ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξίδι με ναυτία τέλος!

    Μπορούμε τελικά να νικήσουμε τη ναυτία; Μπορούμε να τη νικήσουμε χωρίς φάρμακα αλλά με κάτι φυτικό; Εγώ τα κατάφερα και σας συστήνω το emecalm. Την αγάπη μου για τα ταξίδια την ξέρετε! Είναι οικογενειακό μας, άλλωστε! Νομίζω μάλιστα ότι ένας λόγος που αγάπησα τον άντρα μου είναι ότι έχουμε την ίδια όρεξη για εξορμήσεις και παρόμοιο γούστο στους προορισμούς που επιλέγουμε. Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ βαριέμαι τις μεγάλες και πολλές διαδρομές και εκνευρίζομαι με τους δύσβατους προορισμούς. Δηλαδή, για να είμαι ειλικρινής, η σωστή λέξη είναι «ανακατεύομαι» και όχι «εκνευρίζομαι»!

    Ταξίδια σε μικρή ηλικία

    Όταν ήμουν μικρή, ένα από τα ταξίδια που κάναμε συχνά με τους γονείς μου ήταν στην Ξάνθη, τη γενέτειρά τους. Πηγαίναμε, ερχόμασταν, εγώ όμως κυρία… Κοιμόμουν σχεδόν σε όλη τη διαδρομή! Αφού να φανταστείτε μετά από κάποια χρόνια και ενώ μιλούσαμε για τη θάλασσα που περνάμε για να πάμε στην Ξάνθη, εγώ ρώτησα: «Ποια θάλασσα; Περνάμε και από θάλασσα;». Ε, που να το ξέρω αφού πάντα κοιμόμουν! 

    Με τα χρόνια κατάλαβα ότι ο ύπνος ήταν η άμυνα του οργανισμού μου απέναντι στη ναυτία. Κοιμόμουν για να μην με πιάσει πονοκέφαλος και να μην ανακατευτώ. Και αν ρωτάτε, όχι, εμετό δεν έκανα συχνά, ευτυχώς! Αλλά έστω και λίγο αν διάβαζα ή αργότερα προσπαθούσα να παίξω με το κινητό, το μετάνιωνα οικτρά! Ούτε χάρτη δεν μπορώ να κοιτάξω για πολλή ώρα. Γενικά, μου χαλάει η διάθεση η ναυτία και σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι πως σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός!

    Ταξίδι με ναυτία τέλος!
    Ταξίδι με ναυτία τέλος! 5

    Τα χρόνια πέρασαν και η αλήθεια είναι ότι το έντονο φαινόμενο της ναυτίας άρχισε να εξασθενεί. Έγινα πια συνοδηγός και, όπως όλοι ξέρουμε, όταν κάθεται κάποιος “μπροστά” η ναυτία μετριάζεται. Μετριάζεται, όμως, μέχρι να γίνει κανείς μαμά και ειδικά ενός παιδιού που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μαμά, νερό! Μαμά, έλα κάτσε δίπλα μου. Μαμά, κράτα μου το χέρι. Μαμά αυτό, μαμά εκείνο. Μα πότε θα κοιμηθεί επιτέλους; Δεν ζαλίστηκε ακόμα; Εντάξει, μην γελάτε! Το έχω πει κι αυτό. Η Μελίτα στα ταξίδια είναι πολύ συνεργάσιμη από τη μία αλλά από την άλλη δεν είναι από τα παιδιά που νυστάζουν πολύ εύκολα (μάλλον της αρέσει περισσότερο να ρεμβάζει) και έτσι βαριέται σχετικά εύκολα και αρχίζει τα «Μαμά»!)

    Στο Ανθομέλι θα βρείτε πολλές προτάσεις για ταξίδια στην αντίστοιχη κατηγορία.

    Θα νικήσω τη ναυτία στο ταξίδι

    Φέτος, λοιπόν, ήμουν αποφασισμένη! Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξω το ταξίδι στην Ελάτη τα Χριστούγεννα χωρίς λίγη βοήθεια! Τέσσερις ώρες δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθεί σερί, οπότε έπρεπε να είμαι προετοιμασμένη για όλα! Και έτσι αποφάσισα για πρώτη φορά να δοκιμάσω κάποιο βοήθημα. Ο φαρμακοποιός μου, λοιπόν, μου πρότεινε ένα καινοτόμο προϊόν που αποδείχτηκε μαγικό! Το emecalm!

    Ταξίδι με ναυτία τέλος! Emecalm
    Ταξίδι με ναυτία τέλος! 6

    To emecalm αποτελεί τη μοναδική φυσική λύση για τη ναυτία και τον εμετό, ανεξάρτητα από τα αίτια που τα προκαλούν. Ταξίδια, εγκυμοσύνη, hangover, ιώσεις, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο αλλά και πολλά άλλα λιγότερα προφανή αίτια όπως το στρες, η υπερφαγία, οι ημικρανίες, ο έντονος βήχας, η έντονη άσκηση και οι εξαντλητικές δίαιτες. 

    Και επειδή ξέρετε ότι δεν θα σας πρότεινα ποτέ κάτι που θα εμπλεκόταν με γιατρούς και συνταγές, αυτό που με έπεισε και εμένα ήταν ότι το emecalm αποτελείται από γλυκόζη και φρουκτόζη σε μεγάλη περιεκτικότητα. Είναι επί της ουσίας ένα ενισχυμένο… μέλι. Και για
    αυτό το λόγο είναι κατάλληλο για παιδιά και εγκύους (τι κρίμα που δεν το ήξερα τότε που ήμουν έγκυος και ανέχτηκα 6 μηνών ναυτίες!) 

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site www.becalm.gr και δείτε και τα υπόλοιπα μαγικά προϊόντα τους.

    Ταξίδι με ναυτία τέλος! Emecalm
    Ταξίδι με ναυτία τέλος! 7

    Κάπως έτσι, λοιπόν, μέσα στο φαρμακείο που πήραμε μαζί μας βάλαμε και το emecalm, το σιρόπι (το λέω γιατί βγαίνει και σε συσκευασία με έξι φακελάκια 1 δόσης για να τα έχετε στην τσάντα σας). Το καλύτερο, όμως, ήταν η γεύση του! Με ένα ροζ-φούξια χρώμα και γεύση κεράσι. Σαν να έπινα λικέρ… χωρίς το αλκοόλ όμως! 

    Επιστροφή στο αυτοκίνητο, λοιπόν, και μπορούσα να γυρνάω όσο συχνά ήθελα προς τα πίσω, να μιλάω στη Μελίτα και να παίξω και πέντε παρτίδες pet rescue στο τάμπλετ! Όπως βλέπετε έκανα πολύ δυνατό crash test!! To ταξίδι από Ελάτη προς Εθνική Οδό (Λαμία) είναι περίπου 1 1/2-2 ώρες (συνδυασμός ίσιου δρόμου με στροφές) και ομολογώ ότι πέρασε χωρίς επεισόδια! Κάναμε και μια στάση στα Τρίκαλα για τουρισμό και φαγητό και έτσι η διαδρομή ήταν αρκετά απολαυστική!

    Ταξίδι με ναυτία τέλος! Emecalm!
    Ταξίδι με ναυτία τέλος! 8

    Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείτε να μην κάνετε ένα ταξίδι εξαιτίας των στροφών και της ναυτίας… σκεφτείτε Aνθομέλι… σκεφτείτε emecalm!

    Kαλά ταξίδια, ανθομελάκια μου!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Απίστευτο! Πόση ώρα πριν το ταξίδι πρέπει να το πάρεις; Χρειάζεται δηλαδή κάποια ώρα για να δράσει; Εγώ μια φορά την πάτησα με την δραμαμίνη και την πήρα ενώ ταξιδεύαμε και έγινα χειρότερα!

      • Οι οδηγίες πάνω στο κουτί είναι πολύ σαφής. Δεν θα έχεις πρόβλημα. Επειδή δεν είναι φαρμακευτικό προιόν μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί η δόση χωρίς πρόβλημα. Μία μέση ώρα είναι το ένα τέταρτο πριν το ταξίδι. Αλλά για περισσότερα καλύτερα να διαβάσεις τις οδηγίες. Ευτυχώς έχει τόσο καλή γεύση που δεν θα δυσανασχετίσεις καθόλου αν χρειαστεί να πιεις λίγο ακόμη!

    2. Και εγώ ζαλίζομαι όταν διαβάζω στο αυτοκίνητο ή γυρίζω συχνά να τσεκάρω την μικρή!! Απλά όχι τόσο ώστε να δοκιμάσω κάποιο σκεύασμα!! Θα το έχω υπόψη μου όμως! Ευχαριστούμε για την πρόταση!

    3. Αχ και εγω εχω πρόβλημα στο αυτοκίνητο τωρα πια με τα πιτσιρικια. Ενα σκευάσμα άλλο π είχα δοκιμάσει μου έφερε τόση υπνηλία π ο καλος μου ταξίδεψε μόνος & έρημος τελικά.

      • Μάλλον παρανόησες τα λόγια μου… δεν εννοώ περνούσαμε ΜΕΣΑ από την θάλασσα αλλά από περιοχές που είχε θάλασσα. Ο παλιός ο δρόμος περνούσε μέσα από την Ασπροβάλτα, την Πέραμο και φυσικά τη Καβάλα… όλα αυτά όταν εγώ πήγαινα δημοτικό! Κάλη

    4. οταν ειμαι συνοδηγος και οταν εχω φαει καλα δεν εχω τετοια θεματα …αν ταξιδεψω νηστικια παει πεθανα! ζαλαδες ναυτιες και τασεις για εμετο..ΟΙ πισω θεσεις με τρελενουν και εμενα, και ουτε ποτε διανοηθηκα να κοιταξω ουτε το κινητο μου, ουτε να διαβασω κατι γιατι ξερω τι θα ακολουθησει

    5. Ο παιδίατρος δεν με αφήνει να δώσω τίποτα στο παιδί.. Αυτό είναι κατάλληλο να το κάνω από μόνη μου. Υποφέρει σε κάθε ταξίδι. Ακόμη και κοντινό. Είναι 3 ετών. Σας παρακαλώ απαντήστε μου. Σας ευχαριστώ.

      • Εμείς προτείνουμε ένα προιόν το οποίο δοκιμάσαμε ως ενήλικες. Για ένα τόσο μικρό παιδί και μάλιστα τη στιγμή που ο παιδίατρος είναι αρνητικός εμείς δεν είμαστε σε θέση να σου πούμε ναι ή όχι. Καλό θα είναι να μιλήσεις με φαρμακοποιό, να σου πει μια γνώμη και μετά συζήτησέ το πάλι και με τον παιδίατρό σου. Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις με την ίδια την εταιρεία εδώ [email protected]

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης