ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

    Διανύοντας ένα όμορφο Σαββατοκύριακο θα ήθελα να σας δείξω το φετινό μας χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς christmas advent calendar. Τελικά αυτό το ξενόφερτο χριστουγεννιάτικο έθιμο ήρθε για να μείνει! Μας έχει τρελάνει όλες τις μαμάδες αλλά κυρίως τα παιδιά! Τι όμορφο που είναι να ξυπνάνε κάθε μέρα για όλο τον Δεκέμβρη και να τρέχουν κατευθείαν από το κρεβάτι τους ψάχνοντας για το δωράκι τους! Αν και δεν ξέρανε πώς να μου το πούνε ακριβώς το περιμένανε και φέτος. Εγώ δεν τους είπα τίποτε μέχρι τελευταία στιγμή! Χτες το πρωί το είδαν στημένο όταν ξυπνήσανε και ενθουσιάστηκαν!

    Δείτε 16 ακόμη ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης και πολλές ακόμη ιδέες ακόμη και για παιδιά στην προεφηβεία εδώ: Ιδέες για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο advent calendar

    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 13
    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 14

    Φτιάχνουμε τα δικό μας χειροποίητα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα

    Για να πω την αλήθεια είχα κουραστεί να βλέπω σε ελληνικά blog αναδημοσιευμένα ξένα ημερολόγια από το ίντερνετ! Δεν λέω βέβαια πως δεν είναι ωραία. Τις πήραμε όμως τις ιδέες πλέον και πρέπει να περάσουμε στο παρασύνθημα που λένε! Δηλαδή, εμείς οι Ελληνίδες μάνες (για να μην πω bloggers) δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας; 

    Σας πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε και το δικό σας!  Με μικρά και συμβολικά δωράκια θα κάνετε τα παιδιά σας είτε είναι μικρά είτε πιο μεγάλα να χαμογελούνε κάθε πρωί! Οπότε, να το, το χριστουγεννιάτικο δωράκι τους από την μαμά και τον μπαμπά! Και μετά θα έρθει την Πρωτοχρονιά και του Άι Βασίλη (μην νομίζετε πως θα το γλυτώσετε αυτό!)

    Προσωπικά επιλέγω δωράκια που έτσι κι αλλιώς θα τους αγόραζα κάποια στιγμή ή μου είχαν ζητήσει παλιότερα. Όμως δεν επιλέγω μόνο υλικά δώρα μα και κάποιες δραστηριότητες οικογενειακές ή σινεμά/θέατρο ή ακόμη και την προβολή μιας ταινίας. Πάντα προσπαθώ να μην ξεφύγω οικονομικά! 

    Την οργάνωσή του την ξεκίνησα αρχές Νοέμβρη, στο μυαλό μου αρχικά και αμέσως μετά στο χαρτί. Η αλήθεια είναι πως άφησα τα ψώνια για τις 2 τελευταίες εβδομάδες. Αλλά τελικά δεν έπρεπε γιατί έτρεχα μέχρι τελευταία στιγμή. Ας μην ξεχνάμε πως χρειάζεται χρόνος και για το πακετάρισμα, εκτυπώσεις και φυσικά να μπει η αρίθμηση ανάλογα με την μέρα κι όλα αυτά μόνο όταν λείπουν τα παιδιά στο σχολείο ή όταν κοιμούνται! Όμως είναι πραγματικά γλυκιά διαδικασία! Ειδικά την ημέρα που ζωγράφισα τις κούπες και τα φλυτζάνια που τους αγόρασα ένιωσα υπέροχα! Αυτές οι δημιουργικές μέρες πολύ με χαλαρώνουν (άλλο που 2 παρά το μεσημέρι έτρεχα να τα κρύψω πριν πάω να τους πάρω από το σχολείο!

    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 15

    Φέτος αποφάσισα να μην το κρεμάσω στην σκάλα όπως έκανα πέρυσι, αλλά τοποθέτησα τους φακέλους, τα σακουλάκια αλλά και τα πακετάκια με τα δώρα επάνω στον μπουφέ. Είχα τοποθετήσει μέσα αντικείμενα που θα μπορούσαν να σπάσουν αν πέφτανε από το σχοινί οπότε δεν πήρα το ρίσκο. Νομίζω όμως πως δεν έδειξαν άσχημα! 

    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 16

    Για το πακετάρισμα των δώρων του christmas advent calendar χρειάστηκα:

    • Χάρτινα σακουλάκια
    • Χαρτί περιτυλίγματος
    • Κορδέλα
    • Συρραπτικό
    • Κολλητική ταινία
    • Κάρτες με φακέλους για να γράψω μηνύματα-δώρα
    • Εκτυπώσιμα νούμερα
    • Κόλλα στίκ
    • Κουτιά από παπούτσια ή δημητριακά, ρολά από χαρτί κουζίνας για το καμουφλάρισμα αλλά και την προστασία αντικειμένων που σπάνε αλλά και για να υπάρχει μια ποικιλία στα μεγέθη των πακέτων. 
    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 17

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Μαγικά Χριστούγεννα: ιδέες για να τα απογειώσετε

    Τα δώρα για το advent calendar

    Σουπλά, κούπα και φλιτζάνι (προσωποποιημένο από εμένα), σουβέρ, δισκάκι, χαρτοπετσέτες ώστε να έχουν ένα τέλειο σετ πρωινού για τα Χριστούγεννα! Μέσα υπήρχε κι ένα σακουλάκι με δημητριακά για το πρώτο τους πρωινό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη με τα καινούργια τους σερβίτσια!

    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 18

    Ακόμη, τους αγόρασα ένα άλμπουμ για να βάλουν σχολικές φωτογραφίες!

    Δεν έλειπαν βέβαια τα μολυβάκια, τα αυτοκόλλητα, χειροτεχνίες για να διακοσμήσουν πήλινα διακοσμητικά, φάκελοι για το σχολείο και από ένα στολίδι για το δέντρο!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Ας βάλουμε λίγη νεραϊδόσκονη στη ζωή μας!!

    Τι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης;

    Τα δώρα του φετινού μας ημερολογίου συμπληρώθηκαν με δραστηριότητες όπως σινεμά, ταινία στο σπίτι οικογενειακώς, βόλτα στην πόλη, παρασκευή χριστουγεννιάτικων μπισκότων κ.α

    Διαβάστε στο Ανθομέλι: Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια

    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 19
    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 20

    Περισσότερες ιδέες για δραστηριότητες κι ένα φανταστικό δωρεάν εκτυπώσιμο αρχείο με 48 κάρτες δραστηριοτήτων θα βρείτε εδώ.

    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 21
    2 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 22

    Ιδέες για χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης

    Πατώντας στα παρακάτω link θα βρείτε κι άλλα χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης που έχουμε φτιάξει για τα παιδιά μας:

    Άραγε πως θα είναι ο Δεκέμβρης μας; Χαρούμενος ή λυπημένος, δύσκολος ή εύκολος, κρύος ή ζεστός; Εύχομαι να είναι όπως τον επιθυμείτε! 

    Kathy

    Pin it for later

    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 11
    2 παιδικά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα 23

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Κατερινάκι μου πώς τα καταφέρνεις και κάθε χρόνο τα κάνεις όλα τόσο μοναδικά? Λες να φαίνεται στα δικά μου μάτια επειδή είσαι αδερφή μου ή μήπως όχι! Αχ, ανυπομονώ να μου πεις τις εντυπώσεις τους για όταν αρχίζουν να τα ανοίγουν… ειδικά τις ατάκες του Θάνου! χεχε! Κάλη

    2. Εννοειται πως επιτέλους πρέπει να κάνουμε τα δικά μας. Εχουμε φαντασία και γουστο βρε παιδί μου.χιχι. Τα χρωματα στο περιτύλιγμα με τρελανε. Εγώ παντως θα ήθελα να τα ανοιξω όλα.

    3. Έγινε πανέμορφο! Τα ημερολόγια πλέον είναι must και λέω να το καθιερώσουν οι μπαμπάδες για τις μαμάδες, ε; χεχε Είναι τόσο όμορφο που θέλω κι εγώ! Πειράζει; Και του χρόνου ανθομελάκια μου!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης