ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Θαύμα τα Χριστούγεννα… θαύμα!!

    Καλημέρα και Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο! Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Χριστιανοσύνη και όσες ευχές και να δώσουμε δεν θα είναι αρκετές για το μεγαλείο που κρύβει πίσω της αυτή η μέρα!  Υγεία, καλοσύνη, ευδαιμονία, σωφροσύνη και φυσικά Αγάπη!! Ένα θαύμα είναι τα Χριστούγεννα! Μιλώντας στην κόρη μου για τη γέννηση του Χριστού της γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα. Έτσι κάπως άρχισα τους συνειρμούς για το δικό μου θαύμα!

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Time for school. Η αρχή της σχολικής ζωής στα προνήπια!

    Μια καρδιά που ξεχειλίζει από αγάπη για σένα που έγινες 4!

    Το μοναχοπαίδι μου, το μονάκριβό μου!

    Μεγαλώνοντας ένα δυναμικό κορίτσι

    Εσάς πόσο ντροπαλό είναι το παιδί σας;

    Άπειρα ερωτήματα

    Μια μέρα που, αν και το ξεχνάμε επηρεασμένοι από την δυτικοποίηση αυτής της μεγάλης γιορτής, είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Χριστού! Και όσο κι αν κι εμείς έχουμε “γνώση” των πραγμάτων, έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο δύσκολο είναι να εξηγήσουμε σε ένα παιδί τι γιορτάζουμε σήμερα; Μα ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Χριστός που γιορτάζουμε τη γέννησή του; Τι μας έμαθε; Πώς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί γιατί κυνηγούσε τον Ιωσήφ και τη Μαρία ο Ηρώδης; Πώς κατάλαβαν οι Μάγοι τη θέση της γέννησης από ένα αστέρι; Ερωτήσεις που δεν τελειώνουν και φυσικά το συνειδητοποίησα φέτος από το έκπληκτο βλέμμα της Μελίτας όταν της εξιστορούσα το “παραμύθι” της γέννησης μέσα από τη κατασκευή μίας χάρτινης φάτνης που αγοράσαμε.

    Θαύμα τα Χριστούγεννα... θαύμα!! 1
    Το δικό μου θαύμα, η κόρη μου Μελίτα

    Πώς να καταλάβει πώς η Μαρία έμεινε έγκυος μυρίζοντας τον κρίνο και πώς ότι άγγελοι εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά! Μου φάνηκε πολύ δύσκολο να της απαντήσω πολλά από τα “παιδικά” ερωτήματά της και πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσα ερωτήματα της γεννήθηκαν… αυτής που είναι ένα παιδί που αγαπάει τόσο πολύ τα παραμύθια και ζει στα όνειρα αλλά και στη πραγματική ζωή της μέσα σε πολλά από αυτά!

    Διαβάστε για τη Μελίτα στο Ανθομέλι:

    Το ατίθασό μου άτι έγινε… 2!!!

    Χριστούγεννα στην… Μελιτοχώρα!

    Είμαι μια καλή μαμά! Εσύ;

    Μαμά έγινα 3… κο κέλεις? (το ξέρεις;)

    Το παιδί των παραμυθιών… που θα νικήσει τον κακό λύκο!

    Το δικό μου θαύμα της γέννησης

    Και κάπου εκεί, πλημμυρισμένη από τις σκέψεις μου, άρχισα να βλέπω αυτό το θαύμα της γέννησης σαν μια πολύ οικεία μου ιστορία. Μια ιστορία που διαδραματίστηκε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Ο κρίνος και μια εγκυμοσύνη που ήρθε χωρίς σωματική επαφή… μια εγκυμοσύνη που πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν δυνατή για τις περισσότερες γυναίκες, μία εγκυμοσύνη που  πριν από ακόμα περισσότερα χρόνια θα ακουγόταν σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας… ίσως ακόμα πιο απίστευτη και από τον κρίνο… μια εγκυμοσύνη από εξωσωματική!

    Ξέρω ότι οι περισσότεροι ενδεχομένως θα γελάτε με αυτό τον συνειρμό μου αλλά για μένα το θαύμα της γέννησης του Χριστού μέσα από τον κρίνο είναι το δικό μου προσωπικό θαύμα! Είναι αυτή η στιγμή της ζωής μου που βίωσα το απίστευτο να γίνεται αληθινό.

    Και όχι δεν θα σας κουράσω με λεπτομέρειες, θέλω απλά να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου θεανθρώπινο θαύμα… την κόρη μου που ήρθε στη ζωή με τη βοήθεια Θεού και Ανθρώπου! Δύο χέρια, ένα Θείο και ένα Εγκόσμιο, που χωρίς αυτά δεν θα ένιωθα το μεγαλείο της Μητρότητας!

    Και για αυτό είμαι ευγνώμων… ευγνώμων για το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία κι εγώ να νιώσω την υπέρτατη Αγάπη… αυτή που μας δίδαξε ο Χριστός και σήμερα τιμούμε!

    Και αν έχετε την περιέργεια… όχι… δεν είναι ότι είμαι θρήσκα ή ότι προσπαθώ μέσα από την ανάρτησή μου αυτή να περάσω μηνύματα. Απλά πιστεύω στα θαύματα… Εσείς;

    Τα Ανθομελάκια, Κατερίνα και Κάλη σας εύχονται μέσα από την ψυχή τους Καλά Χριστούγεννα… γεμάτα θαύματα!!

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Σαν κινηματογραφική ταινία πέρασαν από την σκέψη μου ολα τα γεγονότα αυτού του θαύματος ,όπως λες ,και μ έκαναν για ακόμα μια φορά να δοξάσω τον Θεό.Χρόνια σας πολλά κορίτσια μου!!!!

    2. Και βέβαια πιστεύουμε στα θαύματα Καλίτσα μου. Εσύ, η κουμπάρα μου και εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που έχουν βιώσει το θαύμα της μητρότητας μέσα από δεκάδες εξωσωματικές και ατέλειωτο ψυχικό πόνο, μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ούτε εγώ είμαι θρήσκα, με την έννοια που το θεωρεί ο Περισσότερος κόσμος (να πηγαίνω στην εκκλησία δλδ) αλλά πιστεύω στο Θεό και στα θαύματά του. Πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων και σε αυτή την ανώτερη Θεία δύναμη που μας προστατεύει και μας δίχνει την παρουσία της όταν πρέπει.
      Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, το μικρό σας θαύμα να μεγαλώσει…….και να πολλαπλασιαστεί:)
      Χαρούμενες γιορτές και στις δυο αδελφούλες. Να είστε πάντα αγαπημένες με τις όμορφες φαμίλιες σας και να μοιράζεται απλόχερα αγάπη και λάμψη!!!

    3. Κορίτσια μου Χρόνια πολλά! Εμένα πάντως με ενθουσίασε ο συνειρμός αυτός.
      Δεν το είχα σκεφτεί, πολύ γλυκό.
      Όσο για τα θαύματα φυσικά και πιστεύω αλλά και τα ζω καθημέρινα γύρω μου!
      Σας φιλώ και εύχομαι να περάσετε υπέροχες γιορτές!!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης