ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά

    Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν υπάρχει διάθεση! Φτιάξε κι εσύ χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά στο σπίτι για τις γιορτές! Αλευρωθείτε, τραγουδήστε, πείτε ιστορίες και διασκεδάστε. Οκ, θα κουραστείς αλλά τι είναι τα Χριστούγεννα χωίς αυτές τις όμορφες αναμνήσεις!

    Σας έχω πει ότι ένα από τα πράγματα που μου αρέσει είναι να κάνω πράγματα με τα παιδιά δημιουργικά και χαρούμενα. Και αν και σίγουρα έχω σταματήσει να ασχολούμαι τόσο πολύ με τα  παιδιά των άλλων, λόγω έλλειψης χρόνου, μιας και η Μελίτα, κακά τα ψέματα, είναι το κέντρο της ζωής μας τα τελευταία χρόνια, δεν παύω να αγαπάω πολλά από τα παιδιά των φίλων μας, τόσο πολύ που παρ’ όλη την κούρασή μου θέλω να τα απασχολώ και να να τους χαρίζω όμορφες στιγμές!

    Μια από αυτές ήταν την εβδομάδα που μας πέρασε όπου είχα υποσχεθεί στα μεγαλύτερα παιδιά της πολυκατοικίας μας (τα μικρά υπόσχομαι να τα απασχολήσω άλλη μέρα!) να φτιάξουμε χριστούγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes. Η Τετάρτη ήταν η μόνη μέρα που μπορούσα, καθώς είναι και η μόνη μέρα που γυρνάω νωρίς στο σπίτι!

    Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

    Είχα φτιάξει από βραδύς τη ζύμη, καθώς ήθελε και να μείνει και στο ψυγείο, και με τα παιδιά θα ζυμώναμε (και καλά) το ζυμαράκι με αλεύρι, θα το κόβαμε σε σχέδια με κουπ πατ και στη συνέχεια θα τα διακοσμούσαμε με χρωματιστό γλάσο!!!

    Δεν ξέρω για αυτά αλλά εγώ πέρασα υπέροχα! Είχα μάλιστα κι εγώ καλή παρέα καθώς ήρθε και μία μαμά και έτσι τα διασκεδάσαμε και οι δυο μας και εγώ δεν είχα τόση τρέλα στο κεφάλι μου. Παρόλο που δεν ήταν πολλά, (4 κοριτσάκια μόνο) σίγουρα το θέμα κουλουράκια είναι μία τρέλα, χαχα!

    Είχα ετοιμάσει το τραπέζι με τα καπέλα των ξωτικών και τους είπα ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη να φτιάξει κουλουράκια για να έχουν να φάνε όταν γυρίσουν από το μεγάλο ταξίδι του μοιράσματος των δώρων. Μπήκαν αμέσως στο ρόλο και άρχισαν να φτιάχνουν! Έγινε ένα αλευροχαμός αλλά όλες τα πήγαν υπέροχα! Ευτυχώς αυτά τα κουλουράκια δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο και έτσι όσο ψήνονταν έκαναν και ένα μικρό διάλειμμα για παιχνίδι.

    Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά
    Φτιάχνοντας τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα μικρά παιδιά

    Συνέχεια είχε το γλάσο. Εκεί δημιούργησαν αριστουργήματα, χεχε! Το πιο αστείο περιστατικό βέβαια ήταν που η μικρή Σ. αφού είχε φάει 3 μπισκοτάκια, παραγεμισμένα με γλάσο και εμείς γελούσαμε με την μαμά της ότι το ζάχαρο έχει φτάσει στα ύψη, μας λέει με ένα ύφος “δεν αντέχω άλλα μπισκότα”… “Εμένα τελικά δεν μου άρεσαν τα μπισκότα!” Χα χα, φυσικά σκάσαμε στα γέλια γιατί, ναι, όντως μετά από 2-3-4 δοκιμές, η αλήθεια είναι ότι σταματάνε να σου αρέσουν!!!! Χαχα!

    Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά
    Φτιάχνοντας τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα μικρά παιδιά
    Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά
    Φτιάχνοντας τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα μικρά παιδιά

    Φυσικά, το σκηνικό συμπλήρωνε το αναμμένο τζάκι στο σαλόνι καθώς και η χριστουγεννιάτικη μουσική. Όλα τα παιδάκια πήραν μπισκοτάκια για το σπίτι και εννοείται μετά πάλι παιχνίδι. Χωρίστηκαν γύρω στις 10 με κλάματα και μετά άντε να κοιμηθεί η Μελίτα. Δεν με νοιάζει όμως, όλα αυτά ωχριούν μπροστά στο χαμόγελό τους!!!

    Διαβάστε περισσότερα:

    Χριστουγεννιάτικα cupcakes (update 2020)

    Η συγκεκριμένη συνήθεια κρατάει πολλά χρονια τώρα και κάθε φορά τα παιδιά δέχονται το κάλεσμα μου ή της άλλης φίλης/μαμάς με πολλή χαρά. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας έφτιαξαν μάλιστα και τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα cupcakes με υπέροχα χρώματα και διακόσμηση. Του δώσανε να καταλάβει. Φέτος λέω να το ξανακάνουμε μέσα στο Δεκέμβριο. Τι λέτε; Μήπως μεγάλωσαν αρκετά ή πιστεύετε ότι δεν θα πουν όχι; Θα σας ενημερώσω! 

    Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά
    Χριστουγεννιάτικα cupcakes
    Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes με τα παιδιά
    Χριστουγεννιάτικα cupcakes

    Αλήθεια εσείς κάνετε τέτοιες μικρές συγκεντρώσεις με φίλους των παιδιών σας στο σπίτι; Θα χαρώ να μάθω αν φτιάχνετε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα μπισκότα και cupcakes για τις γιορτές. Και του χρόνου να είμαστε γεροί και τα παιδιά μας αγαπημένα γιατί είναι ωραίο να έχουν φίλους και να δημιουργείς αναμνήσεις μαζί τους.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Υπέροχη πρωτοβουλία να δημιουργείς κάτι αυτές τις μέρες με την βοήθεια μικρών παιδιών. Γίνεσαι και εσύ παιδί όπως άλλωστε είναι και το νόημα αυτών των γιορτών. Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνετε και καλές γιορτές. Μια γλυκιά καλημέρα 🙂

    2. Τι όμορφο το event που οργάνωσες για τα παιδιά! άλλο που δεν θέλουν να γίνουν ξωτικά και να παίξουν. Μπράβο σου Κάλη, πολύ όμορφη αφορμή για δημιουργική απασχόληση. Καλές γιορτές

    3. Καλημέρα Κάλη τί γλυκιά πρωτοβουλία ! Μακάρι να είχα και εγώ τέτοιους γείτονες! Βάζω ροδάκια στο σπιτάκι μου και ερχόμαστε. Ένα μικρό οικοπεδάκι κοντά στην πολυκατοικία σου μας φτάνει!! Χα Χα! Φιλιά

    4. Πολύ όμορφη ιδέα να μαζέψεις τα παιδάκια να φτιάξουν μπισκοτάκια, απολαμβάνω να διαβάζω τις ιδέες σου για πάρτυ και γενικότερα μαζέματα στο σπίτι. Να συνεχίσεις τα όμορφα πάρτυ σου και να τα χαίρεσαι τόσο πολύ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης