Χριστουγεννιάτικο καδράκι από πούλιες

Callie

Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε μία κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που φανταζόσασταν; Ε, εμένα μου έτυχε την χειρότερη στιγμή. Πάνω που καιγόμουν να φτιάξω την κατασκευή μου για το Cook Craft Create και ο χρόνος που έπρεπε να δώσω το θέμα με πίεζε ασφυκτικά… η χριστουγεννιάτικη έμπνευσή μου πήγε περίπατο. Ή για να τα λέμε πιο σωστά… έμπνευση είχα, χρόνο και χρήμα να την υλοποιήσω σωστά δεν είχα.  

Για να καταλάβετε, η αρχική μου ιδέα ήταν να στολίσω μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά πάνω σε καμβαδάκι με κουμπάκια… αυτά τα τόσο υπέροχα και χαριτωμένα μικρά κουμπάκια. Εμ, βρε κοπελιά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Έχετε πάει ποτέ να ψωνίσετε λιανική κουμπιά; Η τιμή τους είναι εξωφρενική όταν πρόκειται για πολλά κουμπιά. Η τιμή του ενός μικρού πράσινου κουμπιού που ήθελα για να σχηματίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν 60 λεπτά. Εντάξει, μπορεί για το ένα να μην ακούγεται πολύ αλλά σκεφτείτε ότι εγώ ήθελα πάρα πολλά και φυσικά όχι μόνο  πράσινα. Και επειδή χρόνο δεν είχα να κατέβω στο κέντρο για να αγοράσω χονδρική (φαντάζομαι ότι εκεί τα πουλάνε με το σακουλάκι και όχι με το κομμάτι), έπρεπε να βρω άμεσα άλλη εναλλακτική. Ψάχνοντας λοιπόν, στο μαγαζί  βρήκα πούλιες! Μμμμ, άτιμο υλικό οι πούλιες! Με μέτρο μπορούν να αναδείξουν ένα έργο… με υπερβολή μπορούν να το φτάσουν στα όρια του κιτς! Όπως και να χει όμως, είπαμε χρόνο δεν είχα, τις πήρα τελικά και είπα να το ρισκάρω!

Αρχικά έβαλα τον Κώστα να μου ζωγραφίσει ένα δεντράκι, το οποίο μου έκοψε σε περίγραμμα για να μπορώ να το ξεπατικώσω πάνω στον καμβά. Σούπερ μέχρι εκεί! Όντως, με μολυβάκι έφτιαξα το περίγραμμα και όλα καλά. Και μετά ήρθε η ώρα του κολλήματος. Μία μία πουλίτσα την έπιανα με τη σβήστρα ενός μολυβιού (λειτουργεί σαν μαγνήτης και κερδίζετε πολύ χρόνο!) και την κολλούσα πάνω στο δεντράκι, το οποίο τμηματικά άλειφα πρώτα με υγρή κόλλα. Μην το κάνετε όλο μαζί για θα στεγνώσει και θα ανωμαλοποιηθεί η επιφάνεια του καμβά. 

Αφού, λοιπόν, τελείωσα με το δέντρο… σειρά είχε ο στολισμός! Εκεί αυτοσχεδιάζουμε. Πούλιες αλλά και χριστουγεννιάτικα κονφετί (θα τα βρείτε σε μεγάλα πολυκαταστήματα παιχνιδιών σε πολύ καλές τιμές) θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το αριστούργημά σας (Πικάσο και πάνω λέμε!) 

Πως σας φαίνεται; Εντάξει, πρέπει να σας πω ότι τελικά δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο του προς το περιοδικό καθώς οι γνώμες διχάστηκαν. Άλλοι το βρήκαν κιτς, άλλοι πολύ παιδικό, άλλοι αριστούργημα και άλλοι πολύ χριστουγεννιάτικο. Τελικά, έμεινε να στολίζει το δωμάτιο της Μελιτούλας μου και θα το στολίζει  κάθε χρόνο από εδώ και πέρα!  

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.
Αλλά ξέρετε κάτι; Σημασία, όπως λέω πάντα, έχει το ταξίδι κι εγώ πέρασα όμορφα δημιουργώντας το! Στην τελική θα είναι και ενθύμιο της χρονιάς! Όσο για εσάς που έχετε μεγαλύτερα παιδιά… στο δημοτικό, το προτείνω ανεπιφύλακτα! Αγοράστε πούλιες (είναι πολύ οικονομικές), εκτυπώστε χριστουγεννιάτικες εικόνες από το διαδίκτυο, ξεπατικώστε τες σε καμβά (επίσης πολύ οικονομικοί στο μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών) και αφήστε τα να δημιουργήσουν και να εξασκήσουν τις ικανότητες των χεριών τους και του μυαλού τους! 

Σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί και φυσικά keep decorating… τα Χριστούγεννα αργούν ακόμα!!!

Κάλη