Τα πόσα κλείνεις; Τα 34! Χρόνια μου πολλά!

Callie

Το έχω πια παράδοση να γράφω μια ανάρτηση-αφιέρωμα στα γενέθλιά μου. Άλλωστε πάντα τα τιμούσα καθώς θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική ημερομηνία της ζωής μου. Εκτός των άλλων, όμως, μου αρέσει να μου αφήνετε τις ευχές σας και κάθε φορά όταν ανατρέχω σε αυτή να χαμογελώ γεμάτη γλύκα και να σκέφτομαι πόσες από τις ευχές σας βγήκαν αληθινές! Κι αν υποθέσουμε ότι είμαι και φέτος ακόμη εδώ, δυνατή, χαμογελαστή και ωραιότερη από ποτέ (αυτές οι υπερβολές μου αρέσουν στα γενέθλια), τότε σίγουρα βγήκαν αληθινές πολλές από τις περσινές ευχές που έλαβα διαδικτυακά και μη. 

Τα γενέθλιά μου, καθώς είναι στην αρχή του χρόνου, είναι λες και και κάνω τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Και όταν λέω απολογισμό, μην φαντάζεστε και τίποτα τρομερό… λίστες, στόχους και αναθεωρήσεις. Απλά μου αρέσει να σκέφτομαι γεγονότα και περιστατικά που προσθέτουν κάθε χρόνο αυτή τη μία παραπάνω ρυτίδα στο μέτωπό μου (μπορεί από κλάμα αλλά κάθε χρόνο εύχομαι πολύ περισσότερο από γέλια!)

 
Φέτος, λοιπόν, η χρονιά των 33 μου χρόνων (ναι, γιατί σήμερα κλείνω τα 34 και μπαίνω στα 35-τραγικό αλλά θα τ’ αντέξω!!!) σηματοδοτήθηκε από δύο κυρίως περιστατικά, την μετακόμισή μας (δείτε εδώ, εδώ και εδώ) και από ένα σωρό νέους ανθρώπους που μπήκαν στη ζωή μας. Και ξέρετε, αυτά τα δύο συνδέονται μεταξύ τους γιατί όπως σας έχω πει παλιότερα, το νέο μας σπίτι πήγε πακέτο με τους νέους μας γείτονες και κάναμε μικροί και μεγάλοι ένα παρεάκι μούρλια. 
 
Εκτός από αυτούς, όμως, άρχισα να κάνω παρέα και με πολλές καινούργιες μαμάδες που γνώριζα μεν από την παιδική χαρά αλλά φέτος ήρθαμε λίγο πιο κοντά μέσω του μπαλέτου των κοριτσιών μας καθώς και διάφορων πάρτυ και καφέδων. Και έστω κι αν δεν καταφέρνω να τις βλέπω πολύ συχνά επειδή τα προγράμματά μας είναι λίγο διαφορετικά, νιώθω όμορφα όταν βρισκόμαστε ή όταν μιλάμε στο τηλέφωνο. Όσο δε για τα παιδιά μας… αυτά ανυπομονούν κάθε φορά να βρεθούν μεταξύ τους. 
 
Έχω πάντα τις αγαπημένες μου mama colada ( Βέρα, Σοφία, Δήμητρα) αλλά και πολλά από τα κορίτσια των αρχικών Β15 που παρόλο που δεν καταφέρνω να βλέπω συχνά είναι μέσα στην καθημερινότητά μου πολλές φορές περισσότερο απ’ ότι φαντάζονται.
 
Και εννοείται ότι παραμένουν στη ζωή μου και πολλοί φίλοι που πορευόμαστε μαζί εδώ και χρόνια και τους ευχαριστώ πολύ που με ανέχονται και με δέχονται ακριβώς όπως είμαι…Θεά, δηλαδή!!! 
 
Δεν θέλω να ξεχάσω να μιλήσω, όμως, και για αυτούς τους ανθρώπους που πλούτισαν τη ζωή μου έστω και με τις 2-3 φορές που συναντηθήκαμε φέτος. Ξέρετε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ενώ βρισκόμαστε μιας στο τόσο, περνάμε εξίσου υπέροχα… σαν να μην πέρασε μια μέρα!
 
Και επειδή με τη λέξη φίλος δεν εννοώ μόνο τους κολλητούς, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς που είστε στη ζωή μου εδώ και τρία χρόνια τώρα διαδικτυακά και ειδικά τον τελευταίο χρόνο κάνατε την παρουσία σας ακόμα πιο δυνατή. 
 
E, νομίζετε ότι θα την γλιτώνατε έτσι εύκολα με τις ευχαριστίες (μάλλον επηρεάστηκα από τις Χρυσές Σφαίρες που είδα προ ημερών!!!). Εννοείται πως για όλα αυτά τα υπέροχα 34 χρόνια ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και την τρελοοικογένειά μου (και εννοώ και τα πεθερικά μου μέσα σε αυτήν) που με στηρίζει και με αγαπά παρόλο που είμαι ένα απίστευτα πεισματάρικο και αντιδραστικό άτομο ορισμένες φορές (Κατερίνα ξέρεις εσύ! Χεχε!)… και ειδικά την μαμά μου που ξέρει πώς να με βοηθάει τις στιγμές που πέφτω… να σηκώνομαι πάλι ψηλά! 
Χρόνια μου πολλά… 
με 34 χρόνια στην πλάτη μου αλλά ευτυχώς με 34.000 λόγους να νιώθω ευτυχισμένη (όσο κι αν αυτή ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα!) και φυσικά πολλούς μα πολλούς ανθρώπους γύρω μου να ομορφαίνουν τη ζωή μου και πάντα κορώνα στο κεφάλι μου τον άντρα μου και την Μελίτα μας που γεμίζουν τη ζωή μου με όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα! Σας αγαπώ!!!
 
Να είστε όλοι καλά να συνεχίσουμε να πορευόμαστε παρέα!
 
Κάλη
 
Υ.Γ. Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερες… καθώς η ζωή μου έδωσε πολλούς ανθρώπους πλάι μου! Οπότε αν δεν είδατε τον εαυτό σας εκεί μέσα, μην με παρεξηγήσετε! Ξύπνησε και η Μελίτα και πάω να χαρώ την ημέρα των γενεθλίων μου!