ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Food4Good σημαίνει μαγειρεύουμε για καλό σκοπό!

    “Όχι άλλο κάρβουνο”… φώναζε ο Κούρκουλος και εγώ με την σειρά μου φωνάζω… “Όχι άλλο ρυζόγαλο”!!! Χαχα, φαντάζομαι όσοι μας παρακολουθείτε και στο facebook ή στο instagram καταλάβατε τον συνειρμό μου!! Aλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πριν λίγες ημέρες η φίλη Βέρα, η φίλη Σοφία κι εγώ λάβαμε ένα μήνυμα από την υπέροχη και γλυκύτατη Εύα από το Funky Cook, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Food4Good που μας προσκαλούσε να συμμετάσχουμε στην 5η εκδήλωση τους που θα γινόταν για την ενίσχυση του ΣΚΕΠ, του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Για Παιδιά και Νέους. Και για όσους δεν ξέρετε τι είναι όλα αυτά τα αλλαμπουρνέζικα που σας λέω… να εξηγήσω με πολύ απλά λόγια ότι η Food4Good είναι μία ομάδα από δραστήριες και άριστες μαγείρισσες (food bloggers) που, πάντα με συνεργασία με μία εταιρεία, διοργανώνουν “μπουφέδες” με πεντανόστιμα φαγητά σε επιλεγμένα σημεία της Αττικής και με ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να γευτείτε. Όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνονται στο εκάστοτε συνεργαζόμενο ίδρυμα ή σωματείο.

    Φυσικά να πω επίσης ότι όσοι δεν έχετε παρευρεθεί σε μια εκδήλωση των Food4Good δεν ξέρετε τι χάνετε. Το φαγητό είναι εκτός συναγωνισμού! Τα νοστιμότερα που έχετε φάει. Και πόσο μάλλον αυτή την φορά που το τραπέζι ήταν Κυριακάτικο και άκρως μαμαδίστικο.
    Food4Good σημαίνει μαγειρεύουμε για καλό σκοπό! 1
    Και τώρα που τα εξηγήσαμε όλα ας συνεχίσουμε με την ιστορία μας. Φυσικά καθώς δεν είμαστε foodbloggers (και επειδή δεν ήξεραν και τι αστέρια είμαστε στην μαγειρική) μας πρότειναν να φτιάξουμε ρυζόγαλο!!Η Βέρα μόνο που δεν ζητωκραύγαζε από την χαρά της, η Σοφία επίσης… εγώ πάλι στραβομουτσούνιασα! Η αιτία; Δεν μου αρέσει το ρυζόγαλο! Ή μάλλον δεν τρελαίνομαι. Θα φάω μια φορά τον χρόνο και αυτό σπιτικό για να μην χαλάσω το χατήρι αυτού που θα το φτιάξει.
    Ένα ακόμα θέμα που είχα ήταν ότι δεν είχα φτιάξει ποτέ ρυζόγαλο… ή μάλλον είχα φτιάξει μία φορά με τρελή αποτυχία!!!! Κοινώς δεν τρωγόταν! Πώς θα το έφτιαχνα Θέε μου; Ευτυχώς τα κορίτσια του Food4Good δεν θα μας άφηναν ξεκρέμαστες. Η Αθηνά με την συνταγή της μαμά της… μας έλυσε τα χέρια (την συνταγή μπορείτε να βρείτε στην ανάρτηση της Βέρας) και έτσι οι κατσαρόλες πήραν φωτιά…κυριολεκτικά!
    Food4Good σημαίνει μαγειρεύουμε για καλό σκοπό! 3
    Πρέπει να ομολογήσω, ωστόσο, ότι την πρώτη κατσαρολιά… την πέταξα! Ναι, έκαψα δύο δόσεις ρυζόγαλο (κοινώς 17 κουπάκια!) Ε, μα ανακάτευα και ανακάτευα και δεν έλεγε να πήξει! Να χυλώσει κοπελιά… όχι να πήξει!!!! Περίμενα εγώ να γίνει πυκτό σαν πουρές!!! Έλεος!!! Φυσικά ενώ γύριζα το μείγμα τελικά η κατσαρόλα στον πάτο έπιασε μία μαύρη μάκα άλλο πράγμα! Φυσικά ως άσχετη είπα…έλα μωρέ δεν πειράζει αφού το ρυζόγαλο δεν έχει πάρει χρώμα καθόλου! Έλα ντε όμως που είχε πάρει μυρωδιά! Μυρωδιά; Μόνο; Ναι, έτσι σου είπαν να λες! Ευτυχώς το δοκίμασα (αφού το είχα βάλει στα κουπάκια) Τέτοια πικρίλα δεν λέγεται! Μην τα πολυλογώ… Τα 17 πρώτα κουπάκια πετάχτηκαν… είχα μόνο μόνο άλλα 80!! Ευτυχώς οι υπόλοιπες κατσαρόλες στέφτηκαν με επιτυχία, μπήκαν στα κουπάκια, στις κούτες και την Κυριακή το πρωί μεταφέρθηκαν στο Ρομάντζο! Το καλό, βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις, για να λέμε και την αλήθεια, είναι ότι εκτός από την χαρά της προσφοράς και τους εθελοντισμού έχεις και την χαρά να βλέπεις και άτομα που αγαπάς και περνάς όμορφα μαζί τους. Έτσι, με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια!!!
    Food4Good σημαίνει μαγειρεύουμε για καλό σκοπό! 5
    Πρώτο φατσόνι τρελό (εκτός από τις mama colada μου) που με υποδέχτηκε ήταν η Λίτσα μας… η φραουλίτσα μας καλέ!!! Φοβερή και γεμάτη διάθεση… είχε κόψει το καλύτερο λάχανοκαρότο που έχετε φάει ποτέ!!! Οπότε καταλαβαίνετε ότι η υπόλοιπη μέρα θα κυλούσε υπέροχα και με πολύ χαμόγελο!!! Και κάπου εδώ φτάνω στο τέλος της εξιστόρηση μου. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα φαντάζεστε… ρυζόγαλο και πάλι ρυζόγαλο,χεχε! Αστειεύομαι! Ο κόσμος τίμησε δεόντως όλα τα φαγητά και γλυκά και έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις!
    Food4Good σημαίνει μαγειρεύουμε για καλό σκοπό! 7
    Για το τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Εύα για την πρόταση και την τιμή που μας έκανε, την Αθηνά για την βοήθεια και την καλή της πάντα κουβέντα και διάθεση και φυσικά όλη την ομάδα Food4Good! Να ευχαριστήσω επίσης όσες φίλες μπλόγκερς ήρθαν να μας συμπαρασταθούν, όπως η Μαρία, η Δήμητρα και η Νίκη και φυσικά και τους άντρες μας που αυτό το Σ/Κ κινούνταν σε ρυθμούς Food4Good (από το να ψάχνουν κούτες έως να κρατάνε τα παιδιά ή να ανακατεύουν ρυζόγαλο!). Να σας πω επίσης ότι είχα την χαρά να γνωρίσω ανθρώπους που διάβαζα μέσα από τα μπλογκ τους και πραγματικά αγάπησα, όπως η Αναστασία από το SundaySpoon και φυσικά πολλές ακόμα food bloggers! Να έχουμε όλοι μία υπέροχη βδομάδα, να μην σταματάμε να βοηθάμε όπου μας έχουν ανάγκη και φυσικά… keep making rizogalo!!!!
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    18 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ε, τώρα να πω ότι δεν ζηλεύω ψέματα θα είναι! Να χάσω τέτοια ωραία εκδήλωση με τόσο καλή παρέα! Άσε που δεν θα συμφωνήσω αδελφούλα για το ρυζόγαλο που λατρεύω! Κι επειδή μάλιστα δεν το τρώνε τα παιδιά μου (εσένα μοιάσανε μάλλον τελικά) έχω κι εγώ πάαααρα πολύ καιρό να φάω!
      Μπράβο σε όλους! Και του χρόνου!
      Kathy by anthomeli

    2. Χαχα τρελοκομείο, μην σου πω ότι το λαχανοκάροτο ήταν το καλύτερο απ΄όπλα! Λίγη σαλάτα έκοψα και έγινε θέμα!
      Αχ ήταν πράγματι πολύ όμορφα, τα φαγητά υπέροχα, το ρυζόγαλο απόλυτα μαμαδίστικο και η παρέα φανταστική! Χάρηκα τόσο που σας είδα όλες επιτέλους! Χάρηκα επίσης, που στο τέλος ενημερωθήκαμε ότι το event πήγε πολύ καλά.
      Σας στέλνω πολλά φιλιά κι εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα

    3. Αυτό που έλεγες "φτιάξαμε τέλειο ρυζόγαλο αλλά εμένα δεν μ'αρέσει" είχε πολύυυυ πλάκα! Ακόμα γελάω! Ευτυχώς ο κόσμος δεν επηρρεάστηκε και τα τίμησε τα ρυζογαλάκια μας 🙂
      Άντε, να ξανακάνουμε κάτι τέτοιο! Και ωραία περάσαμε και κάτι καλό κάναμε!

    4. Λοιπόν… Λατρεύω το ρυζόγαλο! Πεθαίνω λέμε! Να είναι όμως γλυκό και με άνθος αραβοσίτου μέσα, να κάνει λίγο σαν κρέμα. (Θα δω και τη συνταγή της Αθηνάς βέβαια γιατί πολύ την παινέψατε!!)
      Αλλά ρε παιδί μου δεν μπορώ να το φτιάξω… Πολύ βαρεμάρα αυτό το ανακάτεμα. 15 λεπτά πάνω από την κατσαρόλα μην κολλήσει το ρύζι, δεν αντέχεται.
      Εχω κάψει κι εγώ σαν εσένα, έλεγε η μαμά "θα ανακατεύεις συνέχεια μην αρπάξει". Πού να φανταστώ οτι το εννοούσε κατα γράμμα. Μου μαύρισε, μύρισε όλο το γάλα, δράμα..
      Χαρά στο κουράγιο σας που κάνατε τόσα πολλά και μπράβο σε όλες για την προσπάθεια!
      Σας φιλώ!!!!

    5. Εντάξει δηλώνω ένοχη, ούτε εμένα μου αρέσει το ρυζόγαλο! Αλλά…φαίνεται ότι το ευχαριστηθήκαμε όχι μόνο το event αλλά την όλη προετοιμασία και αυτό έχει σημασία! Πολύ ωραίες αυτές οι πρωτοβουλίες να γίνονται! Ξέρουμε για ποιο σκοπό ακριβώς έγινε η εκδήλωση; Να ευχηθώ και του χρόνου; ^_^ Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχουμε!

    6. Λοιπόν, όταν διαβάζεις το μπλογκ κάποιου, νιώθεις λιγάκι σαν να τον ξέρεις. Πολλές φορές ταυτίζεσαι με αυτά που γράφει. Άλλες φορές γελάς με τα αστεία του. Κι άλλες φορές απλά καταλαβαίνεις πως τον συμπαθείς, κι ας μην το έχεις γνωρίσει από κοντά. Κι ύστερα, σου δίνεται κάποια στιγμή η ευκαιρία να τον γνωρίσεις. Και συνειδητοποιείς ότι είναι ακόμη καλύτερος από αυτό που φανταζόσουν… Δεν έχω να πω πολλά. Μόνο τα εξής τρία: 1. Η κόρη σου είναι θεά!!!! 2. Είσαι τόσο κεφάτο και θετικό άτομο, που πραγματικά χάρηκα απίστευτα που επιτέλους γνωριστήκαμε και από κοντά! 3. Τα μποτάκια σου τη γλύτωσαν αυτή τη φορά. Για την επόμενη δεν υπόσχομαι… χαχαχα!
      Φιλιά πολλά και θα χαρώ πραγματικά να τα ξαναπούμε!

    7. Μπράβο σας κορίτσια, συγχαρητήρια… αν και σας τα είπα από κοντά. Τέτοιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται και να υποστηρίζονται από όλους μας! Ό σο για το ρυζόγαλό σας, ήταν εξαιρετικό… το επιβεβαιώνει και η κόρη μου 😉 Πολλά φιλιά

    8. Συγχαρητήρια σε όλες σας για την εθελοντική σας προσφορά.Συγχαρητήρια Κάλη για την υπέρβαση που έκανες να φτιάξεις ρυζόγαλο που δεν σου αρέσει.Συγχαρητήρια στον Κώστα που τον φαντάζομαι να ανακατεύει το ρυζόγαλο και επίσης μπράβο στο μικρό μας ζουζουνάκι που είναι πανταχού παρούσα χωρίς διαμαρτυρία .Μπράβο σε όλους σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    9. Συγχαρητήρια σε όλες σας κορίτσια!!! Ήθελα τόσο πολύ να έρθω αλλά είχαμε το μικρούλη μας αδιάθετο και δεν τα κατάφερα… Ελπίζω σε μια επόμενη πρωτοβουλία σας! Φιλιά σε όλες!

    10. όταν μπορείς και συνεισφέρεις για οποιαδήποτε σκοπο νιώθεις μεγάλος και δυνατός..συγχαρητήρια και στις τρείς. μμμμ είπατε ρυζόγαλο και μάλλον θα φτιάξω σύντομα!! φιλιά

    11. Μπράβο και πάλι μπράβο σας που στηρίξατε κι εσείς αυτή την τόσο καλή προσπάθεια!
      Και με τόσο κέφι όσο φαίνεται στις φωτογραφίες σας! Τα ρυζογαλάκια σας φαίνονται μούρλια!

    12. Να ξέρετε πόσο χαίρομαι όταν σας βλέπω έτσι αγαπημένες και χαρούμενες σε μία εποχή που χρειάζεται ο ένας τον άλλο όσο ποτέ.Μπράβο φίλη μου, φίλες μου !

    13. Μετά από τόσα ρυζογαλάκια, έχεις γίνει γκουρού σεφ του ρυζόγαλου 🙂
      Μπράβο για τη συνεισφορά σε αυτόν τον όμορφο φιλανθρωπικό σκοπό. Το ότι έκανες κάτι που δε γουστάρεις καθόλου, κάνει τη συνεισφορά σου ακόμη πιο σημαντική 🙂
      Ήθελα να έρθω αλλά το ΣΚ μου κ ειδικά η Κυριακή ήταν φουλ. Ίσως την επόμενη φορά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης