Food4Good σημαίνει μαγειρεύουμε για καλό σκοπό!

Callie

«Όχι άλλο κάρβουνο»… φώναζε ο Κούρκουλος και εγώ με την σειρά μου φωνάζω… «Όχι άλλο ρυζόγαλο»!!! Χαχα, φαντάζομαι όσοι μας παρακολουθείτε και στο facebook ή στο instagram καταλάβατε τον συνειρμό μου!!!

Aλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πριν λίγες ημέρες η φίλη Βέρα, η φίλη Σοφία κι εγώ λάβαμε ένα μήνυμα από την υπέροχη και γλυκύτατη Εύα από το Funky Cook, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Food4Good που μας προσκαλούσε να συμμετάσχουμε στην 5η εκδήλωση τους που θα γινόταν για την ενίσχυση του ΣΚΕΠ, του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Για Παιδιά και Νέους.

 Και για όσους δεν ξέρετε τι είναι όλα αυτά τα αλλαμπουρνέζικα που σας λέω… να εξηγήσω με πολύ απλά λόγια ότι η Food4Good είναι μία ομάδα από δραστήριες και άριστες μαγείρισσες (food bloggers) που, πάντα με συνεργασία με μία εταιρεία, διοργανώνουν «μπουφέδες» με πεντανόστιμα φαγητά σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και με ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να γευτείτε. Όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνονται στο εκάστοτε συνεργαζόμενο ίδρυμα ή σωματείο. 

Φυσικά να πω επίσης ότι όσοι δεν έχετε παρευρεθεί σε μια εκδήλωση των Food4Good δεν ξέρετε τι χάνετε. Το φαγητό είναι εκτός συναγωνισμού! Τα νοστιμότερα που έχετε φάει. Και πόσο μάλλον αυτή την φορά που το τραπέζι ήταν Κυριακάτικο και άκρως μαμαδίστικο. 

Και τώρα που τα εξηγήσαμε όλα ας συνεχίσουμε με την ιστορία μας!!!! 
 
Φυσικά καθώς δεν είμαστε foodbloggers (και επειδή δεν ήξεραν και τι αστέρια είμαστε στην μαγειρική,χεχε) μας πρότειναν να φτιάξουμε ρυζόγαλο!!!! Η Βέρα μόνο που δεν ζητωκραύγαζε από την χαρά της, η Σοφία επίσης… εγώ πάλι στραβομουτσούνιασα! Η αιτία; Δεν μου αρέσει το ρυζόγαλο! Ή μάλλον δεν τρελαίνομαι. Θα φάω μια φορά τον χρόνο και αυτό σπιτικό για να μην χαλάσω το χατήρι αυτού που θα το φτιάξει. 
 
Ένα ακόμα θέμα που είχα ήταν ότι δεν είχα φτιάξει ποτέ ρυζόγαλο… ή μάλλον είχα φτιάξει μία φορά με τρελή Αποτυχία!!!! Κοινώς δεν τρωγόταν! Πώς θα το έφτιαχνα Θέε μου; Ευτυχώς τα κορίτσια του Food4Good δεν θα μας άφηναν ξεκρέμαστες. Η Αθηνά (SugarBuzz) με την συνταγή της μαμά της… μας έλυσε τα χέρια (την συνταγή μπορείτε να βρείτε στην ανάρτηση της Βέρας) και έτσι οι κατσαρόλες πήραν φωτιά…κυριολεκτικά!
Πρέπει να ομολογήσω, ωστόσο, ότι την πρώτη κατσαρολιά… την πέταξα! Ναι, έκαψα δύο δόσεις ρυζόγαλο (κοινώς 17 κουπάκια!) Ε, μα ανακάτευα και ανακάτευα και δεν έλεγε να πήξει! Να χυλώσει κοπελιά… όχι να πήξει!!!! Περίμενα εγώ να γίνει πυκτό σαν πουρές!!! Έλεος!!! Φυσικά ενώ γύριζα το μείγμα τελικά η κατσαρόλα στον πάτο έπιασε μία μαύρη μάκα άλλο πράγμα! Φυσικά ως άσχετη είπα…έλα μωρέ δεν πειράζει αφού το ρυζόγαλο δεν έχει πάρει χρώμα καθόλου! Έλα ντε όμως που είχε πάρει μυρωδιά! Μυρωδιά; Μόνο; Ναι, έτσι σου είπαν να λες! Ευτυχώς το δοκίμασα (αφού το είχα βάλει στα κουπάκια) Τέτοια πικρίλα δεν λέγεται! Μην τα πολυλογώ… Τα 17 πρώτα κουπάκια πετάχτηκαν… είχα μόνο μόνο άλλα 80!!!
 
Ευτυχώς οι υπόλοιπες κατσαρόλες στέφτηκαν με επιτυχία, μπήκαν στα κουπάκια, στις κούτες και την Κυριακή το πρωί μεταφέρθηκαν στο Ρομάντζο! 
 
Το καλό, βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις, για να λέμε και την αλήθεια, είναι ότι εκτός από την χαρά της προσφοράς και τους εθελοντισμού έχεις και την χαρά να βλέπεις και άτομα που αγαπάς και περνάς όμορφα μαζί τους. Έτσι, με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια!!!
Πρώτο φατσόνι τρελό (εκτός από τις mama colada μου) που με υποδέχτηκε ήταν η Λίτσα μας… η φραουλίτσα μας καλέ!!! Φοβερή και γεμάτη διάθεση… είχε κόψει το καλύτερο λάχανοκαρότο που έχετε φάει ποτέ!!! Οπότε καταλαβαίνετε ότι η υπόλοιπη μέρα θα κυλούσε υπέροχα και με πολύ χαμόγελο!!!
 
Και κάπου εδώ φτάνω στο τέλος της εξιστόρηση μου. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα φαντάζεστε… ρυζόγαλο και πάλι ρυζόγαλο,χεχε! Αστειεύομαι! Ο κόσμος τίμησε δεόντως όλα τα φαγητά και γλυκά και έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Για το τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Εύα για την πρόταση και την τιμή που μας έκανε, την Αθηνά για την βοήθεια και την καλή της πάντα κουβέντα και διάθεση και φυσικά όλη την ομάδα Food4Good! 
 
Να ευχαριστήσω επίσης όσες φίλες μπλόγκερς ήρθαν να μας συμπαρασταθούν, όπως η Μαρία, η Δήμητρα και η Νίκη και φυσικά και τους άντρες μας που αυτό το Σ/Κ κινούνταν σε ρυθμούς Food4Good (από το να ψάχνουν κούτες έως να κρατάνε τα παιδιά ή να ανακατεύουν ρυζόγαλο!)
 
Να σας πω επίσης ότι είχα την χαρά να γνωρίσω ανθρώπους που διάβαζα μέσα από τα μπλογκ τους και πραγματικά αγάπησα, όπως η Αναστασία από το SundaySpoon και φυσικά πολλές ακόμα food bloggers!
 
Να έχουμε όλοι μία υπέροχη βδομάδα, να μην σταματάμε να βοηθάμε όπου μας έχουν ανάγκη και φυσικά… keep making rizogalo!!!!
 
Callie