Rainbow party και γίναμε 8!

Kathy
Για την μανία μας για τα λαστιχένια βραχιολάκια rainbow looms σας έχουμε μιλήσει κι εδώ. Περίμενα ίσως, αν και δεν το ήλπιζα, ότι θα ήταν μια καλοκαιρινή τρέλα. Αλλά η τρέλα συνεχίζεται ακόμη και τώρα! Έτσι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ως θέμα για το πάρτυ των 8ων γενεθλίων της κόρης μου είναι τα rainbow βραχιολάκια.Ένα crafty πάρτυ στο οποίο όλα τα κορίτσια θα μπορούσαν να κάνουν παρέα λαστιχένιες δημιουργίες, και να μάθουν νέες τεχνικές γύρω από το αγαπημένο τους χόμπυ! Ένα rainbow loom πάρτυ!
 
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για τις καλεσμένες να φοράνε τα βραχιολάκια τους αλλά και να έχουν μαζί τους όλα τα σχετικά εργαλεία, όπως αργαλειό (αν έχουν φυσικά) και τσιγκελάκι. 
 
rainbowloom_party
 
Αρχικά ετοιμάσαμε την πρόσκληση. Η μαμά την σχεδίασε και η κόρη την χρωμάτισε, όλα online φυσικά! Γράψαμε και το κείμενο! Έτοιμες!
 
Εδώ υπάρχει ένα λάθος… λείπει το α από την λέξη αργαλειούς…. φυσικά διορθώθηκε!

Την πρόσκληση χωρίς κείμενο μπορείτε να την κατεβάσετε κι από εδώ
Την αφίσα μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Επόμενο στάδιο να αγοράσουμε κάποια λαστιχάκια και να τα βάλουμε σε μπολάκια. 
 
 
 
 
Τα στήσαμε στην μέση του τραπεζιού,  
 βάλαμε και  κουμπώματα, χάντρες, αργαλειούς και εξτρά τσιγκελάκια. 
  Μόλις ήρθαν τα κορίτσια ξεκίνησαν κατευθείαν την δουλειά!
 
 Κάποιες ήξεραν τις τεχνικές, κάποιες μάθαιναν από το «0». Άλλοτε βοηθούσε η μία την άλλη και άλλοτε τις βοηθούσα εγώ μαθαίνοντάς τους κάποιες νέες τεχνικές που δεν γνώριζαν. Αποδείχθηκαν άριστες μαθήτριες! Έτσι, άλλες με αργαλειό,
 
άλλες με τα δάχτυλα
 
άλλες με μανταλάκια,  
 άλλες με μολύβι… μια χαρά τα κατάφερναν!
 
 Κάποιες είχαν τα λαστιχάκια τους μπερδεμένα μέσα σε σακουλάκια,  
κάποιες άλλες πάλι ήταν πιο οργανωμένες 
Κατά διαστήματα κάναμε διαλείμματα άλλοτε για χορό, άλλοτε για φαγητό.  
 Αλλά κυρίως τα κορίτσια ήταν γύρω από το τραπέζι και «εργάζονταν»!  
Οι ενδιάμεσες δραστηριότητες βγήκαν εντελώς αυθόρμητα! Η Μαρία ήθελε να τους παίξει στο πιάνο, εγώ τους έπαιξα κάποια τραγούδια για να τραγουδήσουν.  
Επίσης αυθόρμητα μας ήρθε η ιδέα να παρουσιάσει το κάθε κορίτσι το ταλέντο του ή αυτό στο οποίο πίστευε πως είναι καλύτερη. Κάποια έπαιξε πιάνο, άλλη έκανε τροχό, άλλη σπαγκάτο, άλλη κινήσεις του τάεκ βοντό. Ο Θάνος λυπήθηκε αργότερα γιατί, λέει, έπαιζε με τον φίλο του και δεν έδειξε το ταλέντο του ως… φυσιοθεραπευτής! Ναι, χρειαζόταν, λέει, έναν εθελοντή για να τον τρίψει στους ώμους! Χαχα!
 
Μπουφές
Για τον μπουφέ δεν ετοιμάσαμε πάρα πολλά. Τυρόπιτα, κέικ, κρέπες με μερέντα. 
Φυσικά δεν έλειπαν οι χυμοί, τα πατατάκια και τα ποπ κορν σερβιρισμένα στο υπέροχο σταντ από το Happy Teapot που πρωτοχρησιμοποιήσαμε στο προηγούμενο πάρτυ μας με θέμα το σινεμά!
Η τούρτα ήταν ακόμη και για μένα έκπληξη! Το μόνο που έκανα ήταν να πω το θέμα μας στην Τζορτζίνα από το Τουρtorial και εκείνη μεγαλούργησε για άλλη μια φορά.
Δείτε δουλειά και λεπτομέρεια! Όλα ένα ένα φτιαγμένα στο χέρι!
 
Για γεύση δεν το συζητώ! Υπέροχη! Η φίλη και δημιουργός του Τουρtorial γίνεται κάθε φορά καλύτερη! Ο γιος μου μάλιστα παρήγγειλε ήδη από τώρα την τούρτα για το δικό του πάρτυ του! Ακόμη δεν έχει σκεφτεί το θέμα αλλά την γεύση την βρήκε!
Το σβήσιμο των κεριών
 
Πάρτυ γενεθλίων χωρίς να σβήσουμε τα κεράκια δεν υπάρχει φυσικά! Η μαμά έφερε την τούρτα, 
και αφού τραγουδήσαμε σε όλες τις γλώσσες και η Μαρία έκανε την ευχούλα της,
 
 έσβησε τα 8 κεράκια της! 
Ακολούθησε η απαραίτητη οικογενειακή φωτογράφιση και φυσικά η φωτογράφιση όλων των καλεσμένων. Αυτή τη φορά μάλιστα βγάλαμε και φωτογραφίες με τα βραχιολάκια!
 
Δωράκια
Για δωράκι στα παιδιά επέλεξα να γράψω ένα  dvd με βιντεάκια- tutorial για να συνεχίσουν τις δημιουργίες και στο σπίτι τους αλλά κι ένα μολύβι στολισμένο με λαστιχάκια! Τα dvd τα είχα τυλίξει με χαρτί σαν πουγκάκι και κόλλησα και αυτοκόλλητο από το Happy Teapot.
 
Την σφραγίδα του σε αυτό το πάρτυ έβαλε και ο μπαμπάς μιας και θέλησε να αναλάβει τον πιο βραδινό μπουφέ ψήνοντας κοτοσουβλάκια!
 
Οπότε μετά από τόσο πλέξιμο, χορό και παιχνίδι ένα σαντουϊτσάκι με σουβλάκι ήταν ό,τι έπρεπε! 
Το πάρτυ τελείωσε με τις δυο καλύτερες φίλες να κοιμούνται παρέα στο σπίτι μας! Ποιο όμορφο δώρο γίνεται; 
 
Το κοριτσάκι μας έγινε 8 κι ούτε που το καταλάβαμε! Χρόνια της πολλά κι ευτυχισμένα. Υγεία της εύχομαι πάνω απ’ όλα και μια ζωή γεμάτη χαμόγελο χωρίς πολλές δυσκολίες! Και του χρόνου!
 

Kathy 

Άλλες ιδέες για Πάρτυ μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη κατηγορία μας.