Θαύμα τα Χριστούγεννα… θαύμα!!!

Callie

Καλημέρα και Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο!

Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Χριστιανοσύνη και όσες ευχές και να δώσουμε δεν θα είναι αρκετές για το μεγαλείο που κρύβει πίσω της αυτή η μέρα!  Υγεία, καλοσύνη, ευδαιμονία, σωφροσύνη και φυσικά Αγάπη!!!!

Μια μέρα που, αν και το ξεχνάμε επηρεασμένοι από την δυτικοποίηση αυτής της μεγάλης γιορτής, είναι αφιερωμένη στη γέννηση του Χριστού! Και όσο κι αν κι εμείς έχουμε «γνώση» των πραγμάτων, έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο δύσκολο είναι να εξηγήσουμε σε ένα παιδί τι γιορτάζουμε σήμερα; Μα ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Χριστός που γιορτάζουμε τη γέννησή του; Τι μας έμαθε; Πώς να εξηγήσεις σε ένα μικρό παιδί γιατί κυνηγούσε τον Ιωσήφ και την Μαρία ο Ηρώδης; Πώς κατάλαβαν οι Μάγοι τη θέση της γέννησης από ένα αστέρι; Ερωτήσεις που δεν τελειώνουν και φυσικά το συνειδητοποίησα φέτος από το έκπληκτο βλέμμα της Μελίτας όταν της εξιστορούσα το «παραμύθι» της γέννησης μέσα από τη κατασκευή μίας χάρτινης φάτνης που αγοράσαμε.
 Πώς να καταλάβει πώς η Μαρία έμεινε έγκυος μυρίζοντας τον κρίνο και πώς ότι άγγελοι εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά! Μου φάνηκε πολύ δύσκολο να της απαντήσω πολλά από τα «παιδικά» ερωτήματά της και πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσα ερωτήματα της γεννήθηκαν… αυτής που είναι ένα παιδί που αγαπάει τόσο πολύ τα παραμύθια και ζει στα όνειρα αλλά και στη πραγματική ζωή της μέσα σε πολλά από αυτά!

Και κάπου εκεί, πλημμυρισμένη από τις σκέψεις μου, άρχισα να βλέπω αυτό το θαύμα της γέννησης σαν μια πολύ οικεία μου ιστορία. Μια ιστορία που διαδραματίστηκε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Ο κρίνος και μια εγκυμοσύνη που ήρθε χωρίς σωματική επαφή… μια εγκυμοσύνη που πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν δυνατή για τις περισσότερες γυναίκες, μία εγκυμοσύνη που  πριν από ακόμα περισσότερα χρόνια θα ακουγόταν σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας…ίσως ακόμα πιο απίστευτη και από τον κρίνο… μια εγκυμοσύνη από εξωσωματική!

Κάντε like στη σελίδα του Ανθομέλι στο Facebook, follow στο προφίλ μας στο Instagram και ακολουθήστε μας στο Pinterest.

Ξέρω ότι οι περισσότεροι ενδεχομένως θα γελάτε με αυτό τον συνειρμό μου αλλά για μένα το θαύμα της γέννησης του Χριστού μέσα από τον κρίνο είναι το δικό μου προσωπικό θαύμα! Είναι αυτή η στιγμή της ζωής μου που βίωσα το απίστευτο να γίνεται αληθινό.

Και όχι δεν θα σας κουράσω με λεπτομέρειες, θέλω απλά να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου θεανθρώπινο θαύμα… την κόρη μου που ήρθε στη ζωή με τη βοήθεια Θεού και Ανθρώπου! Δύο χέρια (ένα Θείο και ένα Εγκόσμιο) που χωρίς αυτά δεν θα ένιωθα το μεγαλείο της Μητρότητας!

Και για αυτό είμαι ευγνώμων… ευγνώμων για το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία κι εγώ να νιώσω την υπέρτατη Αγάπη… αυτή που μας δίδαξε ο Χριστός και σήμερα τιμούμε!

Και αν έχετε την περιέργεια… όχι… δεν είναι ότι είμαι θρήσκα ή ότι προσπαθώ μέσα από την ανάρτησή μου αυτή να περάσω μηνύματα. Απλά πιστεύω στα θαύματα… Εσείς;

Κάλη

Τα Ανθομελάκια σας εύχομαι μέσα από την ψυχή τους Καλά Χριστούγεννα… γεμάτα θαύματα!!!

Κάλη και Κατερίνα