολαυστική η ανάρτησή σου¨, Κάλη μου, και υπέροχες οι φωτογραφίες σου!!!! Καλή χρονιά να έχετε, με υγεία, αγάπη και χαρά στο σπιτικό σας!!!!!
   Κρατιόμουν από την αρχή να μη σου χαλάσω την χαρά για το γκύ….αλλά, αφού σου το έγραψε και η Κατερίνα, ε ναί λοιπόν, αυτό που δείχνεις είναι το houx! To γκι έχει λεία φύλλα και λευκούς καρπούς. Και στην Γαλλία, στεκόμαστε κάτω από το γκι για το φιλί της αγάπης.
   Όμως, δεν φταίς εσύ, γιατί απ' όσο έχω καταλάβει, στην Ελλάδα ονομάζουν γκί όλα τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά φυτά. Δες τι γράφει και το site http://www.valentine.gr "Στην χώρα μας με την ονομασία γκι χαρακτηρίζουμε συνήθως όλα τα διακοσμητικά κλαδιά θάμνων και δέντρων που περιέχουν χρωματιστούς καρπούς και χρησιμοποιούνται στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: Το διακοσμητικό φυτό "ilex aquifolius" γνωστό και με την λαϊκή ονομασία αρκουδοπούρναρο, με τους σφαιρικούς κόκκινους καρπούς, στην πραγματικότητα είναι το "ΟΥ" (houx). Το φυτό "Viscum album" ο γνωστός ιξός είναι το πραγματικό "ΓΚΙ" (gui). Τα κλαδιά αυτών των φυτών μαζί με κλαδιά κουμαριάς (Arbutus unedo) και ρούσκου (Ruscus aculeatus και Ruscus hypoglossum ) συγκαταλέγονται στα λεγόμενα γκι διακοσμητικά κλαδιά".

   Και του χρόνου, να είστε καλά και να ξαναβγάλετε φωτογραφίες κάτω από το γκί!
   Φιλάκια!!!!

   • Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις πληροφορίες! Μετά την αρχική μου απογοήτευση και αφού έμαθα ότι μέχρι και η αδερφή μου είχα πραγματικό γκι στο σπίτι της κι εγώ απλά το βρωμοαρκουδοπούρναρο (χεχε!), είμαι χαρούμενη που έστω και μέσα από αυτό κατάφερα να διασκεδάσω. Αν τα ήξερα όλα αυτά… τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχαν συμβεί! Κάθε εμπόδιο σε καλό!

  12. Καλημέρα με το..καφέ στο χέρι κάνω ξεκίνημα της ημέρας στο σερφάρισμα με σένα! Και τί όμορφες εικόνες μας δείχνεις μου γλύκανες το σκέτο καφέ και τη ψυχή μου.Πάντα έτσι γλυκιά μου και..σκέπτομαι τι χαμός θα γινόταν αν εγώ έκανα αυτό το..φιλί στον αέρα σήμερα .Όχι ότι θα το αρνιομασταν αλλά λόγω..κιλών..απαγορευτικό πλέον!Καλημέρα όλη μέρα!

  13. Η φωτογραφία – πρότυπο όπως και μόνη σου κατάλαβες είναι πολύ όμορφη μεν – καραστημένη δε και χωρίς πραγματικό συναίσθημα. Οι δικές σας ξεχειλίζουν από αγάπη, χαρά και κέφι οπότε η επιλογή είναι ευκολάκι! Έκανες πολύ καλά που δεν πτοήθηκες και συνέχισες τις λήψεις γιατί τώρα εκτός από πολύ όμορφες φωτογραφίες έχετε και μια πολύ όμορφη ιστορία 🙂 🙂 🙂 Καλή Χρονιά!!!!!

  14. εγω θα πω μπραβο στον συζηγο που καθοταν και βγαινατε φωτογραφιες! ενα να πεισεις και τον δικο μου που με τα χιλια ζορια να βγουμε μια κανονικη! Τα φιλια μου μου

  15. Εγώ νομίζω πως οι δικές σας φωτογραφίες είναι πολύ καλύτερες γιατί είναι αληθινές. Όχι από θέμα στησίματος αλλά από θέμα συναισθημάτων!! Καλή Χρονιά εύχομαι και πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές που γίνονται υπέροχες αναμνήσεις!

  16. ……..χμχμχμ……εγώ τώρα τί να πώ??Τα είπατε όλα!!!……Κατ'αρχήν ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.Κατά δεύτερον επειδή κι εγώ έχω κάτι τέτοια ''κολλήματα'' με μια σκέψη,με μια φράση,με μια φωτό,κ.λ.π.,σε συγχαίρω για την τόλμη σου και το κέφι σου.Οι φωτό σας είναι απίστευτες!Ζεστές,αγαπησιάρικες,ρομαντικές,αυθεντικές,παραμυθένιες…..Είναι τρέλα και πολύ όμορφο μια οικογενειακή φωτό να μεταδίδει σε αυτόν που την βλέπει το ''δέσιμο'' που έχει η οικογένεια(της φωτό)…..Μπράβο σας….Υγεία κι ευλογία στο σπιτικό σας για το 2015 εύχομαι και να είναι υγιής και καλότυχη η μικρούλα σας!Σας φιλώ…..

  17. Καλ αρχή της νέας χρονιάς με μια όμορφη παιχνιδιάρικη ανάρτηση.Εμένα μου άρεσε η φώτο με την Μελίτα στους Ώμους του Κώστα.Όσο για τα γ κι και εγώ πριν λίγες μέρες εμαθα στην εκπομπή του Ζουγανέλη πως είναι άσπρα.Ήταν σε ερώτηση και μάλιστα απάντησαν λάθος

  18. Πόσο μα πόσο γέλασα με αυτή την ανάρτηση! Τα έγραψες με έναν τρόπο απίστευτο!
   Λοιπόν, θα συμφωνήσω κι εγώ με τις παραπάνω κυρίες, η δική σας εκδοχή είναι πολύ καλύτερη γιατί είναι πιο αυθεντική!
   Θα πω στη Σοφία να προσέχει τι ανεβαζει από δω κ πέρα γιατί εσύ είσαι επικίνδυνη, χαχαχα!
   Αθηνά
   Craftaholic.gr

  19. Χαχα! Πολυ καλη ανάρτηση! Χαμογελουσα σε καθέ σου λεξη που διάβαζα! Και σύμφωνο με ολους οτι οι δίκες φωτο ηταν σαφως καλύτερες! Να έχετε παντα τέτοιες όμορφες στιγμές!

  20. Σας φαντάζομαι να προσπαθείτε να πετύχετε την πόζα!!! Τι γέλιο!!! Πάντως η αγαπημένη μου είναι αυτή στο σπίτι με την Μελίτα στους ώμους του μπαμπά!!! Άψογη!! Θα προσπαθήσω να πίσω τον δικό μας μπαμπά να την αναπαραστήσουμε του χρόνου!! Καλή χρονιά!!!!

  21. Το ξέρεις ήδη, αλλά θα στο πω κι εγώ, οι φωτογραφίες σας είναι πολύ καλύτερες από αυτές του πίντερεστ γιατί είναι αληθινές και γεμάτες αγάπη! Τι όμορφη και γλυκιά ανάρτηση! Μου χάρισε το πρώτο χαμόγελο της ημέρας!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Διαβάστε Επίσης