Το γράμμα του ξωτικού και το ημερολόγιο για τον Νικολάκι!

Kathy
Η πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη πέρασε σαν νερό! Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουμε μας βάζουν στο εορταστικό κλίμα. Την Παρασκευή ακυρώσαμε σχεδόν τα πάντα για να μπορέσουμε να είμαστε στο σχολείο τους και να στολίσουμε με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων το δέντρο του σχολείου. Χειροτεχνίες, ανάγνωση παραμυθιών στην βιβλιοθήκη και πολύ παιχνίδι τους περίμεναν εκεί! Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα με καλή παρέα, συζητήσεις, μπισκότα και άλλα σνακ, ζεστή σοκολάτα, και καφέ για τους γονείς. Το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης των παιδιών κάθε πρωί φέρνει τα Χριστούγεννα πιο κοντά δίνοντας χαρά στα παιδιά που παίρνουν τα δωράκια τους αλλά και σε μας που τα βλέπουμε να χαίρονται και να χαμογελούν.
 
Έχουμε βέβαια και τα πρωινά καυγαδάκια μας. Γιατί ποιος από τους δύο θα ανοίξει το δωράκι όταν δεν είναι σε δυο διαφορετικά κουτιά; Και ποιος από τους δύο θα πετάξει τα χαρτιά περιτυλίγματος στην ανακύκλωση; Τώρα θα πείτε σιγά το πρόβλημα… αλλά για τα παιδιά είναι! Και για μένα είναι τρομερός πονοκέφαλος πρωί πρωί! 
 
Παρόλο που κοντεύουμε στη μέση του Δεκέμβρη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ακόμη χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο που μας έστειλε η αναγνώστριά μας Ελένη. Δεν πειράζει που πέρασαν οι μέρες… Κρατήστε την ιδέα για του χρόνου. (Pin it που λέμε!)
 
Ο λόγος που θέλησα να του αφιερώσω μια ανάρτηση στο Ανθομέλι δεν είναι μόνο γιατί είναι πολύ όμορφο! Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με συγκίνησε πραγματικά είναι ότι η Ελένη δεν είναι η μητέρα του παιδιού για το οποίο προορίζονταν. Είναι η γυναίκα που φροντίζει τον μικρό Νίκο όταν οι γονείς του εργάζονται! 
 
Είναι απλό αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο και χαρούμενο!
Τι πιο όμορφο από ένα δώρο σαν κι αυτό! Του χάρισε όχι μόνο τα δώρα αλλά και την χαρά της προσμονής, την δύναμη της υπομονής μέχρι να έρθει η στιγμή για να ανοίξει το επόμενο! 
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει το χριστουγεννιάτικο αυτό ημερολόγιο ξεχωριστό! Το ημερολόγιο συνοδεύονταν από ένα γράμμα σταλμένο από το ξωτικό του Άι Βασίλη, Χόγκιπλιν.  

Το γράμμα γράφει:
 
«Νίκο γεια σου,
Το ξέρω ότι όλο τον χρόνο ήσουν πολύ καλό παιδί παρά τις μικροαταξίες που έκανες και που καμιά φορά στεναχωρούσες κάποιον από την οικογένειά σου και πιστεύω τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να βάλεις τα δυνατά σου για να με βοηθήσεις να ξεχάσω όλα τα παραστρατηματάκια που έκανες μέχρι τώρα και να δώσω εντολή για να σταλεί το δώρο σου. Είσαι πια ολόκληρο αγόρι κι έτσι φέτος είναι η σειρά σου για την μεγάλη δοκιμασία… Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα βρίσκεις κάτι που θα σου αναθέτει μια αποστολή. Όταν ολοκληρώσεις όλες τις αποστολές σου θα έχουν φτάσει τα Χριστούγεννα και εάν τα έχεις καταφέρει κάτω από το δέντρο θα βρεις αυτό που ζήτησες.
 
Φιλικά,     
Χόγκιπλιν 

Το ξωτικό που σε παρακολουθεί

Υ.Γ. Η μεγάλη δοκιμασία είναι να έχεις υπομονή και να μην ψάχνεις να βρεις την επόμενη αποστολή νωρίτερα. Θα σε παρακολουθώ….

 
Υ.Γ. 2 Μην υποτιμάς καμία αποστολή. Η κάθε μια έχει την σημασία της και θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο κοντά στον στόχο-δώρο σου. «
 

 
Όπως καταλάβατε, κάθε μέρα ο μικρός έχει να ολοκληρώσει μια αποστολή έτσι ώστε το ξωτικό να δώσει εντολή να σταλεί το δώρο του τα Χριστούγεννα.
 
Το μήνυμα στο πακετάκι της παρακάτω φωτογραφίας γράφει: 
«Γράψε αστεία  μηνύματα για όλους συγγενείς και φίλους
Βρισιές δεν επιτρέπονται! Στόχος είναι να τους κάνεις να γελάσουν!»Δεν είναι πρωτότυπο; 

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο 8χρονος μικρός μας φίλος  λέει πολύ έξυπνες ατάκες σε σχέση με το ξωτικό του αλλά και εκφράζει τις απορίες του. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες από αυτές:

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
  • Έχουμε ο καθένας το δικό του ξωτικό; 
  • Το ξωτικό μου θα έρχεται κάθε χρόνο από εδώ και πέρα; 
  • Τα ξωτικά επισκέπτονται όλα τα παιδιά την ίδια στιγμή; 
  • Είμαι ενθουσιασμένος με το ξωτικό μου και θέλω να το μοιραστώ με τους φίλους μου, όμως δεν θα το κάνω γιατί μπορεί να νιώσουν μειονεκτικά εάν δεν τους έχουν επισκεφτεί εκείνους το δικό τους ξωτικό!
  • Το ξωτικό μου πρέπει να είναι πολύ πλούσιο για να μπορεί να αγοράζει
    τόσα υλικά χειροτεχνίας και τόσα δωράκια κάθε μέρα. Σίγουρα δεν είναι από εκείνα τα ξωτικά που ζουν στην Σκοτία, γιατί αυτά είναι πολύ τσιγκούνικα.
«Το ημερολόγιο μου στοίχισε περίπου 20 ευρώ με τα δωράκια, τα υλικά χειροτεχνίας, τα σοκολατονομίσματα, το περιτύλιγμα και το σκοινί, χωρίς να συμπεριλάβω βέβαια το δώρο της 6/12 που ήταν ένα βιβλίο που ζητούσε καιρό (Σπασίκλας #9) ως δώρο για τη γιορτή του. Κι έτσι σε ένα ημερολόγιο συμπεριέλαβα το δώρο γιορτής και το δώρο Χριστουγέννων. Μα αυτό που με ευχαριστεί πιο πολύ είναι πως με αυτό το δώρο θα ασχολείται με χαρά σχεδόν όλο τον μήνα κάτι που σπάνια συμβαίνει με ό,τι κι αν αγοράζουμε….»,  μας γράφει η Ελένη.
 
«Ο Νικόλας μας ακόμα πιστεύει παρόλο που στο σχολείο ακούγονται πολλές «φήμες».  Με το advent calendar ενισχύσαμε την δική του θέληση να πιστέψει»
 
Η γλυκιά Ελένη λατρεύει τον μικρό Νίκο! Όπως μας γράφει της αρέσει πολύ να ασχολείται με τα παιδιά αλλά δεν θέλει να μένει στα τυπικά. Κι αυτός είναι κι ένας λόγος που αγάπησε και το Ανθομέλι και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα και μας συγκινεί!

«Δυστυχώς δικό μου παιδάκι δεν έχω ακόμη. Ελπίζω όταν θα αποκτήσω να συνεχίζετε να μας δίνετε έμπνευση και υπέροχες ιδέες για το πως να κάνουμε την ζωή τους πιο ευτυχισμένη.»

Εκτός από τον μικρό έχουν ενθουσιαστεί και οι γονείς με τις «αποστολές» και περιμένουν πως και πως το καινούργιο πακετάκι μαζί με το παιδί τους!

«Κάτι τέτοιες στιγμές διαπιστώνω πως και μεις οι μεγάλοι που το παίζουμε σοβαροί έχουμε ανάγκη από μικροεκπλήξεις», μας γράφει η Ελένη.

Ας βάλουμε στην ζωή μας λίγη μαγεία! Ας μην είμαστε κάθετοι στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα. Ας μην αφήσουμε την καθημερινότητα να μας καταπίνει, ας ξεπεράσουμε κι εμείς οι γονείς την κούρασή μας και τις σκοτούρες της δουλειάς κι ας κάνουμε κάτι ξεχωριστό για τα παιδιά μας. Ας δημιουργήσουμε αναμνήσεις!

Βρείτε στο Ανθομέλι κι άλλες ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης εδώ: 

 

Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar